Ordervoorbereiding

Deze blogcategorie bevat artikelen over ordervoorbereiding en orderpicken in de logistieke sector, die u kunnen helpen uw processen te optimaliseren, en waardoor uw magazijnmedewerkers hun werkzaamheden sneller kunnen uitvoeren.

 • De orderpicklijst en hoe die moet worden opgesteld

  De orderpicklijst en hoe die moet worden opgesteld

  Gepubliceerd door Mecalux

  De orderpicklijst, ook wel orderverzamelbon genoemd, is het document waarop de operator die de bestellingen moet klaarzetten, zich baseert. Digitaal of op papier, geeft het details over de producten, de hoeveelheden, de opslaglocaties, de gangpaden, de magazijnstellingen en de te volgen looproute.

 • Augmented reality en wearables, de toekomst van de logistiek

  Augmented reality en wearables, de toekomst van de logistiek

  Gepubliceerd door Mecalux

  Augmented reality en wearable devices, zoals vinger scanners of voice picking-apparatuur, spelen een sleutelrol in de logistiek. Deze hulpmiddelen zorgen ervoor dat de operators hun handen vrij hebben, zodat ze productiever kunnen zijn bij het uitvoeren van hun gebruikelijke werkzaamheden.

 • Kitting: optimaliseren van het samenstellen van kits

  Kitting: optimaliseren van het samenstellen van kits

  Gepubliceerd door Mecalux

  Kitting is een strategie om de verschillende onderdelen waaruit een product is samengesteld, samen te voegen en naar de assemblagelijnen te brengen. Zodra de elementen bij de assemblagelijnen zijn aangekomen, beschikken de magazijnmedewerkers over al het nodige materiaal om de werkzaamheden uit te voeren, dat wil zeggen om de verschillende onderdelen te assembleren.

 • D2C: het voordeel van rechtstreekse verkoop aan de klant

  D2C: het voordeel van rechtstreekse verkoop aan de klant

  Gepubliceerd door Mecalux

  D2C-magazijnen zijn een veelgebruikte oplossing om de winst te optimaliseren, aangezien tussenpersonen worden weggelaten en de overheadkosten worden beperkt. In dit artikel wordt het D2C-verkoopkanaal beschreven, dat in de sector wordt toegepast, evenals de voordelen van een D2C-magazijn.

 • Stel picklijsten op voor het magazijn om fouten te voorkomen

  Stel picklijsten op voor het magazijn om fouten te voorkomen

  Gepubliceerd door Mecalux

  De picklijst wordt in het magazijn gebruikt om de volgorde te bepalen waarin artikelen moeten worden verzameld voordat ze worden verzonden. Welke gegevens moeten erin worden vermeld? Welke voordelen biedt het WMS voor het opstellen van pickinglijsten? Lees er meer over in dit artikel.

 • Wat is dropshipping?

  Wat is dropshipping?

  Gepubliceerd door Mecalux

  Dropshipping is een vorm van e-commerce waarbij een tussenpersoon en een groothandelaar een overeenkomst sluiten om de verkoop van een product onder elkaar te verdelen: de ene houdt zich bezig met de verkoop en de andere met het logistieke proces. Maar wat is cruciaal om deze aanpak te laten werken? In dit artikel bekijken we het in detail.

 • Logistieke groupage van goederen

  Logistieke groupage van goederen

  Gepubliceerd door Mecalux

  « Groupage » of de « consolidatie » van goederen, is een methode die zeer veel gebruikt wordt in de logistieke sector en de Supply Chain. Wat zijn de voornaamste toepassingsgebieden bij het transport en de opslag? In dit artikel vertellen onze experts u er alles over.

 • Pick & Pack: verschil tussen twee logistieke methodes

  Pick & Pack: verschil tussen twee logistieke methodes

  Gepubliceerd door Mecalux

  Pick & pack heeft betrekking op de manier van het klaarzetten van bestellingen in een magazijn. Wat is het verschil tussen pick & pack? Hoe kunnen deze geoptimaliseerd worden? Bekijk welke taken bij elk van deze processen komen kijken en welke strategieën kunnen worden toegepast om ze doeltreffender te maken.

 • Pick to cart met een orderpickkar

  Pick to cart met een orderpickkar

  Gepubliceerd door Mecalux

  Bij pick to cart verplaatsen magazijnmedewerkers zich met een orderpickkar om artikelen te verzamelen en te sorteren. Wanneer kan deze methode het best gebruikt worden? Welke typen magazijnen zijn er het meest geschikt voor? Onze deskundigen vertellen u graag meer.

 • Verpakking en logistiek optimaliseren

  Verpakking en logistiek optimaliseren

  Gepubliceerd door Mecalux

  Logistieke verpakkingen kunnen leiden tot meer efficiëntie in het orderverzamelproces. Hoe kan deze stap worden geoptimaliseerd? Wat moet u doen om de palletisering van goederen te verbeteren? Ontdek enkele van de oplossingen die u zullen helpen bij het verhogen van de productiviteit.

 • Definitie en toepassing van « batch picking »

  Definitie en toepassing van « batch picking »

  Gepubliceerd door Mecalux

  Batch picking is gebaseerd op het verzamelen van meerdere eenheden van dezelfde SKU (Stock Keeping Unit), op hetzelfde moment, voor verschillende bestellingen. Wat zijn de karakteristieken van deze methode? Wanneer kan het toegepast worden in een logistiek magazijn? Onze deskundigen vertellen u graag meer.

 • Orderpicken in e-commerce magazijnen optimaliseren

  Orderpicken in e-commerce magazijnen optimaliseren

  Gepubliceerd door Mecalux

  Wat zijn de kenmerken van een efficiënt e-commerce orderverzamelproces? Welke strategieën implementeren Mecalux vertelt u alles. Dankzij onze adviezen kunt u aan de verwachtingen van uw klanten voldoen en uw exploitatiekosten onder controle houden.

 • Handmatige orderpicking: verhogen van de veiligheid

  Handmatige orderpicking: verhogen van de veiligheid

  Gepubliceerd door Mecalux

  Als magazijnmanager is één van uw doelstellingen het verbeteren van de veiligheid en ergonomie van de handmatige orderpickactiviteiten. Om ervoor te zorgen dat uw magazijnmedewerkers veilig kunnen werken, adviseren wij u een WMS en picking-systeem te implementeren.

 • Wave-picking

  Wave-picking

  Gepubliceerd door Mecalux

  Wave picking is één van de meest efficiënte technieken voor orderpicking. Ontdek de werking van wave picking in ons artikel. Wat houdt het in? Wanneer wave picking toepassen? De voordelen: Onze experts vertellen u hoe u de orderpickingsactiviteiten kunt optimaliseren.

 • Voice Picking: alles wat u moet weten

  Voice Picking: alles wat u moet weten

  Gepubliceerd door Mecalux

  Het voicepicking systeem stuurt informatie die ontvangen is vanuit de magazijnsoftware door naar de magazijnmedewerker. Waarom spraakgestuurde apparaten gebruiken? Hoe functioneren ze? Belangrijkste voordelen: Onze experts vertellen u alles.

 • Stappen in de orderpicking

  Stappen in de orderpicking

  Gepubliceerd door Mecalux

  Om het orderpickproces te optimaliseren, moeten de verschillende stappen bekend zijn. Om welke stappen gaat het? Welke rol spelen zij? Welke oplossingen kunnen toegepast worden om ze te verbeteren? De experts van Mecalux vertellen u alles.

 • Automatisch orderpicken: uw bestellingen sneller afhandelen

  Automatisch orderpicken: uw bestellingen sneller afhandelen

  Gepubliceerd door Mecalux

  Wanneer we het hebben over automatisch orderpicken, hebben we het over alle opslagoplossingen die het ordervoorbereidingsproces automatiseren. Welke elementen zijn hierbij inbegrepen? Welke resultaten zou u kunnen bereiken door het in uw distributiecentrum in te voeren? Wij vertellen u alles in dit artikel.

 • 2 belangrijke orderverzamelmethodes

  2 belangrijke orderverzamelmethodes

  Gepubliceerd door Mecalux

  Welke van de twee belangrijkste orderverzamelmethodes past het beste bij uw distributiecentrum? Mecalux helpt u bij het maken van een keuze. Wij zullen de verschillende methoden van orderpicking in detail bespreken, evenals de zaken die moeten worden geëvalueerd alvorens voor een van deze twee processen te kiezen.

 • Black Friday logistiek: het magazijn tijdens een piekperiode of in het hoogseizoen

  Black Friday logistiek: het magazijn tijdens een piekperiode of in het hoogseizoen

  Gepubliceerd door Mecalux

  De logistieke goederenstromen en activiteiten tijdens piekperiodes, met een groot aantal bestellingen, moeten voldoen aan de toenemende eisen van de klant. Mecalux helpt u hierbij. Wij raden u aan onze adviezen toe te passen, want in de logistiek kan het een hele uitdaging zijn om in een korte periode aan de vraag te voldoen.

 • 7 tips om de orderverwerking te verbeteren

  7 tips om de orderverwerking te verbeteren

  Gepubliceerd door Mecalux

  U kunt u eenvoudig het proces van orderverwerking verbeteren? Verhoog dankzij ons advies de klanttevredenheid. Goed voorraadbeheer en het gebruik van automatische opslagoplossingen zijn twee voorbeelden van maatregelen die genomen moeten worden.

 • Logistieke innovaties: de laatste trends

  Logistieke innovaties: de laatste trends

  Gepubliceerd door Mecalux

  Welke logistieke innovaties zullen de komende jaren opkomen? Welke voordelen bieden ze? Onze experts vertellen u alles. Internet der dingen, augmented reality en automatische opslagoplossingen zijn enkele van deze logistieke innovaties.

 • Apparatuur voor goederenafhandeling: vergissingen die u moet vermijden

  Apparatuur voor goederenafhandeling: vergissingen die u moet vermijden

  Gepubliceerd door Mecalux

  Hoe kunt u het bedrag dat u besteedt aan uw apparatuur voor goederenafhandeling verminderen? Corrigeer fouten om de productiviteit te verhogen en de kosten te verlagen. Onderhoud, opleiding, renovatie en technologische vooruitgang zijn elementen waarmee rekening moet worden gehouden om uw bedrijfsresultaten te verbeteren.

 • 5 manieren om uw ordervoorbereidingsproces te optimaliseren

  5 manieren om uw ordervoorbereidingsproces te optimaliseren

  Gepubliceerd door Mecalux

  Verliest u tijd tijdens het ordervoorbereidingsproces? Volg nu het advies van Mecalux op en optimaliseer uw orderpicking en consolidatie. Ontdek de tips die u kunt toepassen om geen geld en tijd te verliezen en om de klanttevredenheid te verhogen.

 • Welke fouten moeten worden vermeden bij de orderverwerking?

  Welke fouten moeten worden vermeden bij de orderverwerking?

  Gepubliceerd door Mecalux

  Mecalux helpt uw proces voor het klaarzetten van de bestellingen te verbeteren: alle noodzakelijke elementen die de klanttevredenheid verhogen. Fouten bij de adressering, de orderpicking of de assemblage, zijn slechts enkele van de fouten die moeten worden opgespoord, om uw kosten te verlagen.

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Banner-Software-Solutions
Template Key: