Opslagoplossingen

Op deze pagina kunt u bepalen welke opslagoplossingen moeten worden gebruikt, afhankelijk van uw activiteit, volume en het soort goederen dat moet worden opgeslagen: magazijnstellingen voor pallets, magazijnbakken of dozen.

 • Opslagsystemen: welke systeem heb ik nodig voor mijn magazijn?

  Opslagsystemen: welke systeem heb ik nodig voor mijn magazijn?

  Mecalux

  Een opslagsysteem is een oplossing om de goederen van een bedrijf ordelijk en veilig te behandelen en op te slaan. Er bestaan verschillende opslagsystemen, met rechtstreekse toegang of via groepering, die allerlei logistieke behoeften oplossen.

 • Vrieshuizen: opslag onder het vriespunt

  Vrieshuizen: opslag onder het vriespunt

  Mecalux

  Een vrieshuis is een ruimte waar goederen worden opgeslagen bij een temperatuur onder 0 ºC gedurende een langere periode. Geautomatiseerde opslagsystemen zorgen voor een hoge productiviteit zonder dat de operatoren in deze extreme omgeving hoeven te werken.

 • Logistieke hub: verzending en shipping 4.0

  Logistieke hub: verzending en shipping 4.0

  Mecalux

  Een logistieke hub is een geheel van magazijnen en logistieke en administratieve systemen die tot doel hebben de verzending van goederen te versnellen. Een logistieke hub bestaat uit meerdere magazijnen die de logistiek beheren en bestellingen leveren

 • Intelligente verpakkingen: dé toekomstverpakking

  Intelligente verpakkingen: dé toekomstverpakking

  Mecalux

  Intelligente verpakkingen zijn de evolutie van traditionele verpakkingen die niet alleen voedingsmiddelen beschermen, maar ook de conditie ervan bewaken. Deze bevatten sensoren die veranderingen in de houdbaarheid van producten detecteren, alsook visuele indicatoren met informatie die nuttig is voor de klant.

 • Pick and place: robots worden niet moe

  Pick and place: robots worden niet moe

  Mecalux

  Pick and place verwijst naar de handeling waarbij een product wordt opgepakt en op een andere plek wordt neergezet, meestal in een verpakking.

 • Rekken voor koelcellen: alles wat u moet weten

  Rekken voor koelcellen: alles wat u moet weten

  Mecalux

  Bij rekken voor koelcellen worden de goederen bij een constante temperatuur opgeslagen, om te voorkomen dat de koelketen wordt verbroken. In dit type magazijn wordt de beschikbare ruimte geoptimaliseerd door de opslagoplossing, wordt de toegang tot de goederen vergemakkelijkt en is de energie-efficiëntie gegarandeerd.

 • Opslag chemische producten: uitdagingen, strategieën en case study’s

  Opslag chemische producten: uitdagingen, strategieën en case study’s

  Mecalux

  Magazijnen voor de opslag van chemische producten moeten voldoen aan specifieke normen om de veiligheid van de medewerkers te waarborgen. In dit artikel presenteren wij de projecten die Mecalux heeft ontwikkeld voor bedrijven in deze sector en de opslagoplossingen waarvoor zij hebben gekozen.

 • Stelling onderdelen

  Stelling onderdelen

  Mecalux

  De onderdelen van een magazijnstelling kunnen in twee groepen worden ingedeeld: de basiselementen die de structuur vormen en aanvullende accessoires. In dit artikel bespreken we de verschillende onderdelen van een magazijnstelling en leggen uit wat de functie ervan is. En tot slot volgt een opsomming van de verschillende accessoires.

 • Dynamische opslagsystemen en stellingen: soorten en kenmerken

  Dynamische opslagsystemen en stellingen: soorten en kenmerken

  Mecalux

  Dynamische stellingen voor pallets, magazijnbakken of dozen maken gebruik van de zwaartekracht om de laadeenheden te verplaatsen. Welke soorten dynamische stellingen of dynamische opslagsystemen zijn er op de markt verkrijgbaar? Lees er alles over in dit artikel: ontdek in welke magazijnen en voor welke goederen dynamische stellingen kunnen worden gebruikt.

 • Logistieke kunstmatige intelligentie: automatisch en efficiënt

  Logistieke kunstmatige intelligentie: automatisch en efficiënt

  Mecalux

  Door kunstmatige intelligentie in de toeleveringsketen of Supply Chain te gebruiken, wordt tijd en geld bespaard doordat handelingen worden geautomatiseerd. Hoe kunt u de vruchten plukken van kunstmatige intelligentie in de logistiek? Hoe zullen de magazijnen in de toekomst worden georganiseerd na deze digitale transformatie?

 • Een vergelijking van compacte opslagsystemen

  Een vergelijking van compacte opslagsystemen

  Mecalux

  In de categorie van compacte opslagsystemen is een hele reeks subsystemen met specifieke kenmerken beschikbaar. Bekijk de vergelijkende tabel betreffende inrij- of doorrijstellingen, pushback stellingen, verrijdbare stellingen, doorrolstellingen en het Pallet Shuttle-systeem.

 • De indeling van een magazijn optimaliseren

  De indeling van een magazijn optimaliseren

  Mecalux

  Hoe kunt u de indeling van uw magazijn optimaliseren zonder deze uit te breiden? Mecalux vertelt u alles over deze opslagoplossingen. Verbeter de opslagcapaciteit dankzij de adviezen van onze experts en de ervaring van andere bedrijven waarmee wij gewerkt hebben.

 • Alles over bandenopslag in een magazijn

  Alles over bandenopslag in een magazijn

  Mecalux

  Bandenopslag brengt andere uitdagingen met zich mee dan alleen het optimaliseren van een magazijn of distributiecentrum. Ontdek hoe banden veilig opgeslagen kunnen worden. Hiertoe moet u specifieke maatregelen treffen en geschikte opslagoplossingen gebruiken.

 • Buitenopslag: tips en oplossingen

  Buitenopslag: tips en oplossingen

  Mecalux

  In bepaalde situaties maken bedrijven gebruik van buitenopslag om goederen op te slaan. Het kiezen van de apparatuur voor goederenafhandeling. Het kiezen van de magazijnstellingen. Volg het advies van onze specialisten op voor een veilige werkomgeving.

 • Omloopsnelheid voorraad: de impact ervan op uw magazijn

  Omloopsnelheid voorraad: de impact ervan op uw magazijn

  Mecalux

  Omloopsnelheid voorraad: wat is de invloed ervan op uw magazijn? Lees er meer over om uw bedrijfsactiviteiten efficiënt te plannen. U kunt de indeling van de zones in uw magazijn herzien en het beheer van uw in- en uitgaande goederenstromen verbeteren.

 • De belangrijkste soorten stellingen in magazijnen

  De belangrijkste soorten stellingen in magazijnen

  Mecalux

  Er is een grote verscheidenheid aan industriële rekken verkrijgbaar om uw magazijn mee uit te rusten: welke worden het meest gebruikt? Wat zijn de kenmerken? Onze experts vertellen u alles wat u moet weten om de beste opslagoplossing voor uw distributiecentrum te vinden.

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Banner-Software-Solutions
Template Key: