Verrijdbare stellingen in een magazijn

Maak gebruik van elke m² in uw magazijn dankzij verrijdbare palletstellingen

11 feb 2021

Tegenwoordig is een van belangrijkste uitdagingen van Supply Chain managers het optimaliseren van de opslagcapaciteit en het verminderen van de kosten. Mocht u zich in deze situatie bevinden, besef dan dat er verschillende opslagoplossingen bestaan die hierbij kunnen helpen, waaronder de verrijdbare palletstellingen. Wat u moet weten over verrijdbare palletstellingen:

Wat is een verrijdbare palletstelling?

De verrijdbare palletstelling is een gemotoriseerde opslagoplossing waarbij de bases zich een voor een zijdelings over de rails verplaatsen die in de vloer verankerd zijn.

De rails zijn zo ontworpen dat de stellingen heen en weer kunnen bewegen op wielen: ze kunnen uitstekend gebruikt worden in koel- of vriesruimtes en kunnen op reeds aangelegde vloeren geïnstalleerd worden.

De stellingen worden gegroepeerd totdat een magazijnmedewerker op de knop drukt om ze te openen.

Door dit type palletstelling, dat zowel mobiel als vast is, worden de gangpaden die we tussen elke magazijnstelling vinden in een traditioneel magazijn, opgeheven.

Hoewel het mogelijk is om veel functies toe te voegen aan de verrijdbare palletstelling, vermelden we hieronder enkele van de standaard kenmerken:

  • Een veiligheidsbarrière met foto-elektrische sensoren: als een object deze grens overschrijdt, stopt de verrijdbare palletstelling automatisch.
  • Afstandsmeters of -sensoren om de aanwezigheid van objecten in het gangpad te detecteren en zo het sluiten van het gangpad te voorkomen.
  • Een noodknop is op elke verrijdbare stelling gemonteerd.
  • Een bedieningspaneel.
  • Een resetknop.
Verrijdbare palletstelling in werking
Verrijdbare palletstelling in werking

Waarom een verrijdbare palletstelling gebruiken?

Het verhoogt uw opslagcapaciteit.

U heeft ontdekt dat u slechts een deel van uw opslagcapaciteit gebruikt en dat uw conventionele magazijnstellingen u niet in staat stellen om de gehele beschikbare ruimte in uw magazijn optimaal te gebruiken. Sla meer goederen op zonder de oppervlakte van uw magazijn uit te breiden, maar door uw opslagcapaciteit met 40% te vergroten

Het vermindert uw opslagkosten.

Hoewel de initiële investering hoog lijkt, zal de verrijdbare stelling snel een ROI genereren:

  • Het verhoogt de productiviteit van uw logistieke distributiecentrum doordat het aantal handelingen met betrekking tot de afhandeling van goederen vermindert.
  • In het geval van een koel- of vriesruimte beperkt het uw energiekosten.
  • In het geval van de bouw van een magazijn verkleint het de benodigde oppervlakte.

Het kan worden aangepast aan de goederen die u op wilt slaan

  • Het is perfect geschikt voor vriesruimtes, waarin u bederfelijke goederen kunt opslaan. En wanneer u een koelruimte nodig heeft, dan is dit systeem eveneens de ideale oplossing.
  • U kunt ook lange goederen opslaan: wij bieden namelijk ook verrijdbare draagarmstellingen aan, een oplossing die geschikt is voor dit soort producten.

Het is een veilig systeem.

Het is uitgerust met verschillende veiligheidssystemen die u een betrouwbaar en efficiënt gebruik garanderen.

Waarom Mecalux kiezen, voor de installatie van verrijdbare stellingen?

Mecalux is één van de wereldleiders op het gebied van industriële opslagoplossingen, en adviseert en begeleidt al meer dan 50 jaar toonaangevende bedrijven.

Door onze kwaliteit, de precisie van ons werk en onze efficiëntie zijn wij in staat een uitstekende service te verlenen aan onze klanten.

Door onze professionaliteit en onze deskundigheid kijken wij verder dan de installatie van een eenvoudige verrijdbare stelling: wij analyseren de opslagzones in uw magazijn zodat deze zo rendabel en efficiënt mogelijk zijn.

Het bedrijf Havi Logistics is één van de bedrijven die besloten heeft te vertrouwen op Mecalux voor de installatie van verrijdbare palletstellingen: dankzij deze magazijnstellingen heeft het een ROI bereikt na 1,5 / 2 jaar gebruik.

De verrijdbare palletstellingen hebben vele voordelen, waardoor u de productiviteit van uw bedrijf kunt verbeteren en tegelijkertijd uw kosten kunt verlagen: een echt pluspunt om het hoofd te bieden aan de concurrentie die in onze sector hoogtij viert.

Neem contact op voor meer informatie door het contactformulier in te vullen, onze deskundigen beantwoorden graag snel uw vragen

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Banner-Software-Solutions
Template Key: