Controle van de voorraad met Easy WMS

Controle van de voorraad en meer: de voordelen van het WMS van Mecalux

08 feb 2021

U bent tot de conclusie gekomen dat, om al uw goederenstromen te optimaliseren, uw voorraden te controleren en uw magazijn aan te sturen, een warehouse management systeem noodzakelijk is. En daarin heeft u volledig gelijk. Daarom hebben we besloten om u een aantal van de handelingen te onthullen die u met onze WMS-software kunt uitvoeren, in de wetenschap dat het één van de warehouse management systemen is die het grootste aantal opties biedt dat op de markt verkrijgbaar is:

Verschil tussen controle van de voorraad en voorraadbeheer

Voordat we verder gaan, willen we nog even wijzen op het verschil tussen de controle van de voorraad en het voorraadbeheer, wat twee verschillende concepten zijn.

  • De controle van de voorraad gaat verder dan eenvoudig voorraadbeheer: het heeft als hoofddoel de voorraden en de rentabiliteit van de onderneming te optimaliseren.
  • Voorraadbeheer betreft het bijhouden van de ontvangsten, de verzendingen en de voorraadrotaties van de goederen in uw magazijn. Door zorgvuldig en accuraat voorraadbeheer krijgt u een betrouwbaar beeld van de staat van uw voorraden.

Voorraadbeheer is dus een onderdeel van de controle van de voorraad, aangezien het bijdraagt aan het toezicht op de voorraden van het bedrijf.

Goederenontvangst met behulp van Easy WMS

Tijdens de ontvangst worden de goederen voorzien van een streepjescode waardoor ze gemakkelijk geïdentificeerd en gelocaliseerd kunnen worden.

  • Met de hulp van een afstandsbediening met radio-frequency identification (ook wel bekend als « barcode scanner ») beschikt de magazijnmedewerker over informatie met betrekking tot de beschikbare artikelnummers, over hun opslaglocatie of waar deze opgeslagen moeten worden.
  • Deze informatie kan ook direct beschikbaar zijn op een computer of tablet met radio-frequency.
Goederenontvangst
Goederenontvangst

Voorraadbeheer met Easy WMS

Zoals we gezien hebben in het artikel « Een doorlopende, jaarlijkse of periodieke inventaris? », is het gebruik van een warehouse management systeem van bijzonder belang voor bedrijven die doorlopend inventarissen moeten uitvoeren.

Wanneer uw bedrijfsactiviteit leidt tot grote volumes van goederen die afgehandeld moeten worden, dan is een warehouse management systeem dé oplossing voor al uw uitdagingen.

  • Real-time voorraadinformatie: dankzij de streepjescode beschikt u over een foutloze traceerbaarheid van uw goederen, en kunt u kiezen voor een doorlopende inventaris van uw voorraden. Dit kan alleen maar gunstig zijn voor het verminderen van fouten en het voorraadbeheer.
  • Met Easy WMS kunt u elke opslagopdracht optimaliseren door goed gebruik te maken van de beschikbare opslagcapaciteit: verkrijg 40% meer opslagruimte.

Bestellingen klaarzetten en verzenden met behulp van Easy WMS

U weet dat er vele fouten gemaakt kunnen worden bij het klaarzetten van bestellingen. Om uw klanten tevreden te houden, claims te vermijden en klantloyaliteit op te bouwen, moeten de handelingen van orderpicking (van het verzamelen van de artikelen) tot consolidatie (het samenvoegen van de artikelen van een bestelling) foutloos verlopen.

Het gebruik van een warehouse management systeem is één van de manieren om fouten, waardoor tijd én geld worden verloren, te voorkomen.

Onze software biedt meerdere oplossingen om deze fase in het logistieke proces te optimaliseren en uw magazijnmedewerkers die gebruik maken van orderpicktrucks te helpen snel en efficiënt te werken:

  • Orderpicktrucks met radio-frequency identification.
  • Tablets of computers.
  • Orderpicktechnologiën, zoals pick-to-light, put-to-light of voice-picking.

Bovendien optimaliseert ons warehouse management systeem de route van de orderpicktrucks door de orderpicking te organiseren per batch, wave of zone.

Om aan uw behoeften tegemoet te komen is onze software ook beschikbaar voor Saas en On-Premise, met toegang tot een 100% beveiligde webinterface.

Neem voor meer informatie betreffende de opslagoplossingen die Easy WMS te bieden heeft, contact met ons op, telefonisch of door het contactformulier in te vullen, onze deskundigen zullen graag zo snel mogelijk uw vragen beantwoorden.

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Banner-Software-Solutions
Template Key: