Compacte opslag en Pallet Shuttle voor de opslag van volumineuze goederen

De ideale oplossing: stellingen voor compacte opslag in combinatie met de Pallet Shuttle

19 apr 2021

Tegenwoordig proberen steeds meer magazijnen de beschikbare opslagcapaciteit te optimaliseren, de goederenstromen te versnellen en efficiënter te werken. Groeperings- of compacte opslag optimaliseert de beschikbare opslagruimte. Wat kunt u doen om bovengenoemde doelen te behalen? Veel bedrijven hebben gekozen voor de volgende opslagoplossing: een groeperings- of compacte opslag en een gemotoriseerd wagentje, de « Pallet Shuttle » (semi-automatisch of geheel automatisch).

Waarom stellingen voor groeperings- of compacte opslag gebruiken in combinatie met het Pallet Shuttle-systeem?

  • Stellingen voor groeperings- of compacte opslag verhogen de opslagcapaciteit dankzij de opslagkanalen die aangepast zijn aan diepteopslag, en waarbij minder gangpaden nodig zijn.
  • Door deze twee systemen te combineren neemt het aantal handmatige handelingen af.
  • De gemotoriseerde « Pallet Shuttle » zorgt voor een snelle voorraadrotatie en is te gebruiken met FIFO- en LIFO-methoden.
  • Dankzij de veelzijdigheid van deze systemen, kunnen ze in willekeurig welk type magazijn gebruikt worden: in een koel- of vrieshuis, in een warehouse voor gevaarlijke stoffen of voor de opslag van volumineuze goederen.

Voorbeelden van distributiecentra die gekozen hebben voor compacte opslag in combinatie met het Pallet Shuttle-systeem.

De combinatie van deze twee systemen is bijzonder geschikt voor bedrijven met een groot aantal pallets per artikelnummer en een hoge activiteit. Om te begrijpen hoe ze werken, nodigen wij u uit deze video te bekijken:

Hieronder enkele voorbeelden van logistieke projecten uitgevoerd door Mecalux, waarbij deze systemen geïmplementeerd zijn:

1) Distributiecentrum van Hemosa: installatie van een automatische Pallet Shuttle en oplossingen voor groeperings- en compacte opslag.

Het bedrijf Hemosa, leverancier van verse vleeswaren en varkensvleesproducten, heeft zijn logistieke distributiecentrum met constante temperatuur, met behulp van Mecalux geautomatiseerd. Mexalux heeft in dit magazijn verschillende opslagoplossingen geïnstalleerd: doorrolstellingen, stellingen voor compacte opslag, een Pallet Shuttle-systeem en een magazijnkraan voor pallets.

De magazijnkraan is de automatische versie van de pompwagen: het betreft een geautomatiseerd apparaat voor goederenafhandeling dat zich door een centraal gangpad verplaatst. De magazijnkraan stopt bij het aangegeven opslagkanaal om daar de betreffende pallet uit te slaan. Het hele proces wordt gecontroleerd door het warehouse management systeem « Easy WMS », die de routes optimaliseert en de doeltreffendheid ervan verhoogt.

Weergave van een magazijn dat gebruik maakt van compacte opslag in combinatie met een automatische Pallet Shuttle.
Weergave van een magazijn dat gebruik maakt van compacte opslag in combinatie met een automatische Pallet Shuttle.

Dankzij de doordachte keuze van onze experts en Hemosa om verschillende soorten magazijnstellingen, automatische systemen en Easy WMS te installeren, heeft het bedrijf de opslagcapaciteit gekregen die het nodig had (meer dan 1.000 pallets) en is de productiviteit gestegen.

2) De logistieke distributiecentra van Didatic en Rockwood: de polyvalentie van de Pallet Shuttle

De Pallet Shuttle in de gezondheidssector: het logistieke project van Didactic

De aanzienlijke groei van Didactic, de Franse fabrikant van technische medische hulpmiddelen, heeft de operationele bedrijfsvoering in zijn magazijn flink op de proef gesteld. Tot dan toe uitgerust met conventionele palletstellingen van Mecalux, was het bedrijf genoodzaakt de beschikbare opslagruimte te vergroten zonder daarbij de lopende in- en uitgaande goederenstromen te onderbreken.

De oplossing die Mecalux voor Didactic ontworpen heeft, bestaat uit de installatie van stellingen voor compacte opslag met een semi-automatisch Pallet Shuttle-systeem, dat als volgt werkt:

  • Elk stellingblok voldoet aan specifieke kenmerken, en is aangepast aan de opgeslagen artikelen en de omloopsnelheid van de voorraden.
  • De automatische shuttle brengt de pallets in het opslagkanaal naar hun opslaglocatie en haalt ze er ook weer vanaf wanneer ze uitgeslagen moeten worden.
  • De magazijnmedewerker stuurt de bewegingen van de Pallet Shuttle vanaf een tablet of een bedieningspaneel aan, zonder de heftruck te verlaten.
De magazijnmedewerker stuurt de semi-automatische Pallet Shuttle aan vanaf de heftruck.
De magazijnmedewerker stuurt de semi-automatische Pallet Shuttle aan vanaf de heftruck.

Rockwool: de Pallet Shuttle in dienst van volumineuze goederen

Het logistieke project dat we voor Rockwool hebben uitgevoerd, is een perfect voorbeeld van de veelzijdigheid die wordt geboden door de combinatie van oplossingen voor groeperings- of compacte opslag en de Pallet Shuttle. Rockwool is een leverancier van steenwol; brandwerend isolatiemateriaal voor gebouwen.

Rockwool slaat zeer grote producten op, die geplaatst worden op pallets met een afmeting van 1000 x 2400 mm, met een gewicht van 200 kg per stuk. Dit bemoeilijkt niet alleen het vervoer van de laadeenheden, maar ook het beheer van de beschikbare opslagruimte in het distributiecentrum.

Mecalux heeft de oplossingen voor groeperings- of compacte opslag aangepast aan de behoeften van de onderneming: de breedte van de opslagkanalen in de magazijnstellingen is aangepast, en de in- en uitslag van de pallets is geautomatiseerd met een semi-automatische Pallet Shuttle.

Als u wilt weten of de combinatie van het Pallet Shuttle-systeem met een oplossing voor compacte opslag de ideale oplossing is voor uw magazijn, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Een Mecalux expert zal uw situatie graag analyseren.

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Banner-Software-Solutions
Template Key: