Elektrische stapelaars

De elektrische stapelaar is een pompwagen waaraan een hefelement is toegevoegd. De onderste vorken worden onder de pallets geplaatst en daarom moeten de onderplanken van de pallets altijd in lengterichting liggen en nooit dwars hierop, omdat ze anders zouden kunnen breken bij het heffen.

Op de markt worden verschillende modellen elektrische stapelaars aangeboden: modellen waarbij de magazijnmedewerker meeloopt of waarbij deze plaatsneemt op een staplatform of een bestuurdersstoel.

 

Met de voet te bedienen stapelaars

Stapelaars, voor staande magazijnmedewerker

Met de voet te bedienen stapelaars

Stapelaars, voor zittende magazijnmedewerker

 

Opmerkingen over stapelaars

Stapelaars zijn breed inzetbaar, maar men moet goed rekening houden met hun beperkingen.

  • Ze zijn bijvoorbeeld het meest optimaal wanneer het aantal handelingen zeer beperkt is.
  • Bovendien moet men er rekening mee houden dat de hefhoogte van stapelaars niet hoger is dan 3 m voor de meeloopmodellen en 6 m voor de meerijmodellen.
  • Bepaalde type stapelaars beschikken over laterale stabilisatoren die worden uitgeklapt wanneer de vorken een bepaalde hefhoogte overschrijden.
  • Een ander belangrijk feit is dat de onderste vorken onder de pallets worden geplaatst en dat de bovenste vorken tussen de klossen gestoken worden. Bij breedspoorstapelaars zijn de onderste vorken ver uit elkaar geplaatst zodat de pallets hier precies tussen geplaatst kunnen worden. Maar ze geven vaak problemen bij het gebruik in magazijnstellingen ook al is het eerste opslagniveau verhoogd, omdat de onderste vorken even breed kunnen zijn als de staanders van de stellingen en de opslagplek niet bereikt kan worden.
  • Tot slot moet men er rekening mee houden dat bij stapelaars de mast (het verticale deel waarlangs de vorken stijgen en dalen) rigide is, waardoor sommige type stellingen, zoals doorrolstellingen, aangepast moeten worden (ze moeten samengesteld zijn uit verschillende soorten rollenbanen), zodat ze in combinatie met deze apparatuur voor goederenafhandeling gebruikt kunnen worden.

 

Andere artikelen in deze rubriek

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Manual-almacenajebanner
Template Key:
Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Banner-Software-Solutions
Template Key: