eBay sales software is key for ensuring efficienct logistics processes

eBay inventory management software: continu voorraadbeheer

08 jul 2022

Voor bedrijven met een verkoopkanaal op eBay, is eBay inventory management software essentieel voor een efficiënte e-commerce logistiek.

Met meer dan 180 miljoen actieve gebruikers is eBay, samen met Amazon en AliExpress, één van de drie grootste marktplaatsen ter wereld. In dit artikel bekijken we hoe bestellingen en magazijnvoorraden gelijk getrokken kunnen worden met eBay inventory management software.

De verkooplogistiek oftewel de distributie van goederen via eBay

De implementatie van een WMS is de beste manier om de voorraden in een magazijn te koppelen aan de producten die op eBay worden aangeboden
De implementatie van een WMS is de beste manier om de voorraden in een magazijn te koppelen aan de producten die op eBay worden aangeboden

De grootste uitdaging bij de verkoop op eBay is om de voorraden in het magazijn volledig onder controle te krijgen en ze gelijk te laten lopen met de beschikbare hoeveelheden op de wereldwijde online handelsplaats. Als de onderneming ook een eigen webwinkel heeft, wordt het nog ingewikkelder.

Bedrijven met een verkoopkanaal op eBay moeten hun profiel verfijnen en investeren in het optimaliseren van de inhoud, om redenen die betrekking hebben op search engine optimization (SEO) oftewel zoekmachineoptimalisatie. Deze investering is echter nutteloos indien de logistiek niet efficiënt is. Uw online winkel moet up-to-date zijn en gelijklopen met de voorraden in uw magazijn.

Men moet goed begrijpen dat het beheren van voorraden en bestellingen op eBay met pen en papier, of met een instrument als Excel, niet volstaat om grote verkoopvolumes te verwerken. Daarom gebruiken veel bedrijven eBay inventory management software. Deze software zorgt ervoor dat de catalogus op de marktplaats gelijk loopt met de werkelijke voorraad in het magazijn.

Hoe werkt eBay inventory management software?

eBay inventory management software geeft de logistiek manager volledige controle over de goederenstromen in het magazijn en over de bestellingen die via internet binnenkomen.

Dit type inventory management software stemt de advertentie die op de website is gepubliceerd, af met de beschikbare voorraden in het magazijn, en werkt automatisch de database van de artikelen bij.

eBay inventory management software vereenvoudigt het beheer van bestellingen via de online winkel

Om logistieke informatie te verzamelen, zoals de beschikbare voorraad per artikelnummer of de status van bestellingen, moet deze applicatie via een API worden verbonden met een programma op een hoger niveau, zoals een Warehouse Management Systeem (WMS) of een ERP.

Het beheer van de verkopen op eBay kan worden geautomatiseerd door een WMS te implementeren, die de werkzaamheden in een magazijn aanstuurt. Het WMS is gekoppeld aan eBay, zodat wanneer een bestelling wordt geplaatst, de de opdracht voor het klaarzetten ervan automatisch in het magazijn wordt doorgegeven, en de voorraden in het magazijn en op de website gelijk worden gestrokken en bijgewerkt.

Easy WMS van Mecalux beschikt over de module Marketplace and E-commerce Integration, die de voorraden en de status van bestellingen op diverse online platforms, waaronder eBay, bijwerkt. De module is gekoppeld aan het magazijn om de logistiek te versnellen, maar ook aan de afdeling facturatie.

De module Marketplace and E-commerce Integration koppelt de magazijnvoorraad aan het beheer van de online winkel
De module Marketplace and E-commerce Integration koppelt de magazijnvoorraad aan het beheer van de online winkel

De voordelen van de implementatie van een WMS dat gekoppeld is aan eBay

Werken met een WMS dat is uitgebreid met eBay inventory management software biedt u de mogelijkheid om:

  • Volledig beheer van de voorraad in real time: de invoering van een warehouse management systeem maakt het mogelijk de beschikbare voorraad in real time te kennen.
  • Automatische afstemming van de magazijnvoorraad met de handels- of marktplaats (in dit geval, eBay): de software stemt de binnenkomende bestellingen af met de reeds verzonden artikelen zodat het werk van de magazijnmedewerkers wordt vergemakkelijkt.
  • Snel en flexibel beheer van e-commerce bestellingen: in een context waarin bestellingen steeds meer worden gepersonaliseerd, zorgt deze toepassing ervoor dat er geen fouten worden gemaakt, vanaf de aankoop door de klant tot het beheer van de last mile.

Warehouse management systemen bieden steeds meer functionaliteiten die de logistiek manager helpen bij het organiseren van zijn taken en het nemen van beslissingen. Van het beheer van zendingen tot de optimalisering van taken met toegevoegde waarde. Warehouse management systemen zijn niet langer eenvoudige applicaties maar echte systemen die magazijnen aansturen.

Speciale eBay inventory management software werkt de status van de bestellingen in het magazijn in real time bij
Speciale eBay inventory management software werkt de status van de bestellingen in het magazijn in real time bij

Vergroot uw resultaten

Het beheer van een online verkoopkanaal is niet eenvoudig. Om op eBay te kunnen verkopen, moet u flexibel en efficiënt kunnen inspelen op de voorschriften van dit platform.

In het licht van de sterke ontwikkeling van de e-commerce is de digitalisering van logistieke processen de oplossing om de efficiëntie van de werkzaamheden in magazijnen te verbeteren en de efficiëntie ervan te garanderen. Een WMS is de ultieme oplossing voor het aanpakken van e-commerce problemen. Easy WMS van Mecalux beschikt over modules met extra functionaliteiten zoals het efficiënt beheren van verzendingen (Multi Carrier Verzendsoftware), synchronisatie van de voorraden in de fysieke winkels en in het magazijn (Store Fulfillment) of de snellere afhandeling van online bestellingen en retourzendingen (WMS voor e-commerce), en een speciale module voor marktplaatsen die in dit artikel is besproken.

Indien u de vergissingen en tekortkomingen wenst te voorkomen die gepaard gaan met online verkoop, neem dan contact met ons op. Een expert adviseert u graag over de beste digitale oplossing voor uw bedrijf.

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Banner-Software-Solutions
Template Key: