Veiligheid en beheer van logistiek personeel

Deze pagina zal u toelaten welzijn, ergonomie en efficiëntie te combineren. Mecalux informeert u over alles wat u moet weten om rentabiliteit, productiviteit en veiligheid te combineren en daarnaast de wetgeving na te leven.

 • 25 veiligheidstips voor uw magazijn

  25 veiligheidstips voor uw magazijn

  Mecalux

  De naleving van bepaalde veiligheidsvoorschriften in het magazijn is essentieel om de bescherming van de magazijnmedewerkers, de goederen, de installaties en de apparatuur voor goederenafhandeling te waarborgen. In dit artikel geven wij u 25 zogenaamde "veilig magazijn tips" om de risico's van de normale magazijnwerkzaamheden te voorkomen en een veiligere werkomgeving te bevorderen.

 • Magazijnborden & Bewegwijzering magazijn: veiligheid en bescherming

  Magazijnborden & Bewegwijzering magazijn: veiligheid en bescherming

  Mecalux

  Bewegwijzering van magazijnen is een doeltreffend middel om risico's te voorkomen en ongevallen op het werk te vermijden. Bewegwijzering kan bestaan uit signaleringsborden met bepaalde kleuren, uit lichtsignalen of uit gebarentaal. Hiermee worden verboden, waarschuwingen of verplichtingen aangegeven.

 • Vloermarkeringen: te volgen methoden en voorschriften

  Vloermarkeringen: te volgen methoden en voorschriften

  Mecalux

  Vloermarkering in magazijnen is een methode om risico's te voorkomen, waarbij werkzones worden afgebakend. De EU-Richtlijn 92/58/EEG specificeert zaken zoals de kleuren die mogen worden gebruikt en hoe obstakels moeten worden gemarkeerd.

 • Veiligheidsmanager of PRSES - Person Responsible for Storage Equipment Safety

  Veiligheidsmanager of PRSES - Person Responsible for Storage Equipment Safety

  Mecalux

  De norm EN 15635 bepaalt dat elk warehouse een persoon moet aanwijzen, die verantwoordelijk is voor de regelmatige controle van de veiligheid van de opslagsystemen, die deel uitmaken van de metalen constructies in het magazijn. PRSES staat voor «Person Responsible for Storage Equipment Safety».

 • Soorten stellingbescherming: voorkom ongelukken

  Soorten stellingbescherming: voorkom ongelukken

  Mecalux

  Stellingbescherming speelt een essentiële rol bij het voorkomen van ongelukken in opslagoplossingen. Ontdek de belangrijkste oplossingen om vallende laadeenheden te voorkomen en om de gevolgen van de schokken met de apparatuur voor goederenafhandeling tegen de magazijnstellingen, te beperken.

 • Het risico van verstoring in de Supply Chain

  Het risico van verstoring in de Supply Chain

  Mecalux

  De Supply Chain is onderhevig aan dezelfde sociale, politieke en economische strubbelingen als de rest van de maatschappij. Elke variatie in het proces kan hierbij leiden tot inefficiëntie. In dit artikel analyseren we de rol van logistiek in noodsituaties en geven we tips voor het ontwerpen van een doeltreffend actieplan.

 • Logistieke planning: de sleutel tot succes

  Logistieke planning: de sleutel tot succes

  Mecalux

  Logistieke planning verwijst naar de strategie die een bedrijf hanteert om alle activiteiten in het magazijn te stroomlijnen. Maar hoe wordt deze planning met succes toegepast binnen bedrijven? In dit artikel bekijken wij de factoren die meespelen bij het opstellen van een logistieke strategie.

 • Industrieel magazijn schoonmaken: orde en netheid waarborgen

  Industrieel magazijn schoonmaken: orde en netheid waarborgen

  Mecalux

  Een magazijn schoonmaken is essentieel om de opgeslagen goederen en de magazijnmedewerkers te beschermen. Welke methode moet er worden gebruikt? Hieronder wordt een overzicht gegeven van de belangrijkste zaken die in een magazijn in goede staat moeten worden gehouden en volgen enkele belangrijke tips die kunnen helpen bij de organisatie.

 • Talent 4.0 in de logistiek en hun belangrijkste vaardigheden

  Talent 4.0 in de logistiek en hun belangrijkste vaardigheden

  Mecalux

  De digitale transformatie in de logistiek aangaan is een echte uitdaging. Om dit te bereiken, zult u talent 4.0 moeten werven. Hoe dit type deskundige te herkennen? Wat karakteriseert hen? Over welke vaardigheden moeten zij beschikken? Onze deskundigen vertellen u alles.

 • Veiligheid in het magazijn door middel van risicopreventie

  Veiligheid in het magazijn door middel van risicopreventie

  Mecalux

  Preventieve en veiligheidsbeslissingen nemen in het logistieke magazijn. Ontdek alle systemen die beschikbaar zijn om een brand te bedwingen. Rust uw distributiecentrum uit met de meest efficiënte oplossingen: sprinklers, speciale stellingen en een warehouse management systeem.

 • De belangrijkste risico’s in magazijnen die moeten worden ondervangen

  De belangrijkste risico’s in magazijnen die moeten worden ondervangen

  Mecalux

  Logisitieke risico’s betreffen zowel de magazijnmedewerkers als de goederen. Wat zijn de meest voorkomende risico’s in magazijnen, en hoe kunnen ze vermeden worden? De voorraden kunnen door brand of slecht beheer worden aangetast. Uw werknemers moeten de veiligheidsmaatregelen correct toepassen.

 • Voordelen van industriële veiligheidshekwerken

  Voordelen van industriële veiligheidshekwerken

  Mecalux

  Waarom zou u een veiligheidshekwerk in uw magazijn plaatsen? Wat zijn de voordelen? Mecalux vertelt u meer. De veiligheidshekwerken die wij u aanbieden helpen u om de veiligheid van uw logistiek distributiecentrum te verhogen en om de arbeidsomstandigheden voor uw medewerkers te verbeteren.

 • Wat u moet weten over industriële vloermarkering

  Wat u moet weten over industriële vloermarkering

  Mecalux

  Wat is de beste manier om de vloermarkering in uw magazijn aan te brengen? Wat staat hierover in de wet? Onze experts beantwoorden al uw vragen. Door de geldende normen op te volgen, vermijdt u ongelukken, optimaliseert u de logistieke stromen en verhoogt u de veiligheid in uw distributiecentrum.

 • Tips voor de opslag van gevaarlijke stoffen

  Tips voor de opslag van gevaarlijke stoffen

  Mecalux

  Hoe slaat u gevaarlijke stoffen veilig in uw magazijn op? Waar moet u rekening mee houden? Onze experts vertellen u alles. Het scheiden van producten die niet bij elkaar opgeslagen kunnen worden, het analyseren van hun labels en het aanpassen van uw opslagmethoden zijn enkele van onze aanbevelingen.

 • Betrokkenheid in de logistiek: hoe motiveert u uw magazijnmedewerkers?

  Betrokkenheid in de logistiek: hoe motiveert u uw magazijnmedewerkers?

  Mecalux

  Wat is het niveau van betrokkenheid van uw medewerkers? Welke handvatten toepassen om uw team te motiveren? Mecalux helpt u uw logistieke teams nieuw leven in te blazen. Na het lezen van dit artikel zult u ondermeer de rol van compassie, beloning, verscheidenheid en teambuilding op de werkvloer begrijpen.

 • 5 manieren om het magazijnbeheer te verbeteren

  5 manieren om het magazijnbeheer te verbeteren

  Mecalux

  Wat zijn de mogelijkheden om het magazijnbeheer te verbeteren? Welke methoden toe te passen? Onze deskundigen helpen u om efficiënter te worden! Door ons advies op te volgen kunt u competitiever worden en tegelijkertijd de arbeidsomstandigheden van uw logistieke medewerkers verbeteren.

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Banner-Software-Solutions
Template Key: