Automatisch magazijn

Via deze blogcategorie kunt u meer te weten komen over opslagoplossingen voor geautomatiseerde magazijnen en ontdekken waarom logistieke automatisering de productiviteit verhoogt.

 • Zeven logistieke trends voor 2023

  Zeven logistieke trends voor 2023

  Mecalux

  Dit artikel bundelt de belangrijkste logistieke trends die 2023 vorm zullen geven om de toeleveringsketen te optimaliseren. Logistieke flexibiliteit, datamining en cloud computing zijn enkele van de trends die bedrijven zullen moeten bijbenen om hun logistieke dienstverlening te maximaliseren.

 • RF-scanners, handheld scanners en barcodescanners

  RF-scanners, handheld scanners en barcodescanners

  Mecalux

  RF-scanners zijn intelligente apparaten die in magazijnen worden gebruikt om in real time gegevens te verzenden en te ontvangen. Gekoppeld aan het WMS zijn ze ideaal voor het stroomlijnen van de belangrijkste logistieke operaties: ontvangst, opslag, orderverzameling en verzending.

 • Geautomatiseerde magazijnen: meer ruimte en sneller

  Geautomatiseerde magazijnen: meer ruimte en sneller

  Mecalux

  Geautomatiseerde magazijnen zijn logistieke gebouwen waar alle goederen door robots worden verplaatst. De voordelen zijn productiviteit, hoge beschikbaarheid, absolute ladingbeveiliging en permanente inventarisatie dankzij de bewegingshistoriek.

 • De gecombineerde cyclus van magazijnkranen: capaciteit of snelheid?

  De gecombineerde cyclus van magazijnkranen: capaciteit of snelheid?

  Mecalux

  In een gecombineerde cyclus pakt de magazijnkraan het product op aan de voorzijde van het magazijn en verplaatst het naar de toegewezen opslaglocatie. Vervolgens verwijdert de kraan een andere lading en brengt deze naar de transportband voor afvoer of naar de console aan het einde van het gangpad van het automatische magazijn.

 • Verschillende soorten magazijnkranen: welke te kiezen?

  Verschillende soorten magazijnkranen: welke te kiezen?

  Mecalux

  Magazijnkranen maken deel uit van automatische apparatuur voor goederenafhandeling, en worden gebruikt in de gangpaden van magazijnen. Er zijn verschillende soorten magazijnkranen die de laadeenheden volgens de instructies van het WMS, in en uit de magazijnstellingen slaan

 • De bufferzone met een buffervoorraad

  De bufferzone met een buffervoorraad

  Mecalux

  De bufferzone is bestemd voor de tijdelijke opslag van een buffervoorraad met goederen, zoals grondstoffen voor de vervaardiging van producten. Hier worden de elementen verzameld die nodig zijn voor een volgend proces, zoals bijvoorbeeld bij de productie, de verzending, het orderpicken of de kitting.

 • Koelmagazijn: ontwerp en automatisering

  Koelmagazijn: ontwerp en automatisering

  Mecalux

  Geautomatiseerde opslagoplossingen voor koelmagazijnen, zijn ontworpen om de opslag, het transport, de orderpicking en de verzending te stroomlijnen. Voordelen zijn bijvoorbeeld meer gecombineerde in- en uitslagcycli voor pallets, een grotere veiligheid en een betere hygiëne.

 • Ecommerce automation

  Ecommerce automation

  Mecalux

  E-commerce bedrijven implementeren automatische oplossingen om de efficiëntie en productiviteit van hun processen te waarborgen.

 • Aangedreven rollenbanen: wanneer deze installeren?

  Aangedreven rollenbanen: wanneer deze installeren?

  Mecalux

  Aangedreven rollenbanen zijn bedoeld voor het verplaatsen, groeperen en/of overbrengen van goederen die op pallets staan of in magazijnbakken zijn opgeslagen. Ze verbinden automatisch twee magazijnen, twee zones van hetzelfde distributiecentrum, of een magazijn met de productiezone van een fabriek.

 • Wat is RPA, Robotic Process Automation?

  Wat is RPA, Robotic Process Automation?

  Mecalux

  Robotic Process Automation (RPA) is software die robots in plaats van mensen gebruikt om automatisch met computers te communiceren. Robotic Process Automation (RPA) wordt gebruikt voor het uitvoeren van repetitieve administratieve taken, en is ook geschikt om te worden toegepast op de logistiek van een onderneming.

 • Automatisch laad- en lossysteem voor vrachtwagens

  Automatisch laad- en lossysteem voor vrachtwagens

  Mecalux

  Automatische laad- en lossystemen voor vrachtwagens bieden efficiëntie en veiligheid in de laad- en loszones van het magazijn. Met minimale tussenkomst van de magazijnmedewerkers, worden de vrachtwagens in enkele minuten automatisch geladen of gelost, zonder vergissingen of risico op beschadiging van de goederen.

 • Industriële robots maken het magazijn dynamischer

  Industriële robots maken het magazijn dynamischer

  Mecalux

  Industriële robotarmen zijn apparaten die de functie van een menselijke arm nabootsen en zo de efficiëntie van de handeling vergroten. Deze apparaten bevinden zich in productiecentra en magazijnen, waardoor de in- en uitslag of de voorbereiding en de verzending van goederen sneller gaan.

 • Drones in de logistiek

  Drones in de logistiek

  Mecalux

  Drones zijn onbemande luchtvaartuigen met een enorm potentieel om veel sectoren, waaronder de logistieke sector, te transformeren. Twee specifieke toepassingen zijn mogelijk in deze sector: het versnellen van de levering van bestellingen en het vergemakkelijken van het magazijnbeheer.

 • Warehouse Control System WCS: het systeem dat een automatisch magazijn aanstuurt

  Warehouse Control System WCS: het systeem dat een automatisch magazijn aanstuurt

  Mecalux

  Een warehouse control system stuurt het besturingssysteem aan van de verschillende automatische machines die in het magazijn operationeel zijn. Logistiek 4.0, waarbij steeds complexere werkzaamheden worden afgehandeld, heeft ervoor gezorgd dat warehouse control systemen een cruciale rol spelen in de sector.

 • De invloed van 3D-printen op de logistiek

  De invloed van 3D-printen op de logistiek

  Mecalux

  3D-printing maakt de weg vrij voor een nieuw productiesysteem, dat de toeleveringsketen of Supply Chain radicaal zou kunnen veranderen. Tot de voordelen behoren de vereenvoudiging van het productieproces van de artikelen en de snelheid van levering aan de klant.

 • Smart factories: dé slimme fabrieken van de toekomst

  Smart factories: dé slimme fabrieken van de toekomst

  Mecalux

  Productiebedrijven willen slimme fabrieken worden, door middel van intelligente automatisering en digitalisering. Wat zijn de kenmerken en voordelen van slimme fabrieken of smart factories? Hoe verhouden deze zich tot een magazijn 4.0? Meer hierover in dit artikel.

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Banner-Software-Solutions
Template Key: