Ontwerpen industrieel vastgoed

Maak kennis met onze aanbevelingen voor het ontwerpen van industrieel vastgoed: bouw en richt een rationeel logistiek distributiecentrum of magazijn in, waarbij u tegelijkertijd uw rentabiliteit verhoogt alswel de veiligheid van de arbeidsomstandigheden voor uw medewerkers.

 • Logistieke gamification en magazijnen: spelenderwijs efficiënter worden

  Logistieke gamification en magazijnen: spelenderwijs efficiënter worden

  Mecalux

  Gamification toepassen in het magazijn is een ludieke manier om te sturen op strategische doelstellingen. Toegepast op de logistiek, bestaat het uit het ontwikkelen, uitvoeren en bevorderen van activiteiten die de prestaties van operatoren verbeteren door middel van speltechnieken.

 • Distributiecentrum: levertijden verkorten en fouten elimineren

  Distributiecentrum: levertijden verkorten en fouten elimineren

  Mecalux

  Een distributiecentrum is een logistiek gebouw waar processen samenkomen rond de ontvangst en verzending van goederen. In deze post bespreken we de toegevoegde waarde van de distributiecentra, hun rol in de toeleveringsketen en leggen we uit wat hen onderscheidt van traditionele magazijnen.

 • Doorvoermagazijn: dé oplossing voor lange afstanden

  Doorvoermagazijn: dé oplossing voor lange afstanden

  Mecalux

  Het doorvoermagazijn is een ruimte die volledig bestemd is voor het snel ontvangen en verzenden van goederen. In dit type magazijn wordt gebruik gemaakt van eenvoudige en lichte apparatuur voor goederenafhandeling om de logistieke werkzaamheden efficiënter te laten verlopen.

 • Supply Chain Management: efficiënt beheer van de toeleveringsketen

  Supply Chain Management: efficiënt beheer van de toeleveringsketen

  Mecalux

  SCM, of een doelmatig beheer van de toeleveringsketen, is van essentieel belang om de volledige traceerbaarheid van producten in alle fasen te garanderen. Dit vereist een goede samenwerking tussen alle partijen die betrokken zijn bij de vervaardiging, de opslag en de levering van de goederen.

 • Additive manufacturing

  Additive manufacturing

  Mecalux

  Additive manufacturing is een productieproces voor het maken van voorwerpen door het in lagen aanbrengen van materiaal, zoals bij 3D-printing. In tegenstelling tot traditionele productieprocessen, worden hierbij voorwerpen vervaardigd op basis van een digitaal model zonder gebruik te maken van een mal.

 • Poka-Yoke uitgelegd: 5 voorbeelden

  Poka-Yoke uitgelegd: 5 voorbeelden

  Mecalux

  Poka-Yoke is een methode die het opsporen en voorkomen van fouten in productie- en logistieke processen vergemakkelijkt. Het stelt bedrijven in staat hun processen voortdurend te verbeteren en fouten te voorkomen die hun imago kunnen schaden.

 • Het continu verbeteren van logistieke processen

  Het continu verbeteren van logistieke processen

  Mecalux

  Technieken voor «continu verbeteren» zijn een geheel van strategieën om de processen in een onderneming te optimaliseren. In dit artikel definiëren we het concept van continu verbeteren en leggen we uit hoe het een bijdrage kan leveren in de logistiek.

 • Veerkracht Supply Chain

  Veerkracht Supply Chain

  Mecalux

  Een veerkrachtige toeleveringsketen of Supply Chain, is in staat om de talrijke verstoringen waarmee ze wordt geconfronteerd, effectief het hoofd te bieden. Het hoofddoel ervan is de bestellingen op te slaan, voor te bereiden en te leveren volgens de met de klant overeengekomen voorwaarden.

 • Intralogistiek, een concurrentievoordeel

  Intralogistiek, een concurrentievoordeel

  Mecalux

  Intralogistiek omvat de stromen van grondstoffen en eindproducten in een bedrijf. De integratie van nieuwe technologieën heeft het mogelijk gemaakt, deze stromen nauwkeurig te organiseren en tegelijk de kosten te beperken en de doorlooptijden te verkorten.

 • Het belang van palletiseren in de logistiek

  Het belang van palletiseren in de logistiek

  Mecalux

  Palletiseren is het logistieke proces waarbij goederen op één pallet worden gegroepeerd, teneinde de lading te bundelen en het verplaatsen ervan te vergemakkelijken. Hoewel de e-commerce het gebruik van de magazijnbak als laadeenheid in het magazijn heeft bevorderd, blijft de pallet een referentie voor elke logistieke activiteit.

 • Verschillende soorten logistiek in de Supply Chain

  Verschillende soorten logistiek in de Supply Chain

  Mecalux

  De logistiek omvat alle fasen, van de vervaardiging van het product, tot de bezorging bij de klant. Er kunnen verschillende soorten logistiek worden onderscheiden, afhankelijk van het stadium waarin de producten zich bevinden.

 • On demand warehousing voor flexibele logistiek

  On demand warehousing voor flexibele logistiek

  Mecalux

  On demand warehousing is een evolutie van 3PL: het uitbesteden van logistieke diensten gedurende een korte periode. Aan de basis van het ontstaan van on demand warehousing ligt de globalisering van de markten en de benodigde flexibiliteit en aanpassingsvermogen.

 • Voorraadoverschot: strategieën om het te vermijden

  Voorraadoverschot: strategieën om het te vermijden

  Mecalux

  Vorraadoverschotten worden veroorzaakt door vergissingen in de planning en de coördinatie tussen de verschillende verkoop- of inkoopafdelingen en het magazijn. Niettemin is een overschot of restpartij een probleem dat kan worden beteugeld door middel van intralogistieke oplossingen die de productiviteit garanderen.

 • De minimum bestelhoeveelheid MOQ

  De minimum bestelhoeveelheid MOQ

  Mecalux

  De minimum bestelhoeveelheid MOQ verwijst naar het minimale aantal eenheden van een product dat een leverancier bereid is te verkopen. Waarom werken toeleveranciers met een Minimum Order Quantity (MOQ)? Leveranciers gebruiken de minimale bestelhoeveelheid om de productie te dekken en een winstmarge voor de bestelling te garanderen.

 • Sleutelrol in de logistiek: warehouse manager - functie en profiel

  Sleutelrol in de logistiek: warehouse manager - functie en profiel

  Mecalux

  Het profiel van magazijnmanager is één van de meest gevraagde en gewaardeerde functies in de sector, vanwege de belangrijke rol die de logistiek in bedrijven speelt. Deze functie houdt zich onder meer bezig met het voorraadbeheer, de verzending van goederen, en het toezicht op andere werkzaamheden in het magazijn, zoals orderpicking.

 • Logistiek centrum: de spil van de bevoorradingsketen

  Logistiek centrum: de spil van de bevoorradingsketen

  Mecalux

  Het logistiek centrum is meer dan alleen een ruimte waar goederen worden opgeslagen. De rol ervan is immers van fundamenteel belang voor een efficiënte toeleveringsketen of Supply Chain. Door de verschillende functies die het centrum vervult, en door de inrichting en de ligging ervan, kan het, afhankelijk van het type activiteit, in verschillende soorten distributiecentra worden ingedeeld.

 • Cleanroom: het uitsluiten van contaminatie

  Cleanroom: het uitsluiten van contaminatie

  Mecalux

  Bedrijven in de levensmiddelen-, de cosmetica- en de chemische sector gebruiken cleanrooms om hun producten te ontwikkelen. In het magazijn zorgen automatische transportbanden voor een veilige verbinding tussen de cleanrooms en de andere delen van het magazijn.

 • Voordelen ABC-methode bij het indelen van de voorraden

  Voordelen ABC-methode bij het indelen van de voorraden

  Mecalux

  Met de ABC-methode voor voorraadindeling, die gebaseerd is op het Pareto-principe, oftewel de 20/80 regel, kunnen de goederen in een magazijn efficiënt worden opgeslagen, al naargelang hun belang voor de onderneming, hun waarde en hun omloopsnelheid.

 • Criteria aangaande locatiesystemen voor de toewijzing van de opslaglocatie aan goederen

  Criteria aangaande locatiesystemen voor de toewijzing van de opslaglocatie aan goederen

  Mecalux

  Logistieke criteria inzake de locatiesystemen voor de toewijzing van de opslaglocatie aan goederen, bepalen de plaatsing van de producten in een magazijn. Op grond van welke criteria wordt er tussen de verschillende locatiesystemen gekozen? Wat zij de meest gebruikte criteria inzake de locatiesystemen voor de toewijzing van de opslaglocatie aan goederen? Het antwoord op deze vraag wordt in dit artikel nader toegelicht.

 • De formule van Camp: de sleutel tot optimaal voorraadbeheer

  De formule van Camp: de sleutel tot optimaal voorraadbeheer

  Mecalux

  Hoe vaak moet u een bestelling bij een leverancier plaatsen? De formule van Camp is een wiskundige formule voor het optimaliseren van het voorraadbeheer in het magazijn. Op basis van vraag, prijs en opslagkosten kan deze formule berekenen wanneer en in welke hoeveelheid een product moet worden ingekocht.

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Banner-Software-Solutions
Template Key: