Pick-to-light

Het beperken van het aantal handelingen is een goede maatregel om de efficiëntie van de werkzaamheden van de magazijnmedewerkers te verbeteren, hoewel dit niet de enige manier is. Om een stap verder te gaan en pickbonnen af te schaffen, kan men gebruik maken van pick-to-light (PTL).

 

Voorbeeld van een pick-to-light systeem in een farmaceutisch laboratorium

Voorbeeld van een pick-to-light systeem in een farmaceutisch laboratorium

 

Hoe functioneert «pick-to-light»?

 

Aan de voorkant van elk opslagkanaal van een doorrolstelling wordt een numerieke display geïnstalleerd die is voorzien van enkele knoppen. Deze worden door het warehouse management systeem (WMS) aangestuurd. Het WMS laat de magazijnmedewerker weten dat uit een bepaald opslagkanaal artikelen moeten worden gehaald en hoeveel.

Wanneer de magazijnmedewerker klaar is met het uitnemen van de overeenkomstige eenheden, drukt hij op een toets ter bevestiging van het afronden van de opdracht om het WMS hiervan op de hoogte te stellen, waarna de display uitgaat. Wanneer er een nieuwe bestelling moet worden voorbereid, lichten de opslaglocaties waar het product zich bevindt, automatisch op. Er bestaan pick-to-light systemen waarbij meerdere bestellingen tegelijkertijd kunnen worden klaargezet.

De twee grootste voordelen van deze manier van orderpicking zijn de verkregen snelheid en de aanzienlijke vermindering van fouten die kunnen voorkomen bij het klaarzetten van bestellingen.

 

Een warehouse management systeem WMS verhoogt de productiviteit en verkleint de kans op fouten.

 

Andere artikelen in deze rubriek

Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Manual-almacenajebanner
Template Key:
Missconfigured or missplaced portlet, no content found
Dynamic Content: false
Master Name: Banner-Software-Solutions
Template Key: