Beheer van een logistiek magazijn

Deze blogcategorie van Mecalux helpt u om uw magazijnbeheer te verbeteren: opslagoplossingen, ontwerp, ordervoorbereiding, veiligheid en personeelsbeheer.

 • Fysieke voorraad: welke goederen zitten er echt in het magazijn

  Fysieke voorraad: welke goederen zitten er echt in het magazijn

  Gepubliceerd door Mecalux

  De fysieke voorraad in het magazijn opmaken, is het handmatig tellen van alle productvoorraad in een magazijn (grondstoffen, eindproducten, verpakkingen, enz.). Het doel is om te controleren of de digitaal bijgehouden hoeveelheden in het Warehouse Management Systeem overeenkomen met de werkelijke aantallen in het magazijn.

 • Logistieke flow: de sleutel tot een geoptimaliseerde toeleveringsketen

  Logistieke flow: de sleutel tot een geoptimaliseerde toeleveringsketen

  Gepubliceerd door Mecalux

  Dankzij een efficiënte logistieke flow worden producten zonder fouten en in de kortste tijd en tegen de laagste kosten geproduceerd en bij de klant afgeleverd. Automatisering, zowel bij de activiteiten als bij magazijnbeheer, is de beste bondgenoot als een bedrijf een concurrerende logistieke flow wil uitbouwen.

 • Voorraadbeheer met drones: de toekomst?

  Voorraadbeheer met drones: de toekomst?

  Gepubliceerd door Mecalux

  Het gebruik van drones voor voorraadbeheer helpt bij een efficiënt voorraadbeheer. Gekoppeld aan een WMS besparen ze kosten en tijd, optimaliseren ze de inzet van middelen en verhogen ze de veiligheid en efficiëntie bij het voorraadbeheer.

 • De 10 meest voorkomende logistieke problemen in een magazijn

  De 10 meest voorkomende logistieke problemen in een magazijn

  Gepubliceerd door Mecalux

  Het opsporen van logistieke problemen in een magazijn is een belangrijke voorwaarde, voor het verbeteren van de operationele resultaten. In dit artikel worden de tien meest voorkomende problemen op een rijtje gezet, en worden enkele oplossingen voorgesteld om de gevolgen tot een minimum te beperken.

 • Geïntegreerde logistiek en de organisatie van de toeleveringsketen

  Geïntegreerde logistiek en de organisatie van de toeleveringsketen

  Gepubliceerd door Mecalux

  Geïntegreerde logistiek omvat de activiteiten vanaf de inkoop van grondstoffen tot de levering van het eindproduct aan de klant. Het beheert niet alleen de goederenstromen, maar tevens de informatiestromen tussen leveranciers, afdelingen en klanten.

 • Slotting: optimalisatie van de opslaglocaties in het magazijn

  Slotting: optimalisatie van de opslaglocaties in het magazijn

  Gepubliceerd door Mecalux

  Het toepassen van een slotting strategie is essentieel geworden, om de productiviteit te waarborgen, gezien de moeilijkheden om de opslagruimte uit te breiden. Een WMS is het ideale instrument om de toewijzing van opslaglocaties in de installatie te automatiseren, en zo vergissingen bij de uitvoering van deze handeling te voorkomen.

 • Logistiek vastgoed en de schaarste aan industriële terreinen

  Logistiek vastgoed en de schaarste aan industriële terreinen

  Gepubliceerd door Mecalux

  Logistiek vastgoed kan worden omschreven als een marktsegment van de vastgoedsector, dat zich richt op het verhuren en het verkopen van opslagfaciliteiten. In dit artikel wordt het concept van industrieel vastgoed toegelicht en wordt uitgelegd hoe dit zich heeft aangepast aan nieuwe consumententrends, zoals de 24 uurs levering.

 • De Bill of Materials is de spil in de productieketen

  De Bill of Materials is de spil in de productieketen

  Gepubliceerd door Mecalux

  De BOM is een stuklijst die op een hiërarchische manier, alle onderdelen en de hoeveelheden weergeeft, die nodig zijn om een bepaald product te vervaardigen. Een gedetailleerde Bill of Materials (BOM) draagt bij tot het optimaliseren van de kosten voor grondstoffen, het plannen van de aankopen, en het opsporen en beperken van vergissingen in de productieketen.

 • Goederencodes in een magazijn

  Goederencodes in een magazijn

  Gepubliceerd door Mecalux

  De codering van artikelen in een magazijn, bestaat uit het toekennen van een unieke en specifieke code aan elk artikel, door de kenmerken ervan te definiëren. De producten worden geïdentificeerd zodra ze zijn ontvangen, zodat het gemakkelijker is om de voorraden in real time te beheren.

 • Definitie en toepassing van de Kanban-methode in de logistiek

  Definitie en toepassing van de Kanban-methode in de logistiek

  Gepubliceerd door Mecalux

  De Kanban-mehode is een systeem voor het organiseren van productieorders en just-in-time bevoorrading. Het koppelt alle productiestappen aan elkaar, om overtollige voorraden en onnodige wachttijden tussen processen te voorkomen. Hoe het werkt in de logistiek.

 • Farmalogistiek: analyse en uitdagingen

  Farmalogistiek: analyse en uitdagingen

  Gepubliceerd door Mecalux

  Wat zijn de belangrijkste factoren die tegenwoordig van invloed zijn op het beheer van farma logistics? In dit artikel bespreken we in detail de bijzonderheden van de sector, alsook de uitdagingen waarmee de farmaceutische logistiek wordt geconfronteerd: de magazijnen en het transport van geneesmiddelen.

 • Logistiek dienstverlener: functies en uitdagingen

  Logistiek dienstverlener: functies en uitdagingen

  Gepubliceerd door Mecalux

  We gaan dieper in op de trends die momenteel de sector van de logistieke dienstverleners transformeren en bespreken de meest geavanceerde oplossingen in detail. Kom meer te weten over de typen logistieke dienstverleners, en de uitdagingen waarmee ze in magazijnen te maken krijgen.

 • Optimalisering interne logistiek: definitie en trends

  Optimalisering interne logistiek: definitie en trends

  Gepubliceerd door Mecalux

  Interne logistiek is per definitie het onderdeel van de logistiek dat betrekking heeft op de organisatie van alle materiaal- en informatiestromen die binnen het eigen bedrijf plaatsvinden. Lees in dit artikel meer over de belangrijkste trends die de intralogistieke processen optimaliseren.

 • Lean Logistics: definitie

  Lean Logistics: definitie

  Gepubliceerd door Mecalux

  Lean Logistics is een manier om taken te beheren en te organiseren waarbij activiteiten die geen waarde toevoegen aan de Supply Chain worden geïdentificeerd en afgestoten. Deze methode is gericht op het wegnemen van tekortkomingen die de winstgevendheid van de logistiek van het bedrijf in de weg staan. Onze experts vertellen u alles.

 • Veiligheidsvoorraad: de definitie, de berekeningen en technieken voor optimalisatie

  Veiligheidsvoorraad: de definitie, de berekeningen en technieken voor optimalisatie

  Gepubliceerd door Mecalux

  Veiligheids- of buffervoorraden zijn de extra voorraden die een magazijn aanhoudt om onvoorziene gebeurtenissen in de bevoorradingsketen of Supply Chain op te vangen. Het doel van een veiligheidsvoorraad is het voorkomen van voorraadtekorten. Maatregelen die te grote voorraden helpen te voorkomen. Onze experts kunnen u helpen.

 • Definitie van de term «Supply Chain» en de verschillen met de logistiek

  Definitie van de term «Supply Chain» en de verschillen met de logistiek

  Gepubliceerd door Mecalux

  De Supply Chain of toeleveringsketen is het proces dat op gang komt wanneer een klant een bestelling plaatst en dat loopt tot het product of de dienst is geleverd en betaald. Welke activiteiten omvat dit begrip? Wat zijn de verschillen tussen de Supply Chain en de logistiek? Mecalux vertelt u alles.

 • De last mile in de logistiek begint in het magazijn

  De last mile in de logistiek begint in het magazijn

  Gepubliceerd door Mecalux

  Op het gebied van de logistiek, en met name het vervoer, verwijst de term «last mile» naar de laatste fase van het proces van aflevering van goederen op de door de klant aangegeven bestemming. Ontdek hoe dit proces vanuit een totaalperspectief kan worden beheerd, om de algehele efficiëntie ervan te verbeteren.

 • Logistieke benchmarking: de sleuteltechniek voor procesverbetering

  Logistieke benchmarking: de sleuteltechniek voor procesverbetering

  Gepubliceerd door Mecalux

  Een logistieke benchmark betreft het verzamelen van gegevens met betrekking tot de «best practices» van de toonaangevende bedrijven in de sector, teneinde deze aan een bedrijf aan te passen. In dit artikel worden de verschillende stappen uiteengezet die moeten worden genomen om een logistieke benchmark met succes in een onderneming toe te passen.

 • Magazijn logistiek: doelstellingen en toepassingen

  Magazijn logistiek: doelstellingen en toepassingen

  Gepubliceerd door Mecalux

  Magazijn logistiek is een discipline die erop gericht is goederen zo lang als nodig is op te slaan, te beschermen en op de juiste wijze te bewaren. Het omvat ook het beheer, het vervoer, de tracering, de afhandeling en de verpakking van producten, van ontvangst tot verzending.

 • Beheer van retourzendingen

  Beheer van retourzendingen

  Gepubliceerd door Mecalux

  Het beheer van retourzendingen, of omgekeerde logistiek, genereert verborgen kosten die moeilijk kunnen worden toegewezen in de boekhouding. Ontdek hoe u ze kunt identificeren om de winstgevendheid van uw distributiecentrum te optimaliseren en de juiste beleidsmaatregelen te nemen.

 • Analyse van de logistieke magazijnkosten

  Analyse van de logistieke magazijnkosten

  Gepubliceerd door Mecalux

  Logistieke kosten spelen een belangrijke rol bij het optimaliseren van de toeleveringsketen of Supply Chain. Ontdek in ons artikel de belangrijkste logistieke kosten van een magazijn. In dit artikel bespreken we allereerst de belangrijkste logistieke magazijnkosten en vervolgens concentreren we ons op de opslagkosten.

 • De doorlooptijd in de logistiek optimaliseren

  De doorlooptijd in de logistiek optimaliseren

  Gepubliceerd door Mecalux

  De doorlooptijd is de tijd tussen het moment waarop een leverancier een order in behandeling neemt en de levering van de goederen aan de klant. Hoe deze te verminderen? De experts van Mecalux laten u zien hoe u de doorlooptijd van de Supply Chain kunt optimaliseren en berekenen.

 • Met succes een magazijn beheren

  Met succes een magazijn beheren

  Gepubliceerd door Mecalux

  Een efficiënt magazijnbeheer is de belangrijkste doelstelling van een logistiek manager. Volg de adviezen van Mecalux op en verbeter uw prestaties. Neem snel beslissingen dankzij het WMS, motiveer uw medewerkers en evalueer uw resultaten.

 • Groene logistiek: definitie, uitdagingen en oplossingen

  Groene logistiek: definitie, uitdagingen en oplossingen

  Gepubliceerd door Mecalux

  Groene logistiek verwijst naar alle duurzame beleidsmaatregelen die in onze sector worden genomen, om de impact op het milieu te beperken. Waarom een beleid van groene logistiek in een bedrijf implementeren? Welke uitdagingen moeten worden aangegaan om deze doelstelling te behalen?

 • Stap voor stap de productiviteit in een magazijn optimaliseren

  Stap voor stap de productiviteit in een magazijn optimaliseren

  Gepubliceerd door Mecalux

  De optimalisatie van de magazijnproductiviteit hangt af van het voorraadbeheer en de bedrijfsactiviteiten. Hoe een magazijn rentabiliseren? Om eventuele gebreken op te sporen, dient u de processen en procedures grondig te analyseren volgens een aantal specifieke stappen.

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Banner-Software-Solutions
Template Key: