Palletliften

Palletliften (verticaal transport)

Automatisch systeem voor het verticaal transport van pallets om de hoogte maximaal te benutten en de interne goederenstroom te stroomlijnen.

Het product

Automatisering van verticale palletbewegingen

Verticale pallettransportbanden zijn automatische palletliften die vlot ladingen op pallets tussen verschillende verdiepingen of opslagniveaus kunnen verplaatsen. Hiermee kunnen pallets gecontroleerd en met absolute stabiliteit naar de gewenste hoogte worden verplaatst.

De palletliften van Mecalux zijn zeer robuuste systemen die gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd in zowel automatische als conventionele magazijnen. Uitgerust met een elektromotor en een transportband voor een nauwkeurige afhandelingen, zorgen ze voor continuïteit in de interne palletstroom en verhogen ze de productiviteit door de transporttijden te verkorten.

Verticale transportbanden maken het mogelijk om pallets tussen verschillende niveaus te verplaatsen

Voordelen van verticale transportbanden

  • Grote hoogte: palletliften zijn een oplossing voor magazijnen met meerdere niveaus waarbij pallets tot 40 m hoog kunnen worden opgetild.
  • Hoog draagvermogen: dankzij hun stevige bouw kunnen ze pallets tot 1.500 kg dragen.
  • Snelheid: het verticale vervoer van ladingen op pallets wordt gestroomlijnd. De palletliften halen snelheden van 80 m/min met ladingen tot 1.000 kg en 60 m/min voor ladingen tot 1.500 kg.
  • Eenvoudige integratie: de compacte structuur met één kolom neemt weinig ruimte in beslag. Hierdoor kan het systeem gemakkelijk worden ingepast in verschillende magazijnopstellingen (met transportbanden, elektrisch Monorailsysteem, enz.)
  • Veilig: de verticale transportbanden zijn stabiel, waardoor de integriteit van de getransporteerde goederen wordt gegarandeerd.
  • Breed thermisch bereik: verticale transporteurs kunnen werken bij lage en hoge temperaturen (van -30 ºC tot +40 ºC).
Palletliften kunnen pallets naar grote hoogte verplaatsen

Dankzij de automatic palletliften verlopen de stromen nu veel sneller

Mephisto
Christian Kalch Directeur Industrie en Logistiek
Mephisto
(Saarbourg, Frankrijk)

Toepassingen van palletliften

Krachtige oplossing voor het verticale transport van pallets in alle soorten magazijnen

Verticale transportbanden kunnen in verschillende scenario's werken. Hun gebruik stroomlijnt het vervoer van ladingen op pallets bij intralogistieke operaties, waarbij goederen verticaal moeten worden verplaatst.

Palletliften worden gebruikt om meerdere verdiepingen in magazijnen met elkaar te verbinden

Magazijnen met verschillende niveaus

Palletliften kunnen ladingen op pallets verticaal verplaatsen en zo magazijnzones op verschillende verdiepingen met elkaar te verbinden.

Elektrische palletliften worden gebruikt in bepaalde automatische opslagsystemen

Geautomatiseerde opslagsystemen

Verticale transportbanden verplaatsen pallets tussen de verschillende opslagniveaus in opslagsystemen zoals bijvoorbeeld de Automatic Pallet Shuttle met aanvoerwagens en het 3D automatische Pallet Shuttle-systeem. De palletliften verbinden de ingang/uitgang van het stellingblok met de verschillende niveaus.

Verticale pallettransportbanden zijn ideaal voor tussenvloeren/entresols en stellingen met een hoog gangpad

Tussenvloeren/entresols en gangpad op hoogte

Palletliften worden gebruikt voor de opslag en extractie van ladingen op de bovenste niveaus van hoogbouwmagazijnen zoals tussenvloeren/entresols en stellingen met een gangpad op hoogte.

Veelgestelde vragen

Palletliften, ook wel verticale transportbanden of verticale transporteurs genoemd, zijn ontwikkeld om automatisch ladingen op pallets te heffen of te laten zaken bij bepaalde intralogistieke activiteiten.

Palletliften kunnen ladingen tot 40 m hoog tillen.

Palletliften kunnen ladingen tot 1.500 kg dragen.

De palletliften behalen een maximumsnelheid van 80 m/min bij het vervoeren van lasten tot 1.000 kg en 60 m/min bij lasten tot 1.500 kg.

De verticale transportbanden van Mecalux zijn geschikt voor de belangrijkste soorten pallets op de markt, van Euro pallets (800 x 1.200 mm, 1.000 x 1.200 mm en 1.200 x 1.200 mm) tot Amerikaanse of GMA pallets van 48" x 40".

De verticale transporteur is uitgerust met een transportband die rollen of kettingen gebruikt. De keuze van het type transportband hangt af van de rijrichting en het type pallet.

Palletliften worden voornamelijk gebruikt om hoogteverschillen te overbruggen en pallets tussen verschillende verdiepingen te transporteren in alle soorten magazijnen. Daarnaast worden ze ook gebruikt voor het verplaatsen van pallets tussen opslagniveaus in bepaalde automatische opslagoplossingen. Een andere toepassing is het verbinden van de bovenste niveaus van hoge opslagstructuren zoals tussenvloeren/entresols en stellingen met een gangpad op hoogte.

Magazijnkranen zijn ontworpen voor de automatische opslag van pallets. Ze bewegen zowel verticaal als horizontaal door het gangpad. De telescopische vorken halen pallets autonoom uit de stellingen en zetten ze neer.

Verticale transportbanden daarentegen voeren slechts één enkele beweging uit: ze zijn ontworpen voor verticaal transport van ladingen op pallets. Ze worden echter ook gebruikt bij automatische opslagsystemen zoals bijvoorbeeld het 3D automatische Pallet Shuttle-systeem, waarbij ze de pallets vervoeren tussen de ingang/uitgang van het stellingblok en de verschillende opslagniveaus. In deze oplossing rijdt de 3D-shuttle door de gangpaden om de pallets neer te zetten en eruit te halen.

Bij automatische opslagsystemen die met palletliften werken, zoals de Pallet Shuttle met aanvoerwagens en de 3D Pallet Shuttle worden er meestal twee liften geïnstalleerd, één voor de invoer en één voor de uitvoer. Als er echter meer cycli/uur nodig zijn in het magazijn kan het aantal liften verhoogd worden en worden er twee geïnstalleerd voor de invoer en twee voor de uitvoer.

Vraag een deskundige