Zones in een magazijn

Wanneer moet u de magazijnindeling herzien?

01 feb 2021

U bent min of meer tevreden over de indeling van uw magazijn en twijfelt of het nodig is deze aan te passen? Dit is echter geen onnodige vraag, gezien het feit dat de concurrentie steeds harder wordt en ondernemingen verbeteringen blijven doorvoeren in de magazijnindeling om de kosten zoveel mogelijk te verminderen.

Dit is een echte langetermijninvestering, en onze experts kunnen u hierbij begeleiden en ervoor zorgen dat u van alle mogelijkheden op de hoogte bent, zodat u de beste beslissing kunt nemen voor uw bedrijf.

Wanneer moet u de indeling van uw magazijn wijzigen?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden en dit proces juist te laten verlopen, raden wij u aan op voorhand een nauwkeurige analyse te maken van de daadwerkelijke opslagbehoeften. Wanneer deze analyse eenmaal is uitgevoerd, moet u de verkregen resultaten vergelijken met de door u gestelde doelen.

Wanneer u zich, net als vele andere bedrijven, herkent in één van de volgende situaties, dan heeft u vast en zeker behoefte de indeling van uw magazijn te herzien:

 • De veiligheid van uw logistieke centrum voldoet niet aan de vereisten.
 • Uw onderneming verwacht een toename van de bedrijfsactiviteiten en daardoor een grotere opslagbehoefte.
 • U bent van plan een andere opslagruimte te openen, naast uw huidige magazijn.
 • U wordt vaak geconfronteerd met voorraadtekorten: door de beschikbare opslagruimte te vergroten kunt u dit soort situaties vermijden, of kunt u er minstens op in spelen.
 • U bent van plan een nieuw assortiment artikelen op te slaan of van type goederen dat opgeslagen moeten worden te veranderen.
 • De gangpaden staan vol met pallets die daar niet zouden moeten staan.
 • Uw magazijnstellingen bereiken 90% of zelfs, 95% van hun opslagcapaciteit.
Opslagzones in een magazijn
Opslagzones in een magazijn

Waarom de magazijnindeling herzien?

Hoewel het moderniseren van de indeling van uw magazijn kostbaar en gecompliceerd lijkt wanneer het project wordt gestart, is het een investering die vaak essentieel is en echte voordelen biedt, zoals:

 • Vergroten van de beschikbare opslagruimte.
 • Optimalisatie van de goederenstromen.
 • Grotere productiviteit.
 • Minder kosten in verband met de opslag van goederen.
 • Optimalisatie van de operationele processen in het magazijn.
 • Een opwaartse bijstelling van uw ROI: overvolle gangpaden leiden tot een verlies van tijd en efficiëntie.

Met welke elementen moet u rekening houden bij het herinrichten van uw opslagruimte?

Het antwoord is eenvoudig: Alle.

Eerder hadden alleen de operationele, strategische en tactische activiteiten invloed op de indeling van een magazijn. Maar tegenwoordig kan willekeurig welke beslissing invloed hebben op het goed functioneren van uw onderneming. Het is daarom essentieel om informatie te verzamelen van alle betrokken partijen die een rol spelen in uw Supply Chain of toeleveringsketen.

Bovendien, om er zeker van te zijn dat dit project een succes wordt, is het belangrijk een beroep te doen op ingenieurs en experts die uw vragen kunnen beantwoorden en u kunnen adviseren op basis van de omstandigheden waarin uw bedrijf zich bevindt. Elk bedrijf heeft andere behoeften, die alleen door deskundigen in deze sector grondig kunnen worden geëvalueerd..

U beantwoordt een reeks vragen zoals het aantal pallets dat u moet opslaan, het aantal SKU's (Stock Keeping Units), het aantal beschikbare opslaglocaties in uw systeem, en u geeft gedetailleerde informatie over de omloopsnelheid van de voorraden.

U zult begrijpen, dat uw doelen, uw bedrijfsresultaten en uw budgettaire ramingen, factoren zijn die geëvalueerd moeten worden voordat u start met de herinrichting van uw logistieke platform.

Zonder een nauwkeurige analyse van elk van deze elementen weet u niet of uw behoeften echt gerechtvaardigd zijn of dat het slechts fouten zijn die binnen uw Supply Chain moeten worden gecorrigeerd. Neem voor ondersteuning en begeleiding contact met ons op.

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Banner-Software-Solutions
Template Key: