Kunststof pallets

Kunststof pallets, geproduceerd volgens het spuitgietprocédé, zijn vanwege hun eigenschappen in populariteit gestegen en worden doorgaans in zeer specifieke bedrijfstakken gebruikt. Hieronder zullen we in detail uitleggen waarom ze in een groeiend aantal magazijnen worden gebruikt, en wat de voor- en nadelen ten opzichte van houten en metalen pallets zijn.

 

Voordelen

  • Het eerste voordeel is dat een kunststof pallet ongeveer de helft minder weegt dan een houten pallet met dezelfde kenmerken.
  • Een tweede voordeel is dat ze gemakkelijker kunnen worden schoongemaakt, iets wat zeer wordt gewaardeerd in de levensmiddelenindustrie. In dit verband moet worden opgemerkt dat kunststof pallets in schoonmaakmachines of met een goede waterstraal grondig gereinigd moeten worden, aangezien ze door hun complexe ontwerp veel slecht te bereiken hoekjes kunnen hebben waarin het vuil zich gemakkelijk ophoopt.
  • Kunststof pallets kunnen worden gekleurd, en daardoor voor elke gebruiker gepersonaliseerd worden, voor een betere lokalisering en beheer.
  • Bovendien gaan ze ongeveer tien keer langer mee dan houten pallets, omdat ze tijdens de goederenafhandeling minder te lijden hebben van de onvermijdelijke botsingen.

 

Nadelen

  • Bij een overmatige belasting vertonen ze eerder vervormingen.
  • Op dit moment zijn ze duurder dan houten pallets.
  • Wanneer dit type pallet nat is, bestaat het gevaar dat ze gaan glijden wanneer ze opgetild worden door een heftruck, of wanneer ze in de doorrol- of verrijdbare stellingen geplaatst worden, met het risico dat ze naar beneden vallen of dwars gaan liggen.
  • Als laatste moet men vooral rekening houden met hun weerstand. Het soort kunststof, de gebruikte dikte, de aangebrachte naden, de vorm van de pallet en het spuitgietprocédé hebben invloed op hun weerstand en stijfheid.

 

Gebruik

Wat het gebruik betreft, voldoen kunststof pallets aan de normen en afmetingen van de houten Europallets (type 1, 2 en 3). Ze kunnen in dezelfde situaties gebruikt worden.

Een aantal voorbeelden:

 

Deze kunststof pallets lijken op houten Europallets. Wanneer ze sterk genoeg zijn, geven ze geen problemen.

Deze pallets lijken op houten Europallets. Ze leveren alleen problemen op, wanneer ze niet sterk genoeg zijn.

Dit is een halve kunststof pallet. Men moet dezelfde voorzorgsmaatregelen in acht nemen als bij halve pallets van hout. Men moet rekening houden met de resistentie van de onderplanken.

Dit is een halve kunststof pallet. Men moet dezelfde voorzorgsmaatregelen in acht nemen als bij halve pallets van hout. Ook moet rekening gehouden worden met de weerstand van de sleden.

 
lijkt veel op een houten pallet van type 2, met doorlopende sleden aan de onderkant; hierbij moet men met dezelfde beperkingen rekening houden als van de houten pallet.

Dit model lijkt veel op een houten pallet van type 2, met doorlopende sleden aan de onderkant; hierbij moet men met dezelfde beperkingen rekening houden als van de houten pallet.

 
 

Andere kunststof pallets

Er zijn andere modellen kunststof pallets die op een specifieke manier behandeld moeten worden, voordat ze in de verschillende opslagsystemen gebruikt kunnen worden. Hier moeten de magazijnmedewerkers specialde aandacht aan geven.

Dit zijn enkele voorbeelden van dit type pallets:

Verschillende modellen kunststof pallets

 

Verschillende modellen kunststof pallets. Afbeelding ter beschikking gesteld door Disset
 

Dit materiaal heeft beslist voordelen waardoor deze pallets steeds populairder worden, maar ze zijn niet altijd de meest geschikte keuze voor bepaalde opslagsystemen of goederen. Neem bij vragen contact op met een specialist van de logistieke adviesdienst die kan bekijken wat de beste oplossing voor u is en die de investering in uw magazijn kan optimaliseren. 

Andere artikelen in deze rubriek

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Manual-almacenajebanner
Template Key:
Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Banner-Software-Solutions
Template Key: