Opslagoplossingen

Op deze pagina kunt u bepalen welke opslagoplossingen moeten worden gebruikt, afhankelijk van uw activiteit, volume en het soort goederen dat moet worden opgeslagen: magazijnstellingen voor pallets, magazijnbakken of dozen.

 • Opslagsystemen: welke systeem heb ik nodig voor mijn magazijn?

  Opslagsystemen: welke systeem heb ik nodig voor mijn magazijn?

  Gepubliceerd door Mecalux

  Een opslagsysteem is een oplossing om de goederen van een bedrijf ordelijk en veilig te behandelen en op te slaan. Er bestaan verschillende opslagsystemen, met rechtstreekse toegang of via groepering, die allerlei logistieke behoeften oplossen.

 • Vrieshuizen: opslag onder het vriespunt

  Vrieshuizen: opslag onder het vriespunt

  Gepubliceerd door Mecalux

  Een vrieshuis is een ruimte waar goederen worden opgeslagen bij een temperatuur onder 0 ºC gedurende een langere periode. Geautomatiseerde opslagsystemen zorgen voor een hoge productiviteit zonder dat de operatoren in deze extreme omgeving hoeven te werken.

 • Pick and place: robots worden niet moe

  Pick and place: robots worden niet moe

  Gepubliceerd door Mecalux

  Pick and place verwijst naar de handeling waarbij een product wordt opgepakt en op een andere plek wordt neergezet, meestal in een verpakking.

 • Rekken voor koelcellen: alles wat u moet weten

  Rekken voor koelcellen: alles wat u moet weten

  Gepubliceerd door Mecalux

  Bij rekken voor koelcellen worden de goederen bij een constante temperatuur opgeslagen, om te voorkomen dat de koelketen wordt verbroken. In dit type magazijn wordt de beschikbare ruimte geoptimaliseerd door de opslagoplossing, wordt de toegang tot de goederen vergemakkelijkt en is de energie-efficiëntie gegarandeerd.

 • Platform voor industriële opslag: hoe maakt u de hoogte van het magazijn winstgevend

  Platform voor industriële opslag: hoe maakt u de hoogte van het magazijn winstgevend

  Gepubliceerd door Mecalux

  Een platform voor industriële opslag verdubbelt of verdrievoudigt de opslagcapaciteit in vergelijking met een conventioneel systeem. In principe wordt deze opslagoplossing gebruikt wanneer het nodig is om de beschikbare opslagcapaciteit te vermenigvuldigen en wanneer directe toegang tot alle artikelen vereist is.

 • Opslag chemische producten: uitdagingen, strategieën en case study’s

  Opslag chemische producten: uitdagingen, strategieën en case study’s

  Gepubliceerd door Mecalux

  Magazijnen voor de opslag van chemische producten moeten voldoen aan specifieke normen om de veiligheid van de medewerkers te waarborgen. In dit artikel presenteren wij de projecten die Mecalux heeft ontwikkeld voor bedrijven in deze sector en de opslagoplossingen waarvoor zij hebben gekozen.

 • Dynamische opslagsystemen en stellingen: soorten en kenmerken

  Dynamische opslagsystemen en stellingen: soorten en kenmerken

  Gepubliceerd door Mecalux

  Dynamische stellingen voor pallets, magazijnbakken of dozen maken gebruik van de zwaartekracht om de laadeenheden te verplaatsen. Welke soorten dynamische stellingen of dynamische opslagsystemen zijn er op de markt verkrijgbaar? Lees er alles over in dit artikel: ontdek in welke magazijnen en voor welke goederen dynamische stellingen kunnen worden gebruikt.

 • Logistieke kunstmatige intelligentie: automatisch en efficiënt

  Logistieke kunstmatige intelligentie: automatisch en efficiënt

  Gepubliceerd door Mecalux

  Door kunstmatige intelligentie in de toeleveringsketen of Supply Chain te gebruiken, wordt tijd en geld bespaard doordat handelingen worden geautomatiseerd. Hoe kunt u de vruchten plukken van kunstmatige intelligentie in de logistiek? Hoe zullen de magazijnen in de toekomst worden georganiseerd na deze digitale transformatie?

 • Een vergelijking van compacte opslagsystemen

  Een vergelijking van compacte opslagsystemen

  Gepubliceerd door Mecalux

  In de categorie van compacte opslagsystemen is een hele reeks subsystemen met specifieke kenmerken beschikbaar. Bekijk de vergelijkende tabel betreffende inrij- of doorrijstellingen, pushback stellingen, verrijdbare stellingen, doorrolstellingen en het Pallet Shuttle-systeem.

 • De indeling van een magazijn optimaliseren

  De indeling van een magazijn optimaliseren

  Gepubliceerd door Mecalux

  Hoe kunt u de indeling van uw magazijn optimaliseren zonder deze uit te breiden? Mecalux vertelt u alles over deze opslagoplossingen. Verbeter de opslagcapaciteit dankzij de adviezen van onze experts en de ervaring van andere bedrijven waarmee wij gewerkt hebben.

 • Alles over bandenopslag in een magazijn

  Alles over bandenopslag in een magazijn

  Gepubliceerd door Mecalux

  Bandenopslag brengt andere uitdagingen met zich mee dan alleen het optimaliseren van een magazijn of distributiecentrum. Ontdek hoe banden veilig opgeslagen kunnen worden. Hiertoe moet u specifieke maatregelen treffen en geschikte opslagoplossingen gebruiken.

 • Buitenopslag: tips en oplossingen

  Buitenopslag: tips en oplossingen

  Gepubliceerd door Mecalux

  In bepaalde situaties maken bedrijven gebruik van buitenopslag om goederen op te slaan. Het kiezen van de apparatuur voor goederenafhandeling. Het kiezen van de magazijnstellingen. Volg het advies van onze specialisten op voor een veilige werkomgeving.

 • De belangrijkste soorten stellingen in magazijnen

  De belangrijkste soorten stellingen in magazijnen

  Gepubliceerd door Mecalux

  Er is een grote verscheidenheid aan industriële rekken verkrijgbaar om uw magazijn mee uit te rusten: welke worden het meest gebruikt? Wat zijn de kenmerken? Onze experts vertellen u alles wat u moet weten om de beste opslagoplossing voor uw distributiecentrum te vinden.

 • Omloopsnelheid voorraad: de impact ervan op uw magazijn

  Omloopsnelheid voorraad: de impact ervan op uw magazijn

  Gepubliceerd door Mecalux

  Omloopsnelheid voorraad: wat is de invloed ervan op uw magazijn? Lees er meer over om uw bedrijfsactiviteiten efficiënt te plannen. U kunt de indeling van de zones in uw magazijn herzien en het beheer van uw in- en uitgaande goederenstromen verbeteren.

 • Welke aanpak kiezen? LIFO- of FIFO-methode?

  Welke aanpak kiezen? LIFO- of FIFO-methode?

  Gepubliceerd door Mecalux.be

  Wat zijn de voordelen van de LIFO- of FIFO-methode voor uw magazijn? Welke opslagoplossingen zijn er beschikbaar? Waarom zou u ze gebruiken? Pushback stellingen, doorrolstellingen en warehouse management systemen zouden u kunnen interesseren.

 • Wat zijn voorraadbeheer methodes?

  Wat zijn voorraadbeheer methodes?

  Gepubliceerd door Mecalux

  Hoe classificeert u uw goederen, verlaagt u uw kosten en vermijdt u te grote voorraden en voorraadtekorten? Ontdek de belangrijkste methodes van voorraadbeheer. FIFO, LIFO, ABC en de Formule van Camp zijn technieken die u moet onderzoeken om uw kosten en uw magazijn te optimaliseren.

 • Gebruikershandleiding draagarmstellingen

  Gebruikershandleiding draagarmstellingen

  Gepubliceerd door Mecalux

  Wanneer draagarmstellingen gebruiken in een magazijn? Waarom kiezen voor magazijnstellingen? Deskundigen van Mecalux helpen u bij het maken van een keuze. Buizen, lange goederen of producten met specifieke afmetingen kunnen zeer gemakkelijk opgeslagen worden dankzij draagarmstellingen.

 • Een doorlopende, jaarlijkse of periodieke inventaris?

  Een doorlopende, jaarlijkse of periodieke inventaris?

  Gepubliceerd door Mecalux

  Twijfelt u tussen een doorlopende, jaarlijkse of periodieke inventaris? Ontdek de voordelen van deze fysieke inventarissen, die essentieel zijn voor het voorraadbeheer. Mecalux helpt u bij het kiezen en implementeren van het type inventaris dat het beste bij de logistiek in uw magazijn past.

 • Industriële rekken: welke keuzemogelijkheden bestaan er in de logistiek?

  Industriële rekken: welke keuzemogelijkheden bestaan er in de logistiek?

  Gepubliceerd door Mecalux

  Wat zijn de vragen die u moet stellen bij het kiezen van de juiste industriële rekken of magazijnstellingen? Volg ons advies op en u zult de opslagoplossing vinden die het beste past bij de behoeften van uw bedrijf: een echte besparing van tijd, ruimte en geld.

 • Wat zijn de verschillende soorten voorraden?

  Wat zijn de verschillende soorten voorraden?

  Gepubliceerd door Mecalux

  Hoe kunt u uw verschillende soorten voorraden classificeren? Dit artikel van Mecalux zal u helpen de basisprincipes van het voorraadbeheer te begrijpen, waarmee u uw magazijn kunt optimaliseren. We onderscheiden verschillende soorten voorraden: afhankelijk van vervaldatum, functie, waarde of operationele organisatie.

 • Industriële opslagsystemen: Hoe kunt u uw goederen goed georganiseerd opslaan?

  Industriële opslagsystemen: Hoe kunt u uw goederen goed georganiseerd opslaan?

  Gepubliceerd door Mecalux

  Hoe kunt u uw goederen en producten op de beste manier in uw magazijn opslaan? Mecalux vertelt u alles over industriële opslagsystemen. Uiteindelijk zult u alle factoren kennen, waarmee rekening moet worden gehouden en alle stappen die moeten worden genomen voor een relevante organisatie van uw logistieke distributiecentrum.

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Banner-Software-Solutions
Template Key: