Magazijnbakken

Magazijnbakken zijn laadeenheden voor de opslag en afhandeling van goederen. In een magazijnbak kunnen producten opgeslagen worden, waarbij ze beschermd zijn tegen mogelijke stoten tijdens het transport.

Gewoonlijk gebruikt men in alle soorten opslagsystemen, magazijnbakken met dezelfde afmetingen als de Europallet, zodat hetzelfde type heftruck kan worden gebruikt voor het transport en voor de in- en uitslag.

Er bestaan ook andere soorten magazijnbakken met andere afmetingen, voor speciale doeleinden. Bovendien worden de magazijnbakken, net zoals pallets, in drie verschillende soorten materialen gefabriceerd. De voornaamste soorten magazijnbakken:

  • Houten magazijnbakken: hebben gewoonlijk een houten Europallet als basis, waardoor ze zowel voor het transport als voor de opslag in magazijnstellingen kunnen dienen.
  • Kunststof magazijnbakken: wanneer een kunststof Europallet als basis wordt gebruikt, vervullen ze dezelfde functies en zijn ze ten zeerste aan te bevelen voor de levensmiddelenindustrie.
  • Metalen magazijnbakken: dankzij hun weerstand zijn ze bijzonder geschikt voor het transport van kwetsbare goederen. Voor de opslag in conventionele magazijnstellingen moeten er speciale steunen worden geplaatst.

Tot slot merken we op dat voor het transport van kleingoed ook magazijnbakken van kunststof worden gebruikt. Om de afhandeling te vergemakkelijken worden ze gewoonlijk op pallets geplaatst, aangezien hun afmetingen delers van de Europallet zijn. De zogenaamde Eurobox van 600 x 400 mm wordt het meest gebruikt.

Kunststof magazijnbak

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Manual-almacenajebanner
Template Key: