Automatisch magazijn

Via deze blogcategorie kunt u meer te weten komen over opslagoplossingen voor geautomatiseerde magazijnen en ontdekken waarom logistieke automatisering de productiviteit verhoogt.

 • Zeven logistieke trends voor 2023

  Zeven logistieke trends voor 2023

  Gepubliceerd door Mecalux

  Dit artikel bundelt de belangrijkste logistieke trends die 2023 vorm zullen geven om de toeleveringsketen te optimaliseren. Logistieke flexibiliteit, datamining en cloud computing zijn enkele van de trends die bedrijven zullen moeten bijbenen om hun logistieke dienstverlening te maximaliseren.

 • RF-scanners, handheld scanners en barcodescanners

  RF-scanners, handheld scanners en barcodescanners

  Gepubliceerd door Mecalux

  RF-scanners zijn intelligente apparaten die in magazijnen worden gebruikt om in real time gegevens te verzenden en te ontvangen. Gekoppeld aan het WMS zijn ze ideaal voor het stroomlijnen van de belangrijkste logistieke operaties: ontvangst, opslag, orderverzameling en verzending.

 • Geautomatiseerde magazijnen: meer ruimte en sneller

  Geautomatiseerde magazijnen: meer ruimte en sneller

  Gepubliceerd door Mecalux

  Geautomatiseerde magazijnen zijn logistieke gebouwen waar alle goederen door robots worden verplaatst. De voordelen zijn productiviteit, hoge beschikbaarheid, absolute ladingbeveiliging en permanente inventarisatie dankzij de bewegingshistoriek.

 • De gecombineerde cyclus van magazijnkranen: capaciteit of snelheid?

  De gecombineerde cyclus van magazijnkranen: capaciteit of snelheid?

  Gepubliceerd door Mecalux

  In een gecombineerde cyclus pakt de magazijnkraan het product op aan de voorzijde van het magazijn en verplaatst het naar de toegewezen opslaglocatie. Vervolgens verwijdert de kraan een andere lading en brengt deze naar de transportband voor afvoer of naar de console aan het einde van het gangpad van het automatische magazijn.

 • Verschillende soorten magazijnkranen: welke te kiezen?

  Verschillende soorten magazijnkranen: welke te kiezen?

  Gepubliceerd door Mecalux

  Magazijnkranen maken deel uit van automatische apparatuur voor goederenafhandeling, en worden gebruikt in de gangpaden van magazijnen. Er zijn verschillende soorten magazijnkranen die de laadeenheden volgens de instructies van het WMS, in en uit de magazijnstellingen slaan

 • De bufferzone met een buffervoorraad

  De bufferzone met een buffervoorraad

  Gepubliceerd door Mecalux

  De bufferzone is bestemd voor de tijdelijke opslag van een buffervoorraad met goederen, zoals grondstoffen voor de vervaardiging van producten. Hier worden de elementen verzameld die nodig zijn voor een volgend proces, zoals bijvoorbeeld bij de productie, de verzending, het orderpicken of de kitting.

 • Koelmagazijn: ontwerp en automatisering

  Koelmagazijn: ontwerp en automatisering

  Gepubliceerd door Mecalux

  Geautomatiseerde opslagoplossingen voor koelmagazijnen, zijn ontworpen om de opslag, het transport, de orderpicking en de verzending te stroomlijnen. Voordelen zijn bijvoorbeeld meer gecombineerde in- en uitslagcycli voor pallets, een grotere veiligheid en een betere hygiëne.

 • Ecommerce automation

  Ecommerce automation

  Gepubliceerd door Mecalux

  E-commerce bedrijven implementeren automatische oplossingen om de efficiëntie en productiviteit van hun processen te waarborgen.

 • Aangedreven rollenbanen: wanneer deze installeren?

  Aangedreven rollenbanen: wanneer deze installeren?

  Gepubliceerd door Mecalux

  Aangedreven rollenbanen zijn bedoeld voor het verplaatsen, groeperen en/of overbrengen van goederen die op pallets staan of in magazijnbakken zijn opgeslagen. Ze verbinden automatisch twee magazijnen, twee zones van hetzelfde distributiecentrum, of een magazijn met de productiezone van een fabriek.

 • Wat is RPA, Robotic Process Automation?

  Wat is RPA, Robotic Process Automation?

  Gepubliceerd door Mecalux

  Robotic Process Automation (RPA) is software die robots in plaats van mensen gebruikt om automatisch met computers te communiceren. Robotic Process Automation (RPA) wordt gebruikt voor het uitvoeren van repetitieve administratieve taken, en is ook geschikt om te worden toegepast op de logistiek van een onderneming.

 • Automatisch laad- en lossysteem voor vrachtwagens

  Automatisch laad- en lossysteem voor vrachtwagens

  Gepubliceerd door Mecalux

  Automatische laad- en lossystemen voor vrachtwagens bieden efficiëntie en veiligheid in de laad- en loszones van het magazijn. Met minimale tussenkomst van de magazijnmedewerkers, worden de vrachtwagens in enkele minuten automatisch geladen of gelost, zonder vergissingen of risico op beschadiging van de goederen.

 • Industriële robots maken het magazijn dynamischer

  Industriële robots maken het magazijn dynamischer

  Gepubliceerd door Mecalux

  Industriële robotarmen zijn apparaten die de functie van een menselijke arm nabootsen en zo de efficiëntie van de handeling vergroten. Deze apparaten bevinden zich in productiecentra en magazijnen, waardoor de in- en uitslag of de voorbereiding en de verzending van goederen sneller gaan.

 • Drones in de logistiek

  Drones in de logistiek

  Gepubliceerd door Mecalux

  Drones zijn onbemande luchtvaartuigen met een enorm potentieel om veel sectoren, waaronder de logistieke sector, te transformeren. Twee specifieke toepassingen zijn mogelijk in deze sector: het versnellen van de levering van bestellingen en het vergemakkelijken van het magazijnbeheer.

 • Warehouse Control System WCS: het systeem dat een automatisch magazijn aanstuurt

  Warehouse Control System WCS: het systeem dat een automatisch magazijn aanstuurt

  Gepubliceerd door Mecalux

  Een warehouse control system stuurt het besturingssysteem aan van de verschillende automatische machines die in het magazijn operationeel zijn. Logistiek 4.0, waarbij steeds complexere werkzaamheden worden afgehandeld, heeft ervoor gezorgd dat warehouse control systemen een cruciale rol spelen in de sector.

 • De invloed van 3D-printen op de logistiek

  De invloed van 3D-printen op de logistiek

  Gepubliceerd door Mecalux

  3D-printing maakt de weg vrij voor een nieuw productiesysteem, dat de toeleveringsketen of Supply Chain radicaal zou kunnen veranderen. Tot de voordelen behoren de vereenvoudiging van het productieproces van de artikelen en de snelheid van levering aan de klant.

 • Smart factories: dé slimme fabrieken van de toekomst

  Smart factories: dé slimme fabrieken van de toekomst

  Gepubliceerd door Mecalux

  Productiebedrijven willen slimme fabrieken worden, door middel van intelligente automatisering en digitalisering. Wat zijn de kenmerken en voordelen van slimme fabrieken of smart factories? Hoe verhouden deze zich tot een magazijn 4.0? Meer hierover in dit artikel.

 • Industrie 4.0: de vierde industriële revolutie

  Industrie 4.0: de vierde industriële revolutie

  Gepubliceerd door Mecalux

  Wat is Industrie 4.0 en hoe beïnvloedt het de organisatie van de logistiek? In dit artikel definiëren we nieuwe trends in de sector, benadrukken we de impact ervan en vermelden we de technologieën die een fundamentele rol spelen in deze vierde industriële revolutie.

 • De opkomst van de industriële automatisering in de logistiek

  De opkomst van de industriële automatisering in de logistiek

  Gepubliceerd door Mecalux

  Industriële automatisering is het proces waarbij bepaalde handelingen die traditioneel door een magazijnmedewerker worden uitgevoerd, worden toevertrouwd aan een computergestuurd elektronisch systeem. Wat zijn de trends op het gebied van magazijnlogistiek? Lees er alles over in dit artikel

 • Alles over industrieel onderhoud

  Alles over industrieel onderhoud

  Gepubliceerd door Mecalux

  Zorgen voor het juiste onderhoud van industriële installaties is één van de belangrijkste taken van een magazijnbeheerder op het gebied van automatisering. Welke mogelijkheden heeft u om uw opslagoplossingen, uw warehouse management software en uw magazijnstellingen te onderhouden? Mecalux vertelt u alles.

 • Een gerobotiseerd magazijn in het tijdperk van logistiek 4.0

  Een gerobotiseerd magazijn in het tijdperk van logistiek 4.0

  Gepubliceerd door Mecalux

  Een gerobotiseerd magazijn is uitgerust met automatische systemen en specifieke software die het beheer en de afhandeling van de goederen waarborgen. Lees ons artikel om te weten te komen welke systemen in de logistieke sector worden gebruikt en om meer te ontdekken over robotisering.

 • Rollenbaan: handleiding voor toepassingen in magazijnen

  Rollenbaan: handleiding voor toepassingen in magazijnen

  Gepubliceerd door Mecalux

  De rollenbaan is een industrieel systeem dat bestemd is voor het verplaatsen, het groeperen en het distribueren van goederen in een magazijn. Waarom zou u het gebruiken? Ontdek de voor- en nadelen en de toepassingsgebieden, om te bepalen of deze oplossing u kan helpen bij het optimaliseren van uw distributiecentrum

 • Logistieke magazijnprocessen die geautomatiseerd kunnen worden

  Logistieke magazijnprocessen die geautomatiseerd kunnen worden

  Gepubliceerd door Mecalux

  Veel fysieke en organisatorische taken met betrekking tot de logistieke magazijnprocessen kunnen geautomatiseerd worden. Verbeter uw bedrijfsresultaten dankzij Mecalux. Het belangrijkste doel van de automatisering is het leveren van een kwaliteitsservice aan klanten en tegelijkertijd het vergroten van de efficiëntie van de werkzaamheden.

 • Vriescellen en automatisering: een perfecte combinatie

  Vriescellen en automatisering: een perfecte combinatie

  Gepubliceerd door Mecalux

  Steeds meer koel- en vrieshuizen automatiseren hun logistieke stromen om de kosten te drukken en het proces efficiënter te maken. Laten we de cases Iberfresco, Schaal Chocolatier en Dafsa analyseren, en bekijken hoe de oplossingen van Mecalux deze bedrijven hebben geholpen hun doelstellingen te bereiken.

 • Oplossingen om de koudeketen te beschermen

  Oplossingen om de koudeketen te beschermen

  Gepubliceerd door Mecalux

  De koudeketen in uw magazijn handhaven vormt een uitdaging die kan worden aangegaan door gebruik te maken van handmatige en automatische opslagoplossingen. Kies onder andere voor stellingen voor groeperings- of compacte opslag, voor Security Airlock Systems (SAS) en automatische ordervoorbereiding.

 • Cold chain break: de risico’s

  Cold chain break: de risico’s

  Gepubliceerd door Mecalux

  In de logistiek kan een cold chain break een correcte conservering van producten in het gedrang brengen, vooral in de levensmiddelen- en de farmaceutische sector. Identificeer de belangrijkste factoren die uw koel- of koudeketen kunnen onderbreken en beperk de risico's voor uw voorraadbeheer.

 • Logistieke projecten: drie smart warehouses aangestuurd door Mecalux

  Logistieke projecten: drie smart warehouses aangestuurd door Mecalux

  Gepubliceerd door Mecalux

  Deze 3 logistieke projecten voor smart warehouses tonen de grote polyvalentie aan van onze automatische opslagoplossingen en van ons warehouse management systeem Easy WMS. Ontdek hoe Mecalux Bem Brasil, Trumpler en PAVI-Groupauto heeft geholpen om hun bedrijfsdoelstellingen op het gebied van efficiëntie en productiviteit te bereiken.

 • Definitie automatisch magazijn en de toepassingen

  Definitie automatisch magazijn en de toepassingen

  Gepubliceerd door Mecalux

  Wat is een automatisch magazijn? Ontdek de verschillende niveaus van magazijnautomatisering om de goederenstromen te optimaliseren. Onze experts leggen uit wat de redenen zijn voor de groei van deze trend in nationale en internationale bedrijven.

 • Hoe werkt een automatisch magazijn?

  Hoe werkt een automatisch magazijn?

  Gepubliceerd door Mecalux

  Hoe werkt een automatisch magazijn? Welke werkzaamheden kunnen geautomatiseerd worden en welke oplossingen zijn er voorhanden? Mecalux vertelt u meer. Ontdek aan de hand van dit artikel de belangrijkste elementen van een automatisch magazijn en de rol die ze daarin hebben.

 • Hoe wordt geautomatiseerde material handling of goederenafhandeling gedefinieerd?

  Hoe wordt geautomatiseerde material handling of goederenafhandeling gedefinieerd?

  Gepubliceerd door Mecalux

  Wat onderscheidt geautomatiseerde material handling van traditionele goederenafhandeling? Wat is er zo interessant aan? Mecalux vertelt u er alles over. Geautomatiseerde goederenafhandeling wordt al sinds enkele jaren in onze eigen magazijnen toegepast. Het helpt de productiviteit van uw bedrijf te verhogen.

 • Geautomatiseerd magazijn versus traditioneel magazijn

  Geautomatiseerd magazijn versus traditioneel magazijn

  Gepubliceerd door Mecalux

  Wat zijn de verschillen tussen een automatisch, een semi-automatisch en een traditioneel magazijn? Mecalux helpt u bij het vinden van uw automatiseringsniveau. Talrijke opslagoplossingen die geschikt zijn voor uw logistieke behoeften: Pallet Shuttle, warehouse management systeem, transportbanden, magazijnkranen.

 • Hoe kunt u uw logistiek optimaliseren?

  Hoe kunt u uw logistiek optimaliseren?

  Gepubliceerd door Mecalux

  Welke technieken kunnen worden gebruikt om de logistiek te optimaliseren? Cross-docking? Lean Management? Mecalux helpt u om uw resultaten te verbeteren. Door ons advies op te volgen, optimaliseert u uw hele Supply Chain en wordt u efficiënter dan uw concurrenten.

 • Dit zijn de tien meest gelezen artikelen van Mecalux in 2019

  Dit zijn de tien meest gelezen artikelen van Mecalux in 2019

  Gepubliceerd door Mecalux

  2019 was een belangrijk jaar voor de sector: uitdagingen zoals omnichannel of leveringen binnen de 24 uur kenden hun definitieve doorbraak en werden zo de grootste prioriteit voor logistieke managers. Van het nieuwe magazijn van Danone tot logistieke trends voor 2020, hier is een overzicht van onze meest gelezen onderwerpen in 2019.

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Banner-Software-Solutions
Template Key: