Wat is het beste WMS-systeem voor uw magazijn?

16 maart 2021

Het aanschaffen van het beste wms systeem zal u helpen bij het oplossen van veel van de problemen die de steeds complexer wordende supply chain met zich meebrengt. Een keuze maken kan echter een echte uitdaging zijn: het WMS revolutioneert en optimaliseert de werkzaamheden in het magazijn.

Welk type magazijn heeft een WMS-systeem nodig?

Door de opkomst van de e-commerce en de omnichannel strategieën is het gebruik van een wms systeem tegenwoordig essentieel geworden voor het overgrote deel van de warehouses. Welke distributiecentra betreft het?

Warehouse management systemen zijn geschikt voor alle soorten logistieke distributiecentra: handmatige, semi-automatische of volledig geautomatiseerde.

Wanneer vijf magazijnmedewerkers in een loods van meer dan 500 vierkante meter werken, kan alleen een WMS de organisatie en nauwkeurigheid bieden die zij nodig hebben. Bovendien kunnen de beste WMS-systemen aangepast worden aan zeer geavanceerde installaties en kunnen ze verschillende magazijnen tegelijk beslaan.

Kenmerken van het beste WMS-systeem

Waaraan moet het beste wms systeem voldoen? Easy WMS, het warehouse management systeem van Mecalux, blinkt uit op de volgende gebieden:

1. Het vormt voor iedereen in het magazijn een pluspunt: medewerkers, managers en logistiek directeuren

Om het beste WMS-systeem te vinden, moet u het belangrijkste aspect ervan kennen: de software moet een positieve impact hebben op alle medewerkers in het magazijn, ook al voeren ze zeer verschillende taken uit.

De logistiek manager bijvoorbeeld wilt de informatiestroom beheren om betere beslissingen te kunnen nemen en zijn doelstellingen efficiënter te behalen. De magazijnmedewerkers daarentegen, trachten tijd en handelingen te optimaliseren en fouten te beperken. En de magazijnmanager ten slotte, moet de logistieke werkprocessen bewaken.

2. Kan uitstekend geïntegreerd worden met uw informatie softwarepakketten

Warehouse management systemen, zoals Easy WMS, communiceren met een superieur systeem: Enterprise Resource Planning (ERP) genaamd. De « Enterprise Resource Planning » is verantwoordelijk voor het doorsturen van de informatie naar het WMS. Maar de beste WMS-systemen zijn nog efficiënter en kunnen verbonden worden aan:

  • Procesbesturingssoftware voor het beheren van automatische opslag zoals « Galileo » WCS van Mecalux.
  • Automatische orderpicksystemen zoals pick-to-light of voice-picking.
  • Terminals met radio-frequency identification (RFID).
  • Applicaties en webpagina’s.
  • Printers: om bijvoorbeeld etiketten te printen.
Het beste WMS-systeem is verbonden met de informatie softwarepakketten die in het magazijn worden gebruikt
Het beste WMS-systeem is verbonden met de informatie softwarepakketten die in het magazijn worden gebruikt

3. Het kan aangepast worden aan de logistieke handelingen in het magazijn en de sector

Het beste WMS-systeem kan aangepast worden aan de behoeften van de onderneming en maakt het mogelijk de beste resultaten te behalen bij alle bedrijfsactiviteiten die in het magazijn worden ontplooid. Easy WMS, het warehouse management systeem van Mecalux, neemt 77 gebruikelijke handelingen voor zijn rekening en garandeert het beheer van de verschillende zones van een distributiecentrum. Maar Easy WMS is meer dan dat, u kunt het aanpassen aan de behoeften van uw sector: voedingsmiddelenindustrie, e-commerce, automobielindustrie, pharmaceutische industrie, 3LP logistiek en de technologische industrie.

Welke handelingen wilt u dat het WMS uitvoert in uw magazijn? Onze experts maken een grondige studie van uw distributiecentrum, om de functionaliteiten te selecteren en te programmeren die ermee overeenstemmen.

4. Service: 24 uur per dag en 7 dagen per week

Het is uiterst belangrijk dat u een softwareprogramma zoals Easy WMS kiest, dat een goede reputatie heeft. Bovendien is de technische ondersteuning een essentieel element waarmee rekening moet worden gehouden. Daarom bieden wij bij Easy WMS verschillende niveaus van technische ondersteuning aan, in verschillende talen, wat ideaal is voor bedrijven die in andere landen gevestigd zijn.

5. De investering is betaalbaar en levert een ROI op

De keuze van het beste WMS-systeem, hangt af van de kosten en de verwachte ROI. Hiervoor moet u de benodigde investering inschatten en de winst berekenen die het WMS in uw magazijn zou kunnen genereren. Een oplossing kiezen omdat die minder duur is, kan u uiteindelijk zeer veel geld kosten.

Als u meer wilt weten over wat Easy WMS voor uw magazijn kan betekenen, neem dan voor een grondige analyse van uw huidige situatie, contact met ons op door dit formulier in te vullen.