Radio-frequency identification-technologie

Bij het uitvoeren van de door het warehouse management systeem beheerde taken is de communicatie tussen het WMS en de magazijnmedewerkers uiterst belangrijk. De medewerkers moeten de aan hen toegewezen opdrachten uitvoeren en het systeem van informatie voorzien (er moeten bijvoorbeeld gegevens omtrent een binnengekomen artikel ingevoerd worden). RFID-technologie is een van de communicatiemiddelen in het magazijn

De magazijnmedewerkers ontvangen instructies met betrekking tot de werkzaamheden en de volgorde waarin ze die moeten uitvoeren. Dit kan op verschillende manieren: mondeling, schriftelijk (bijvoorbeeld een pakbon) of door middel van RFID «remote transceivers» of «readers».

De toepassing van de radio-frequency identification-technologie biedt veel voordelen:

  • Papier is overbodig omdat de opdrachten worden verzonden naar de gebruikersinterfaces, die de magazijnmedewerkers bij zich dragen of die op het afhandelingsmaterieel zijn aangebracht. De communicatie tussen het warehouse management systeem en de gebruikersinterfaces is draadloos en gebeurt door middel van radiogolven die worden ontvangen en verzonden via strategisch in het magazijn geplaatste antennes.
  • Magazijnmedewerkers bevestigen via het toetsenbord of spraakcommando van de gebruikersinterface iedere handeling, waarna ze meteen een nieuwe opdracht ontvangen. Het systeem is erg snel, waardoor voorkomen wordt dat de magazijnmedewerker zich bij iedere handeling vragen stelt, zodat hij zich volledig kan concentreren op de uitvoering. Het resultaat is een zeer hoge productiviteit en een vrijwel foutloze uitvoering.

 

Het combineren van radio-frequency identification (RFID) met het warehouse management systeem biedt veel voordelen.

 


De «remote transceivers» geven de opdrachten, die door het WMS worden verzonden, door aan de magazijnmedewerkers 

 

 

  • Door het gebruik van radiofrequenties werkt men in real time. Het warehouse management systeem “weet” automatisch op elk moment waar de goederen zich bevinden, in welke hoeveelheid, onder welke omstandigheden, en welk proces ze ondergaan.

 

De gegevens kunnen automatisch worden bevestigd, zoals beschreven bij de afhandeling van inkomende goederen. Om te kunnen werken met radio-frequency identification-technologieën moeten zowel de goederen als de opslaglocaties voorzien zijn van codes. Het proces wordt sneller en veiliger wanneer men het juiste WMS implementeert.

Andere artikelen in deze rubriek

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Manual-almacenajebanner
Template Key:
Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Banner-Software-Solutions
Template Key: