Ontwerpen industrieel vastgoed

Maak kennis met onze aanbevelingen voor het ontwerpen van industrieel vastgoed: bouw en richt een rationeel logistiek distributiecentrum of magazijn in, waarbij u tegelijkertijd uw rentabiliteit verhoogt alswel de veiligheid van de arbeidsomstandigheden voor uw medewerkers.

 • Logistieke gamification en magazijnen: spelenderwijs efficiënter worden

  Logistieke gamification en magazijnen: spelenderwijs efficiënter worden

  Gepubliceerd door Mecalux

  Gamification toepassen in het magazijn is een ludieke manier om te sturen op strategische doelstellingen. Toegepast op de logistiek, bestaat het uit het ontwikkelen, uitvoeren en bevorderen van activiteiten die de prestaties van operatoren verbeteren door middel van speltechnieken.

 • Distributiecentrum: levertijden verkorten en fouten elimineren

  Distributiecentrum: levertijden verkorten en fouten elimineren

  Gepubliceerd door Mecalux

  Een distributiecentrum is een logistiek gebouw waar processen samenkomen rond de ontvangst en verzending van goederen. In deze post bespreken we de toegevoegde waarde van de distributiecentra, hun rol in de toeleveringsketen en leggen we uit wat hen onderscheidt van traditionele magazijnen.

 • Additive manufacturing

  Additive manufacturing

  Gepubliceerd door Mecalux

  Additive manufacturing is een productieproces voor het maken van voorwerpen door het in lagen aanbrengen van materiaal, zoals bij 3D-printing. In tegenstelling tot traditionele productieprocessen, worden hierbij voorwerpen vervaardigd op basis van een digitaal model zonder gebruik te maken van een mal.

 • Poka-Yoke uitgelegd: 5 voorbeelden

  Poka-Yoke uitgelegd: 5 voorbeelden

  Gepubliceerd door Mecalux

  Poka-Yoke is een methode die het opsporen en voorkomen van fouten in productie- en logistieke processen vergemakkelijkt. Het stelt bedrijven in staat hun processen voortdurend te verbeteren en fouten te voorkomen die hun imago kunnen schaden.

 • Het continu verbeteren van logistieke processen

  Het continu verbeteren van logistieke processen

  Gepubliceerd door Mecalux

  Technieken voor «continu verbeteren» zijn een geheel van strategieën om de processen in een onderneming te optimaliseren. In dit artikel definiëren we het concept van continu verbeteren en leggen we uit hoe het een bijdrage kan leveren in de logistiek.

 • Veerkracht Supply Chain

  Veerkracht Supply Chain

  Gepubliceerd door Mecalux

  Een veerkrachtige toeleveringsketen of Supply Chain, is in staat om de talrijke verstoringen waarmee ze wordt geconfronteerd, effectief het hoofd te bieden. Het hoofddoel ervan is de bestellingen op te slaan, voor te bereiden en te leveren volgens de met de klant overeengekomen voorwaarden.

 • Intralogiek, een concurrentievoordeel

  Intralogiek, een concurrentievoordeel

  Gepubliceerd door Mecalux

  Intralogistiek omvat de stromen van grondstoffen en eindproducten in een bedrijf. De integratie van nieuwe technologieën heeft het mogelijk gemaakt, deze stromen nauwkeurig te organiseren en tegelijk de kosten te beperken en de doorlooptijden te verkorten.

 • Het belang van palletiseren in de logistiek

  Het belang van palletiseren in de logistiek

  Gepubliceerd door Mecalux

  Palletiseren is het logistieke proces waarbij goederen op één pallet worden gegroepeerd, teneinde de lading te bundelen en het verplaatsen ervan te vergemakkelijken. Hoewel de e-commerce het gebruik van de magazijnbak als laadeenheid in het magazijn heeft bevorderd, blijft de pallet een referentie voor elke logistieke activiteit.

 • Verschillende soorten logistiek in de Supply Chain

  Verschillende soorten logistiek in de Supply Chain

  Gepubliceerd door Mecalux

  De logistiek omvat alle fasen, van de vervaardiging van het product, tot de bezorging bij de klant. Er kunnen verschillende soorten logistiek worden onderscheiden, afhankelijk van het stadium waarin de producten zich bevinden.

 • On demand warehousing voor flexibele logistiek

  On demand warehousing voor flexibele logistiek

  Gepubliceerd door Mecalux

  On demand warehousing is een evolutie van 3PL: het uitbesteden van logistieke diensten gedurende een korte periode. Aan de basis van het ontstaan van on demand warehousing ligt de globalisering van de markten en de benodigde flexibiliteit en aanpassingsvermogen.

 • Voorraadoverschot: strategieën om het te vermijden

  Voorraadoverschot: strategieën om het te vermijden

  Gepubliceerd door Mecalux

  Vorraadoverschotten worden veroorzaakt door vergissingen in de planning en de coördinatie tussen de verschillende verkoop- of inkoopafdelingen en het magazijn. Niettemin is een overschot of restpartij een probleem dat kan worden beteugeld door middel van intralogistieke oplossingen die de productiviteit garanderen.

 • De minimum bestelhoeveelheid MOQ

  De minimum bestelhoeveelheid MOQ

  Gepubliceerd door Mecalux

  De minimum bestelhoeveelheid MOQ verwijst naar het minimale aantal eenheden van een product dat een leverancier bereid is te verkopen. Waarom werken toeleveranciers met een Minimum Order Quantity (MOQ)? Leveranciers gebruiken de minimale bestelhoeveelheid om de productie te dekken en een winstmarge voor de bestelling te garanderen.

 • Sleutelrol in de logistiek: warehouse manager - functie en profiel

  Sleutelrol in de logistiek: warehouse manager - functie en profiel

  Gepubliceerd door Mecalux

  Het profiel van magazijnmanager is één van de meest gevraagde en gewaardeerde functies in de sector, vanwege de belangrijke rol die de logistiek in bedrijven speelt. Deze functie houdt zich onder meer bezig met het voorraadbeheer, de verzending van goederen, en het toezicht op andere werkzaamheden in het magazijn, zoals orderpicking.

 • Logistiek centrum: de spil van de bevoorradingsketen

  Logistiek centrum: de spil van de bevoorradingsketen

  Gepubliceerd door Mecalux

  Het logistiek centrum is meer dan alleen een ruimte waar goederen worden opgeslagen. De rol ervan is immers van fundamenteel belang voor een efficiënte toeleveringsketen of Supply Chain. Door de verschillende functies die het centrum vervult, en door de inrichting en de ligging ervan, kan het, afhankelijk van het type activiteit, in verschillende soorten distributiecentra worden ingedeeld.

 • Cleanroom: het uitsluiten van contaminatie

  Cleanroom: het uitsluiten van contaminatie

  Gepubliceerd door Mecalux

  Bedrijven in de levensmiddelen-, de cosmetica- en de chemische sector gebruiken cleanrooms om hun producten te ontwikkelen. In het magazijn zorgen automatische transportbanden voor een veilige verbinding tussen de cleanrooms en de andere delen van het magazijn.

 • Voordelen ABC-methode bij het indelen van de voorraden

  Voordelen ABC-methode bij het indelen van de voorraden

  Gepubliceerd door Mecalux

  Met de ABC-methode voor voorraadindeling, die gebaseerd is op het Pareto-principe, oftewel de 20/80 regel, kunnen de goederen in een magazijn efficiënt worden opgeslagen, al naargelang hun belang voor de onderneming, hun waarde en hun omloopsnelheid.

 • Criteria aangaande locatiesystemen voor de toewijzing van de opslaglocatie aan goederen

  Criteria aangaande locatiesystemen voor de toewijzing van de opslaglocatie aan goederen

  Gepubliceerd door Mecalux

  Logistieke criteria inzake de locatiesystemen voor de toewijzing van de opslaglocatie aan goederen, bepalen de plaatsing van de producten in een magazijn. Op grond van welke criteria wordt er tussen de verschillende locatiesystemen gekozen? Wat zij de meest gebruikte criteria inzake de locatiesystemen voor de toewijzing van de opslaglocatie aan goederen? Het antwoord op deze vraag wordt in dit artikel nader toegelicht.

 • De formule van Camp: de sleutel tot optimaal voorraadbeheer

  De formule van Camp: de sleutel tot optimaal voorraadbeheer

  Gepubliceerd door Mecalux

  Hoe vaak moet u een bestelling bij een leverancier plaatsen? De formule van Camp is een wiskundige formule voor het optimaliseren van het voorraadbeheer in het magazijn. Op basis van vraag, prijs en opslagkosten kan deze formule berekenen wanneer en in welke hoeveelheid een product moet worden ingekocht.

 • Magazijn lay-out

  Magazijn lay-out

  Gepubliceerd door Mecalux

  Met welke factoren moet rekening worden gehouden bij de magazijn lay-out? Ontdek de belangrijkste factoren die van invloed zijn op de lay-out van een magazijn: de stromen van mensen en goederen, de toegang tot de goederen, de beschikbare ruimte en de kenmerken van de voorraden

 • Logistiek van een onderdelenmagazijn

  Logistiek van een onderdelenmagazijn

  Gepubliceerd door Mecalux

  Het organiseren van een succesvol logistiek magazijn voor reserveonderdelen betekent dat men in staat moet zijn een groot volume aan voorraden en bestellingen tegelijkertijd te beheren. In dit artikel presenteren wij de verschillende strategieën en systemen om de logistiek van uw bedrijf op het gebied van reserveonderdelen, componenten en accessoires te verbeteren.

 • Chaotische opslag: voordelen en doelen

  Chaotische opslag: voordelen en doelen

  Gepubliceerd door Mecalux

  Chaotische opslag is een zeer nauwkeurige methode voor de locatietoewijzing van goederen. Wat zijn de voordelen? In welke gevallen kunt u het toepassen? Onze experts vertellen u er graag meer over, zodat u optimaal gebruik maakt van de opslagcapaciteit in uw magazijn.

 • Stappen en aanbevelingen om de goederenontvangst te verbeteren

  Stappen en aanbevelingen om de goederenontvangst te verbeteren

  Gepubliceerd door Mecalux

  Goederenontvangst is één van de belangrijkste processen in een magazijn: uit welke fasen bestaat het? Mecalux vertelt u alles. Ontdek welke technieken en best practices geïmplementeerd kunnen worden, om de productiviteit van de logistieke medewerkers te verhogen.

 • Adviezen voor een optimale magazijnindeling

  Adviezen voor een optimale magazijnindeling

  Gepubliceerd door Mecalux

  Analyseer elke zone van uw magazijn om verbeterpunten te identificeren teneinde uw doelstellingen te behalen. Volg het advies van onze experts op. Dit artikel zal u onder meer helpen om de organisatie van de orderpick- en ontvangstzone te herzien.

 • Cross docking betekenis, functionering en methodes

  Cross docking betekenis, functionering en methodes

  Gepubliceerd door Mecalux

  Als u meer weet over cross docking en het gebruik ervan in het kader van goederenstromen, dan kunt u bepalen of het geschikt is voor uw bedrijf. Maak kennis met de meest gebruikte methodes van cross docking en hoe ze werken.

 • Voor- en nadelen van cross docking

  Voor- en nadelen van cross docking

  Gepubliceerd door Mecalux

  Het is uiterst belangrijk dat u de voor- en nadelen van cross docking kent om te kunnen bepalen of het geschikt is voor uw magazijn. Welke impact heeft het op de logistieke goederenstromen en de opslag? Onze experts vertellen u in dit artikel wanneer u cross docking moet inzetten en waarom.

 • Voorbeeld cross docking: bedrijven die het toepassen

  Voorbeeld cross docking: bedrijven die het toepassen

  Gepubliceerd door Mecalux

  In principe vergemakkelijkt cross docking de logistieke goederenstromen, maar welke bedrijven gebruiken deze methode? En in welke context? Mecalux geeft 3 voorbeelden van bedrijven uit de farmaceutische industrie, de voedingsmiddelenindustrie en de e-commerce waar deze methode een succes is.

 • Organisatie magazijn: 5 vergissingen die vermeden moeten worden

  Organisatie magazijn: 5 vergissingen die vermeden moeten worden

  Gepubliceerd door Mecalux

  Hoe organiseert u met succes een magazijn? Welke vergissingen moeten bij het ontwerpen worden vermeden? Mecalux vertelt u alles. Als u uw goederenvoorraad beperkt en van de veiligheid weer een prioriteit maakt, zal uw onderneming een grote stap in de richting van succes zetten.

 • De rol van magazijn logistiek in de Supply Chain

  De rol van magazijn logistiek in de Supply Chain

  Gepubliceerd door Mecalux

  Waarom zou u een eigen magazijn moeten bezitten? Wat zijn de voordelen? Ontdek de functies ervan binnen de optimalisatie van de toeleveringsketen of Supply Chain. Prijsstabilisatie, opslag, verpakken, en het behoud van de kwaliteit van de goederen maken deel uit van de taken van een logistiek distributiecentrum.

 • Maak gebruik van elke m² in uw magazijn dankzij verrijdbare palletstellingen

  Maak gebruik van elke m² in uw magazijn dankzij verrijdbare palletstellingen

  Gepubliceerd door Mecalux

  Wat is een verrijdbare palletstelling? Wat zijn de voordelen? Onze deskundigen helpen u om uw opslagcapaciteit te vergroten en uw kosten te verlagen. Ontdek wanneer en waarom u deze oplossing kunt gebruiken die de productiviteit van veel logistieke bedrijven zoals die van u verbetert.

 • Hoe uw opslagcapaciteit te berekenen? Wanneer moet deze verhoogd worden?

  Hoe uw opslagcapaciteit te berekenen? Wanneer moet deze verhoogd worden?

  Gepubliceerd door Mecalux

  Welke formule wordt gebruikt om de totale opslagcapaciteit van uw magazijn te berekenen? En voor het berekenen van de gebruikte opslagcapaciteit? Mecalux helpt u om dit te bepalen. Dankzij de verkregen resultaten kunt u de indeling van uw magazijninrichting, uw opslagmethodes en de manier waarop uw goederen worden georganiseerd herzien.

 • 4 tips om uw magazijn beter te organiseren

  4 tips om uw magazijn beter te organiseren

  Gepubliceerd door Mecalux

  Hoe moet een magazijn georganiseerd worden? Welke basisprincipes van opslag moet u kennen? De deskundigen van Mecalux helpen u om uw productiviteit te verhogen. Danzij hun advies zullen uw magazijnmedewerkers veilig en efficiënt kunnen werken: dit levert een reële tijd- en geldbesparing op voor uw bedrijf.

 • Kies Mecalux voor het ontwerpen van uw logistieke magazijn

  Kies Mecalux voor het ontwerpen van uw logistieke magazijn

  Gepubliceerd door Mecalux

  Moet u een logistiek magazijn ontwerpen? Waarom voor Mecalux kiezen? Deskundigheid, ervaring, talrijke opslagoplossingen en warehouse management systemen, plus een team dat naar u luistert, maken ons succesvol.

 • De 3 fasen voor het ontwerpen van industrieel vastgoed

  De 3 fasen voor het ontwerpen van industrieel vastgoed

  Gepubliceerd door Mecalux

  Hoe optimaliseert u de indeling van uw magazijn? Mecalux helpt u bij het ontwerpen van uw bedrijfspand of industrieel vastgoed en omringt u vervolgens met experts. Dankzij onze aanbevelingen wordt uw bedrijf productiever, bespaart u tijd en geld, verkrijgt u meer opslagruimte en wint u aan efficiëntie.

 • Wanneer moet u de magazijnindeling herzien?

  Wanneer moet u de magazijnindeling herzien?

  Gepubliceerd door Mecalux

  Wanneer is het, het beste moment om de inrichting van uw magazijn of logistieke platform te veranderen? Mecalux verteld alles wat u moet weten. Een dergelijke investering vereist een goede analyse van uw behoeften en doelstellingen, die we in dit artikel zullen definiëren.

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Banner-Software-Solutions
Template Key: