Pick-to-tote agiliza la preparación de pedidos

Pick to tote: sneller picken door orders direct in containers te picken

13 sep 2022

Pick to tote orderpicking is een manier om sneller te picken en fouten te verminderen. Hoe wordt dit bereikt? Door het aantal bewegingen dat een operator maakt om een bestelling af te werken tot een minimum te beperken.

Veranderingen in de markt, zoals de opkomst van e-commerce logistiek, hebben veel bedrijven gedwongen hun logistieke processen te veranderen om efficiënter te worden. Pick to tote is een oplossing waarmee het picken kan worden versneld, zodat de goederen in de kortst mogelijke tijd aan de klanten worden geleverd.

In dit artikel bekijken we wat pick to tote inhoudt en welke bedrijven hier baat bij hebben.

Wat is pick to tote?

Bij pick to tote worden artikelen uit een schap of een doos gehaald en in een plastic bak gelegd. Alle artikelen waaruit een bestelling bestaat, worden in deze bak samengebracht. Vervolgens wordt de bak met behulp van een transportband of een shuttle naar een controlestation gebracht, waar wordt gecontroleerd of alle producten die de klant heeft besteld aanwezig zijn. Ten slotte worden de producten verpakt, geëtiketteerd en verzonden.

De bak die in dit systeem wordt gebruikt, wort een tote genoemd. Het gaat om een plastic bak die klein genoeg is om met de hand te worden opgetild en gemakkelijk door het magazijn kan worden verplaatst (gewoonlijk met behulp van transportbanden).

Pick to tote is compatibel met orderpicking via goods to man (ook wel goods to person genoemd): operatoren blijven bij de pickstations wachten tot de goederen naar hen toe worden gebracht (bijvoorbeeld via een miniload). Pick to tote bestaat er dan uit de juiste artikelen uit te halen en in bakken te plaatsen.

Deze werkwijze is bijzonder nuttig in bedrijven die kleine producten beheren (zoals in de gezondheids- en farmaceutische sector, reserveonderdelen of distributie), omdat in elke bak een groot aantal kleine SKU's kan worden geplaatst.

Deze methode wordt ook vaak gebruikt in magazijnen van bedrijven met grote volumes aan orderpicking. Door te voorkomen dat operators zich door het magazijn verplaatsen en door het aantal bewegingen te verminderen, kunnen operatoren meer orders afwerken.

Een alternatief voor pick to tote is pick to carton waarbij kartonnen dozen worden gebruikt in plaats van plastic bakken. Het verschil is dat dit dezelfde doos is die naar de klanten wordt gestuurd met de producten erin. Je hoeft dus enkel de doos te sluiten en te labelen om de bestelling af te ronden.

Pick to carton houdt in dat bestellingen rechtstreeks in de kartonnen dozen worden klaargezet om aan de klanten te worden geleverd
Pick to carton houdt in dat bestellingen rechtstreeks in de kartonnen dozen worden klaargezet om aan de klanten te worden geleverd

Oplossingen voor een efficiëntere pick to tote

Operatoren plaatsen de juiste goederen in dozen of bakken bij pick to tote. Hierbij moet de magazijnbeheerder zoeken naar oplossingen die pick to tote vergemakkelijken, zoals:

Goods to man

Zoals hierboven vermeld, werkt orderpicking bij pick to tote volgens het principe goods to man.

Met deze werkwijze hoeven operatoren niet meer door het magazijn te wandelen om de SKU's van de bestellingen te zoeken. Hierdoor kunnen de operatoren zich concentreren op pick to tote: de juiste artikelen uit de dozen halen en in bakken plaatsen.

De goods to man-aanpak wordt vaak gebruikt in automatische magazijnen met dozen waar een magazijnkraan voor dozen of een miniload de pickingstations bevoorraadt met de goederen die nodig zijn om de orders te vervullen. Het wordt ook vaak gebruikt in een Shuttle-systeem met transportbanden en liften voor dozen die de dozen naar de werkstations brengen waar de operatoren de bestellingen kunnen afwerken.

Pickingstations die volgens pick to tote werken bestaan gewoonlijk uit U-vormige transportbanden die de dozen dichter bij de operatoren brengen. De operatoren nemen vervolgens de artikelen uit verdelen ze over bakken die onder, achter of aan de zijkant van de transportbanden zijn geplaatst (op karretjes, op transportbanden of op metalen rekken).

Bij goods to man orderpicking wachten de operatoren op de ontvangst van de goederen
Bij goods to man orderpicking wachten de operatoren op de ontvangst van de goederen

Gebruik van licht

Hoewel de automatisering toeneemt, spelen operatoren nog steeds een sleutelrol bij orderpicking. Alles wat de werklast verlicht, zal dus leiden tot meer wendbaarheid en een hogere productiviteit.

Aan pick to tote worden vaak hulpsystemen met behulp van licht toegevoegd. Het gaat om systemen die een lampje en een nummer laten oplichten als ze geactiveerd worden. Het licht helpt de operator de doos te identificeren waar de goederen moeten worden uitgehaald of ingeplaatst. Het cijfer geeft aan hoeveel items op elke locatie moet worden uitgehaald of geplaatst. Er is ook een drukknop om elke handeling te bevestigen.

De lichtapparaten tonen de operator welke goederen en hoeveelheid hij uit elke doos moet halen. Met deze instructies kan de operator sneller en zonder fouten werken bij pick to tote.

Deze apparaten communiceren met de Warehouse Management software (zoals Easy WMS van Mecalux) om de orderpicking te sturen en te optimaliseren.

Door verlichting te gebruiken verloopt de pick to tote vlotter, de operator ziet hoe hij de producten uit elke bestelling moet sorteren
Door verlichting te gebruiken, verloopt de pick to tote vlotter. De operator ziet hoe hij de producten uit elke bestelling moet sorteren.

Voice picking

Dit is een oplossing die, net als de pick to light, magazijnmedewerkers helpt bij pick to tote. In dit geval krijgt de werknemer mondelinge instructies die de operator in zijn headset beluistert.

Bij voice picking krijgt de operator een headset en microfoon, samen met een bedieningstoestel (ter grootte van een mobiele telefoon) dat hij of zij om zijn de of in broekzak draagt.

Het grote voordeel van deze oplossing is dat de werknemer een grotere bewegingsvrijheid heeft bij pick to tote. Ook dit vereist een Warehouse Management software om de werking te organiseren en informatie door te geven aan de operatoren.

Voice picking stuurt mondelinge instructies naar de operator bij orderpicking, zoals pick to tote
Voice picking stuurt mondelinge instructies naar de operator bij orderpicking, zoals pick to tote

Orderpicking stroomlijnen

Pick to tote werd speciaal ontworpen om het picken van bestellingen bestaande uit kleine artikelen te versnellen. De operatoren voeren zo weinig mogelijk handelingen uit: artikelen uit een doos halen en in een bak plaatsen. Aangezien alle artikelen in dezelfde bak zitten, wordt het makkelijker om de bestelling samen te stellen en te verzenden.

Mecalux heeft een lange geschiedenis in het ontwikkelen van oplossingen gericht op het stimuleren van picking. Neem contact met ons op als u meer informatie wil over hoe u de productiviteit bij de orderpicking van kleine producten kunt verhogen.

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Banner-Software-Solutions
Template Key: