Beheer van een logistiek magazijn

Deze blogcategorie van Mecalux helpt u om uw magazijnbeheer te verbeteren: opslagoplossingen, ontwerp, ordervoorbereiding, veiligheid en personeelsbeheer.

 • EDI logistiek: technologie voor gestandaardiseerde communicatie

  EDI logistiek: technologie voor gestandaardiseerde communicatie

  Mecalux

  Het gebruik van EDI logistiek maakt een vlotte en gestandaardiseerde communicatie mogelijk tussen alle betrokkenen in de toeleveringsketen. Naast het stroomlijnen van processen zorgt deze oplossing voor meer snelheid en worden vergissingen voorkomen die zouden kunnen optreden bij het uitwisselen van informatie op papier.

 • Wat is de maximale voorraad en hoe wordt deze berekend?

  Wat is de maximale voorraad en hoe wordt deze berekend?

  Mecalux

  De maximale voorraad is het grootste volume aan goederen dat een bedrijf in zijn magazijn kan opslaan tegen de zo laagst mogelijke kosten. Het beheer van een groot aantal artikelen vereist opslagruimte, personeel en een perfecte samenwerking met de toeleveranciers.

 • 5 voorbeelden van een succesvol beheer van reverse logistiek

  5 voorbeelden van een succesvol beheer van reverse logistiek

  Mecalux

  In dit artikel worden vijf voorbeelden besproken van reverse logistiek om retourzendingen goed te organiseren. Dit omvat de methodes en processen voor het beheer van het ruilen en retourneren van producten vanaf het verkooppunt tot aan de fabrikant.

 • Ontwerp en structuur van een aardbevingsbestendig magazijn

  Ontwerp en structuur van een aardbevingsbestendig magazijn

  Mecalux

  Een aardbevingsbestendig magazijn is een opslagstructuur die speciaal ontworpen is om eventuele aardbevingen op te kunnen vangen. In landen waar het risico op aardbevingen zeer groot is, moeten magazijnstellingen worden versterkt om de seismische krachten op te kunnen vangen.

 • Fysieke voorraad: welke goederen zitten er echt in het magazijn

  Fysieke voorraad: welke goederen zitten er echt in het magazijn

  Mecalux

  De fysieke voorraad in het magazijn opmaken, is het handmatig tellen van alle productvoorraad in een magazijn (grondstoffen, eindproducten, verpakkingen, enz.). Het doel is om te controleren of de digitaal bijgehouden hoeveelheden in het Warehouse Management Systeem overeenkomen met de werkelijke aantallen in het magazijn.

 • Logistieke flow: de sleutel tot een geoptimaliseerde toeleveringsketen

  Logistieke flow: de sleutel tot een geoptimaliseerde toeleveringsketen

  Mecalux

  Dankzij een efficiënte logistieke flow worden producten zonder fouten en in de kortste tijd en tegen de laagste kosten geproduceerd en bij de klant afgeleverd. Automatisering, zowel bij de activiteiten als bij magazijnbeheer, is de beste bondgenoot als een bedrijf een concurrerende logistieke flow wil uitbouwen.

 • Voorraadbeheer met drones: de toekomst?

  Voorraadbeheer met drones: de toekomst?

  Mecalux

  Het gebruik van drones voor voorraadbeheer helpt bij een efficiënt voorraadbeheer. Gekoppeld aan een WMS besparen ze kosten en tijd, optimaliseren ze de inzet van middelen en verhogen ze de veiligheid en efficiëntie bij het voorraadbeheer.

 • Takt Time: productie op het tempo van de klant

  Takt Time: productie op het tempo van de klant

  Mecalux

  Takt Time berekent de tijd die men moet besteden aan de vervaardiging van een product om aan de vraag van de klant te voldoen. Om dit te berekenen wordt de tijd die beschikbaar is om een product te maken gedeeld door het aantal eenheden dat door de klant is besteld.

 • De 10 meest voorkomende logistieke problemen in een magazijn

  De 10 meest voorkomende logistieke problemen in een magazijn

  Mecalux

  Het opsporen van logistieke problemen in een magazijn is een belangrijke voorwaarde, voor het verbeteren van de operationele resultaten. In dit artikel worden de tien meest voorkomende problemen op een rijtje gezet, en worden enkele oplossingen voorgesteld om de gevolgen tot een minimum te beperken.

 • Slotting: optimalisatie van de opslaglocaties in het magazijn

  Slotting: optimalisatie van de opslaglocaties in het magazijn

  Mecalux

  Het toepassen van een slotting strategie is essentieel geworden, om de productiviteit te waarborgen, gezien de moeilijkheden om de opslagruimte uit te breiden. Een WMS is het ideale instrument om de toewijzing van opslaglocaties in de installatie te automatiseren, en zo vergissingen bij de uitvoering van deze handeling te voorkomen.

 • Logistiek vastgoed en de schaarste aan industriële terreinen

  Logistiek vastgoed en de schaarste aan industriële terreinen

  Mecalux

  Logistiek vastgoed kan worden omschreven als een marktsegment van de vastgoedsector, dat zich richt op het verhuren en het verkopen van opslagfaciliteiten. In dit artikel wordt het concept van industrieel vastgoed toegelicht en wordt uitgelegd hoe dit zich heeft aangepast aan nieuwe consumententrends, zoals de 24 uurs levering.

 • De Bill of Materials is de spil in de productieketen

  De Bill of Materials is de spil in de productieketen

  Mecalux

  De BOM is een stuklijst die op een hiërarchische manier, alle onderdelen en de hoeveelheden weergeeft, die nodig zijn om een bepaald product te vervaardigen. Een gedetailleerde Bill of Materials (BOM) draagt bij tot het optimaliseren van de kosten voor grondstoffen, het plannen van de aankopen, en het opsporen en beperken van vergissingen in de productieketen.

 • Goederencodes in een magazijn

  Goederencodes in een magazijn

  Mecalux

  De codering van artikelen in een magazijn, bestaat uit het toekennen van een unieke en specifieke code aan elk artikel, door de kenmerken ervan te definiëren. De producten worden geïdentificeerd zodra ze zijn ontvangen, zodat het gemakkelijker is om de voorraden in real time te beheren.

 • Definitie en toepassing van de Kanban-methode in de logistiek

  Definitie en toepassing van de Kanban-methode in de logistiek

  Mecalux

  De Kanban-mehode is een systeem voor het organiseren van productieorders en just-in-time bevoorrading. Het koppelt alle productiestappen aan elkaar, om overtollige voorraden en onnodige wachttijden tussen processen te voorkomen. Hoe het werkt in de logistiek.

 • Farmalogistiek: analyse en uitdagingen

  Farmalogistiek: analyse en uitdagingen

  Mecalux

  Wat zijn de belangrijkste factoren die tegenwoordig van invloed zijn op het beheer van farma logistics? In dit artikel bespreken we in detail de bijzonderheden van de sector, alsook de uitdagingen waarmee de farmaceutische logistiek wordt geconfronteerd: de magazijnen en het transport van geneesmiddelen.

 • Logistiek dienstverlener: functies en uitdagingen

  Logistiek dienstverlener: functies en uitdagingen

  Mecalux

  We gaan dieper in op de trends die momenteel de sector van de logistieke dienstverleners transformeren en bespreken de meest geavanceerde oplossingen in detail. Kom meer te weten over de typen logistieke dienstverleners, en de uitdagingen waarmee ze in magazijnen te maken krijgen.

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Banner-Software-Solutions
Template Key: