Een artikel wordt klaargezet met behulp van orderpicking software

Hoe werkt Easy WMS als orderpicking software?

10 feb 2021

Het beheer van alle fasen van de Supply Chain is lastiger geworden de afgelopen jaren: de toename van verkopen via Internet en de ontwikkeling van omnichannel strategieën dwingen bedrijven ertoe hun manier van functioneren te herzien. Er bestaan vele oplossingen waarmee u zich kunt onderscheiden van de concurrentie zoals Easy WMS, ons warehouse management systeem dat orderpicking software kan vervangen.

Wat is orderpicking software?

Zoals we hebben gezien in het artikel « 5 manieren om uw ordervoorbereidingsproces te optimaliseren » is orderpicking de methode die in een magazijn gebruikt wordt om een artikel uit de opslag te halen.

Er bestaan 3 verschillende manieren om een product uit de opslag te halen: per artikel, per groep of per zone. De software die het klaarzetten van de bestellingen ondersteunt, is een programma dat wij in het magazijn gebruiken om het ordervoorbereidingsproces te optimaliseren.

Deze tool helpt bij het stroomlijnen van elke handeling tijdens het klaarzetten van de bestellingen en vermindert het percentage fouten in het magazijn.

Magazijnmedewerker zet een artikel klaar met behulp van een Rf scanner die verbonden is aan de orderpicking software
Magazijnmedewerker zet een artikel klaar met behulp van een Rf scanner die verbonden is aan de orderpicking software

Waarom Easy WMS als orderpicking software gebruiken?

Door gebruik te maken van het warehouse management systeem Easy WMS kunt u een aantal elementen waar u dagelijks mee te maken krijgt afhandelen:

  • Verminderen van vergissingen bij de orderpicking: tot 90% minder fouten.
  • Meer orders voorbereiden: door de nauwkeurige informatie omtrent de bestellingen en de te volgen route, zijn uw magazijnmedewerkers productiever en efficiënter.
  • Verlies minder tijd met het opleiden van uw nieuwe medewerkers en help hen zich sneller aan te passen aan hun nieuwe werkomgeving.
  • Zelfde dag verzending: leveren uw concurrenten nog dezelfde dag? Besef dat u door het optimaliseren van het ordervoorbereidingsproces met Easy WMS, u alle kans krijgt om te voldoen aan de behoeften van uw klanten.
  • Houdt u aan de normen en regels wat betreft de traceerbaarheid van de goederen.
  • Real-time voorraadbeheer.

Welke rol vervult Easy WMS als orderpicking software?

Easy WMS is een warehouse management systeem met vele functionaliteiten, dat u ondersteunt bij het beheer van uw bedrijf, en is direct verbonden met de opslagoplossingen in uw magazijn zodat de fase van het klaarzetten van bestellingen geoptimaliseerd wordt.

Het is essentieel om een oplossing te kiezen die is aangepast aan uw activiteit om zo optimaal te profiteren van de voordelen die deze software biedt. De afgelegde routes, de benodigde tijd om zich te verplaatsen, wat voor soort bestellingen er afgehandeld zijn door uw team en het aantal, moeten dagelijks worden geanalyseerd.

Om ervoor te zorgen dat de implementatie van Easy WMS als orderpicking software een succes wordt, zullen onze deskundigen uw magazijn bezoeken om de reeds beschikbare oplossingen voor het klaarzetten van bestellingen te evalueren.

  • Radio-frequency identification (RFID)
  • « Pick-to-Light »: de magazijnmedewerkers verzamelen de artikelnummers die door een indicatielampje worden weergeven.
  • « Put-to-Light »: de magazijnmedewerkers zetten de bestellling klaar aan de hand van waarschuwingslampje.
  • « Voice-picking »: de magazijnmedewerkers hebben een koptelefoon met een microfoon waarmee ze communiceren met de orderpicking-software.

Zoals u heeft begrepen, is het verzamelen van de goederen een fase in het ordervoorbereidingsproces die u moet beheersen om uw klanten tevreden te stellen en uw kosten te verlagen. Veel meer dan alleen een softwareprogramma, is Easy WMS een totaaloplossing waarmee u alle logistieke processen kunt beheersen.

Neem contact met ons op voor meer informatie door het contactformulier in te vullen, onze deskundigen beantwoorden graag op korte termijn uw vragen.

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Banner-Software-Solutions
Template Key: