Elektrische (meeloop) pallettrucks en handmatige pompwagens

De pompwagen of palletwagen is het eenvoudigste en meest gebruikte vervoermiddel in moderne magazijnen. Het betreft hier een transportmiddel, geen hefmiddel.

In moderne magazijnen is de pompwagen het eenvoudigste en meest gebruikte vervoermiddel, dat handmatig wordt bestuurd.

Deze apparaten zijn zeer breed inzetbaar aangezien er vele werkzaamheden mee kunnen worden verricht, zoals het laden en lossen van vrachtwagens, het over korte afstanden verplaatsen van pallets en magazijnbakken, of als hulpmiddel bij het orderpicken. Ze worden ook gebruikt bij de bevoorrading van de ontvangstzones, locaties binnen het magazijn waar de laadeenheden worden geplaatst zodat ze door verschillende soorten heftrucks (tegenwicht heftrucks, elektrische heftrucks, reachtrucks, tridirectionele heftrucks of zelfs magazijnkranen) kunnen worden opgehaald om op hun overeenkomstige opslaglocatie te worden geplaatst.

Over het algemeen zijn pompwagens onmisbare elementen met lage aanschafkosten, die een oplossing bieden voor (soms ingewikkelde) situaties die zich kunnen voordoen bij opslagactiviteiten.

Er bestaan handmatige pompwagens, elektrische meelooppallettrucks en elektrische pallettrucks met staplatform. Handmatige palletwagens worden bediend door een magazijnmedewerker te voet. Bij de elektrische meelooppallettruck verplaatst de persoon zich eveneens te voet. En bij de elektrische pallettruck rijdt de medewerker mee op het staplatform. 

 

Handmatige pompwagens

Dit type palletwagens bezit geen enkele elektrische voorziening en wordt dus handmatig voortgetrokken. De vorken waarop de lading rust, kunnen licht worden opgeheven zodat de pallet van de vloer getild en verplaatst kan worden. Ze worden in de meeste magazijnen veel gebruikt, vooral bij ondersteunende werkzaamheden.

De pompwagen wordt gebruikt voor veel bijkomende opslagtaken.

Met een pompwagen worden veel ondersteunende taken uitgevoerd

 

Elektrische meelooppallettrucks

Deze beschikken over motoren zowel voor de verplaatsing als voor het oppikken van de pallet van de vloer. De magazijnmedewerker begeleidt de meelooppallettruck te voet en bestuurt deze door middel van bedieningsknoppen.

Met de heftruck wordt de pallet opgetild en verplaatst.

De motoren van een elektrische meelooppallettruck dienen zowel voor de verplaatsing als voor het oppikken van de pallet van de vloer (afbeelding ter beschikking gesteld door Toyota)

Elektrische pallettruck met staplatform

Ze lijken op de meelooppallettrucks, maar bij deze modellen staat de magazijnmedewerker op een opklapbaar platform (afbeelding 1) of zit deze op een bestuurdersstoel (afbeelding 2).

heftruck met opklapbaar staplatform heftruck met bestuurdersstoel
Afbeelding Toyota (1) Afbeelding Toyota (2)

 

Magazijnmedewerkster op een elektrische pallettruck met staplatform bezig met opslagwerkzaamheden. (afbeelding ter beschikking gesteld door Toyota)

Magazijnmedewerkster op een elektrische pallettruck met staplatform bezig met opslagwerkzaamheden. (afbeelding ter beschikking gesteld door Toyota)

Andere artikelen in deze rubriek

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Manual-almacenajebanner
Template Key:
Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Banner-Software-Solutions
Template Key: