Automatisch magazijn

Via deze blogcategorie kunt u meer te weten komen over opslagoplossingen voor geautomatiseerde magazijnen en ontdekken waarom logistieke automatisering de productiviteit verhoogt.

 • Automated guided vehicles stimuleren het magazijn

  Automated guided vehicles stimuleren het magazijn

  Mecalux

  Automatisch geleide voertuigen zijn transportsystemen die zonder tussenkomst van een magazijnmedewerker door het magazijn rijden. In de logistiek vervangen deze automatisch geleide voertuigen de handmatige apparatuur voor goederenafhandeling waardoor de constante en de zich herhalende verplaatsingen van de goederenstromen worden versneld.

 • Industrie 5.0: menselijker, duurzamer en veerkrachtiger

  Industrie 5.0: menselijker, duurzamer en veerkrachtiger

  Mecalux

  Industrie 5.0 is een duurzamer en veerkrachtiger model van industriële ontwikkeling, waarin de techniek en de menselijke factor in harmonie samengaan. De Europese Commissie heeft dit paradigma of model voorgesteld in een rapport dat is opgesteld met medewerking van verschillende onderzoeksbureaus en technologische organisaties.

 • Flexibele automatisering van magazijnen

  Flexibele automatisering van magazijnen

  Mecalux

  Flexibele automatisering bestaat uit het ontwerpen van automatiseringsprojecten voor magazijnen volgens de specifieke vereisten van de klant. Een automatisch magazijn wordt niet geïmplementeerd voor één specifieke situatie maar kan worden aangepast als de omstandigheden wijzigen, zoals bijvoorbeeld wanneer de omloopsnelheid van de voorraden verandert.

 • Semiautomatische of automatische Pallet Shuttle: welke te kiezen?

  Semiautomatische of automatische Pallet Shuttle: welke te kiezen?

  Mecalux

  De keuze tussen een semiautomatische of een automatische Pallet Shuttle hangt af van een aantal factoren, zoals werkcycli of investeringen. In dit artikel worden deze twee compacte opslagsystemen uiteengezet en wordt uitgelegd wat hun belangrijkste overeenkomsten en verschillen zijn.

 • Pick-by-vision: een opkomende techniek voor orderpicken

  Pick-by-vision: een opkomende techniek voor orderpicken

  Mecalux

  Pick-by-vision of vision picking is een methode van orderverzamelen waarbij magazijnmedewerkers gebruik maken van een slimme of intelligente bril. Dankzij dit systeem wordt de productiviteit in het magazijn verhoogd aangezien de operators hun handen vrij hebben en het orderverzamelen daardoor aanzienlijk wordt versneld.

 • Automatisch magazijnsysteem: 6 trends om rekening mee te houden

  Automatisch magazijnsysteem: 6 trends om rekening mee te houden

  Mecalux

  Magazijn automatisering is een opkomende trend bij bedrijven in alle sectoren. Het biedt vele voordelen: naast het stroomlijnen van processen verhoogt de automatisering de veiligheid bij de in- en uitslag van goederen en wordt de kans op vergissingen voorkomen.

 • Geautomatiseerde logistiek: toekomstmuziek of onmiskenbaar actueel?

  Geautomatiseerde logistiek: toekomstmuziek of onmiskenbaar actueel?

  Mecalux

  Geautomatiseerde logistiek omvat de implementatie en consolidatie van allerlei soorten technologieën in de verschillende fasen van de toeleveringsketen. Oplossingen zoals autonome robots of automatische opslagsystemen ondersteunen de operators en dragen bij aan de optimalisatie van hun werkzaamheden.

 • Welke magazijn of warehouse machines voor uw distributiecentrum?

  Welke magazijn of warehouse machines voor uw distributiecentrum?

  Mecalux

  Magazijn machines spelen een cruciale rol in alle activiteiten binnen een logistiek distributiecentrum. Er worden verschillende soorten warehouse machines gebruikt, zowel handmatige als automatische, die kunnen worden gegroepeerd op basis van de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd.

 • Handleiding voor een geautomatiseerd magazijn

  Handleiding voor een geautomatiseerd magazijn

  Mecalux

  Automatisering is een ideale oplossing voor bedrijven die hun opslagcapaciteit en magazijnactiviteiten willen optimaliseren. In dit artikel bespreken we het proces van volledige of gedeeltelijke automatisering van magazijnwerkzaamheden op basis van specifieke behoeften.

 • Slimme logistiek: nieuwe technologieën voor het magazijn

  Slimme logistiek: nieuwe technologieën voor het magazijn

  Mecalux

  Slimme logistiek betreft de implementatie van nieuwe technologieën in magazijnen ter ondersteuning van de activiteiten. Deze technologieën maken automatische processen mogelijk, waardoor de prestaties worden geoptimaliseerd, meerkosten worden voorkomen en 24/7 werkcycli worden gewaarborgd.

 • Temperatuur gecontroleerde magazijnen: ontworpen voor een efficiënt energiegebruik

  Temperatuur gecontroleerde magazijnen: ontworpen voor een efficiënt energiegebruik

  Mecalux

  Een temperatuurgecontroleerd magazijn is een logistieke faciliteit waar goederen in een speciale omgeving worden opgeslagen. Temperatuur gecontroleerde magazijnen zijn zeer efficiënt in het beheren van goederen bij een constante temperatuur. Hierbij kan willekeurig welke automatische opslagoplossing ingezet worden.

 • Tugger train: een springplank naar automatische transportsystemen?

  Tugger train: een springplank naar automatische transportsystemen?

  Mecalux

  Een tugger train is een apparaat voor goederenafhandeling dat wordt bestuurd door een magazijnmedewerker, en dat zich door de verschillende zones van het magazijn kan verplaatsen. In tegenstelling tot een rollenbaan kan deze oplossing ondoelmatig zijn wanneer het volume van de inkomende en uitgaande goederen toeneemt.

 • Cobots en robots: de robotisering van magazijnen

  Cobots en robots: de robotisering van magazijnen

  Mecalux

  Collaboratieve robots of cobots zijn machines die zijn ontworpen om operators te ondersteunen bij de productielijn of in het magazijn. In tegenstelling tot industriële robots vervangen cobots de operators niet, maar ondersteunen ze hen bij repetitieve of lastige werkzaamheden.

 • Semiautomatisch magazijn: technologie met een menselijke toets

  Semiautomatisch magazijn: technologie met een menselijke toets

  Mecalux

  Een semiautomatisch magazijn combineert de efficiëntie van technologie met de toegevoegde waarde van de menselijke touch. Het semiautomatische opslagsysteem bij uitstek is de Pallet Shuttle, hoewel we in magazijnen soms ook andere halfautomatische systemen vinden.

 • Geautomatiseerde logistiek: de weg naar maximale efficiëntie

  Geautomatiseerde logistiek: de weg naar maximale efficiëntie

  Mecalux

  De geautomatiseerde logistiek van een magazijn garandeert een continue goederenstroom en de veiligheid van producten, apparatuur en operatoren. Door geautomatiseerde systemen te gebruiken, wordt de opslagruimte optimaal benut en een maximale efficiëntie bij logistieke operaties bereikt.

 • AMR vs. AGV: wat is het verschil en welke oplossing is beter?

  AMR vs. AGV: wat is het verschil en welke oplossing is beter?

  Mecalux

  AMR's en AGV's zijn twee automatische transportsystemen die de routes tussen twee zones van een magazijn of productielocatie stroomlijnen. Terwijl AGV's een vooraf bepaalde route volgen, passen AMR's hun route voortdurend aan dankzij kunstmatige intelligentie.

 • Magazijnrobots: het automatiseren van de logistiek

  Magazijnrobots: het automatiseren van de logistiek

  Mecalux

  Magazijnrobots zijn geavanceerde oplossingen om de efficiëntie van logistieke faciliteiten te verbeteren. Deze technologie zorgt voor meer snelheid, nauwkeurigheid en veiligheid bij de werkzaamheden, van de inslag van goederen tot het klaarzetten van de bestellingen.

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Banner-Software-Solutions
Template Key: