Ordervoorbereiding

Deze blogcategorie bevat artikelen over ordervoorbereiding en orderpicken in de logistieke sector, die u kunnen helpen uw processen te optimaliseren, en waardoor uw magazijnmedewerkers hun werkzaamheden sneller kunnen uitvoeren.

  • E-commerce fulfillment: uitdagingen en oplossingen

    E-commerce fulfillment: uitdagingen en oplossingen

    Mecalux

    Voor een efficiënte en productieve e-commerce fulfillment is het belangrijk om vergissingen bij het orderpicken zoveel mogelijk te beperken. Een veelgebruikte oplossing voor het optimaliseren van de prestaties bij deze activiteiten is de implementatie van Warehouse Management Software.

  • Flexibiliteit bij orderpicking en de toeleveringsketen

    Flexibiliteit bij orderpicking en de toeleveringsketen

    Mecalux

    Bij flexible fulfillment heeft de verkoop en levering van een product prioriteit boven de winstgevendheid van de bestelling zelf. Hierbij kunnen bestellingen worden verzonden vanuit elk distributiecentrum of zelfs rechtstreeks vanuit de fysieke winkels.

  • De orderpicklijst en hoe die moet worden opgesteld

    De orderpicklijst en hoe die moet worden opgesteld

    Mecalux

    De orderpicklijst, ook wel orderverzamelbon genoemd, is het document waarop de operator die de bestellingen moet klaarzetten, zich baseert. Digitaal of op papier, geeft het details over de producten, de hoeveelheden, de opslaglocaties, de gangpaden, de magazijnstellingen en de te volgen looproute.

  • Augmented reality en wearables, de toekomst van de logistiek

    Augmented reality en wearables, de toekomst van de logistiek

    Mecalux

    Augmented reality en wearable devices, zoals vinger scanners of voice picking-apparatuur, spelen een sleutelrol in de logistiek. Deze hulpmiddelen zorgen ervoor dat de operators hun handen vrij hebben, zodat ze productiever kunnen zijn bij het uitvoeren van hun gebruikelijke werkzaamheden.

  • Kitting: optimaliseren van het samenstellen van kits

    Kitting: optimaliseren van het samenstellen van kits

    Mecalux

    Kitting is een strategie om de verschillende onderdelen waaruit een product is samengesteld, samen te voegen en naar de assemblagelijnen te brengen. Zodra de elementen bij de assemblagelijnen zijn aangekomen, beschikken de magazijnmedewerkers over al het nodige materiaal om de werkzaamheden uit te voeren, dat wil zeggen om de verschillende onderdelen te assembleren.

  • D2C: het voordeel van rechtstreekse verkoop aan de klant

    D2C: het voordeel van rechtstreekse verkoop aan de klant

    Mecalux

    D2C-magazijnen zijn een veelgebruikte oplossing om de winst te optimaliseren, aangezien tussenpersonen worden weggelaten en de overheadkosten worden beperkt. In dit artikel wordt het D2C-verkoopkanaal beschreven, dat in de sector wordt toegepast, evenals de voordelen van een D2C-magazijn.

  • GS1-128 of EAN-128: de barcode in de logistiek

    GS1-128 of EAN-128: de barcode in de logistiek

    Mecalux

    GS1-128 of EAN-128 is de toepassing van code 128 in de toeleveringsketen. Dit is een norm die vaak gebruikt wordt in de logistiek om de kenmerken van een product aan de hand van gecodeerde tekens te identificeren. Door het GS1-128 te gebruiken in combinatie met een WMS kan een magazijn efficiënter werken.

  • Stel picklijsten op voor het magazijn om fouten te voorkomen

    Stel picklijsten op voor het magazijn om fouten te voorkomen

    Mecalux

    De picklijst wordt in het magazijn gebruikt om de volgorde te bepalen waarin artikelen moeten worden verzameld voordat ze worden verzonden. Welke gegevens moeten erin worden vermeld? Welke voordelen biedt het WMS voor het opstellen van pickinglijsten? Lees er meer over in dit artikel.

  • Wat is dropshipping?

    Wat is dropshipping?

    Mecalux

    Dropshipping is een vorm van e-commerce waarbij een tussenpersoon en een groothandelaar een overeenkomst sluiten om de verkoop van een product onder elkaar te verdelen: de ene houdt zich bezig met de verkoop en de andere met het logistieke proces. Maar wat is cruciaal om deze aanpak te laten werken? In dit artikel bekijken we het in detail.

  • Definitie en toepassing van « batch picking »

    Definitie en toepassing van « batch picking »

    Mecalux

    Batch picking is gebaseerd op het verzamelen van meerdere eenheden van dezelfde SKU (Stock Keeping Unit), op hetzelfde moment, voor verschillende bestellingen. Wat zijn de karakteristieken van deze methode? Wanneer kan het toegepast worden in een logistiek magazijn? Onze deskundigen vertellen u graag meer.

  • Verpakking en logistiek optimaliseren

    Verpakking en logistiek optimaliseren

    Mecalux

    Logistieke verpakkingen kunnen leiden tot meer efficiëntie in het orderverzamelproces. Hoe kan deze stap worden geoptimaliseerd? Wat moet u doen om de palletisering van goederen te verbeteren? Ontdek enkele van de oplossingen die u zullen helpen bij het verhogen van de productiviteit.

  • Pick to cart met een orderpickkar

    Pick to cart met een orderpickkar

    Mecalux

    Bij pick to cart verplaatsen magazijnmedewerkers zich met een orderpickkar om artikelen te verzamelen en te sorteren. Wanneer kan deze methode het best gebruikt worden? Welke typen magazijnen zijn er het meest geschikt voor? Onze deskundigen vertellen u graag meer.

  • Pick & Pack: verschil tussen twee logistieke methodes

    Pick & Pack: verschil tussen twee logistieke methodes

    Mecalux

    Pick & pack heeft betrekking op de manier van het klaarzetten van bestellingen in een magazijn. Wat is het verschil tussen pick & pack? Hoe kunnen deze geoptimaliseerd worden? Bekijk welke taken bij elk van deze processen komen kijken en welke strategieën kunnen worden toegepast om ze doeltreffender te maken.

  • Logistieke groupage van goederen

    Logistieke groupage van goederen

    Mecalux

    « Groupage » of de « consolidatie » van goederen, is een methode die zeer veel gebruikt wordt in de logistieke sector en de Supply Chain. Wat zijn de voornaamste toepassingsgebieden bij het transport en de opslag? In dit artikel vertellen onze experts u er alles over.

  • Orderpicken in e-commerce magazijnen optimaliseren

    Orderpicken in e-commerce magazijnen optimaliseren

    Mecalux

    Wat zijn de kenmerken van een efficiënt e-commerce orderverzamelproces? Welke strategieën implementeren Mecalux vertelt u alles. Dankzij onze adviezen kunt u aan de verwachtingen van uw klanten voldoen en uw exploitatiekosten onder controle houden.

  • Handmatige orderpicking: verhogen van de veiligheid

    Handmatige orderpicking: verhogen van de veiligheid

    Mecalux

    Als magazijnmanager is één van uw doelstellingen het verbeteren van de veiligheid en ergonomie van de handmatige orderpickactiviteiten. Om ervoor te zorgen dat uw magazijnmedewerkers veilig kunnen werken, adviseren wij u een WMS en picking-systeem te implementeren.

  • Wave-picking

    Wave-picking

    Mecalux

    Wave picking is één van de meest efficiënte technieken voor orderpicking. Ontdek de werking van wave picking in ons artikel. Wat houdt het in? Wanneer wave picking toepassen? De voordelen: Onze experts vertellen u hoe u de orderpickingsactiviteiten kunt optimaliseren.

  • Voice Picking: alles wat u moet weten

    Voice Picking: alles wat u moet weten

    Mecalux

    Het voicepicking systeem stuurt informatie die ontvangen is vanuit de magazijnsoftware door naar de magazijnmedewerker. Waarom spraakgestuurde apparaten gebruiken? Hoe functioneren ze? Belangrijkste voordelen: Onze experts vertellen u alles.

  • Stappen in de orderpicking

    Stappen in de orderpicking

    Mecalux

    Om het orderpickproces te optimaliseren, moeten de verschillende stappen bekend zijn. Om welke stappen gaat het? Welke rol spelen zij? Welke oplossingen kunnen toegepast worden om ze te verbeteren? De experts van Mecalux vertellen u alles.

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Banner-Software-Solutions
Template Key: