Huijbregts Groep: Easy WMS wordt met de Pallet Shuttle geïntegreerd en verhoogt de productiviteit

Huijbregts Groep: Easy WMS wordt met de Pallet Shuttle geïntegreerd en verhoogt de productiviteit

Easy WMS en specifieke Pallet Shuttle-besturingssoftware voor aansturen shuttles: nieuw voor Huijbregts Groep

Huijbregts Groep

Huijbregts Groep, producent van poeders voor de levensmiddelenindustrie, heeft in het productiemagazijn in Helmond (in de provincie Noord-Brabant in Nederland) een nieuwe magazijnstelling met Pallet Shuttle-systeem laten installeren, dat een opslagcapaciteit biedt van 2295 pallets. Om de in- en uitslag van de goederen aan te sturen, is het warehouse management systeem Easy WMS van Mecalux geïnstalleerd met specifieke Pallet Shuttle-besturingssoftware, voor het aansturen van de automatische shuttles. Daar Easy WMS een hogere productiviteit en rentabiliteit met zich meebrengt, heeft het bedrijf besloten dit in al zijn installaties te gebruiken om de activiteiten die daar plaatsvinden beter te beheren.

 • Afbeeldingen
 • In het Pallet Shuttle-systeem kunnen tot 2295 pallets opgeslagen worden
  WIFI-gebruikersinterface voor het aansturen van de Pallet Shuttle
  De goederen worden aan één kant ingeslagen en aan de andere kant uitgeslagen
  De benodigde grondstoffen worden in de magazijnstellingen opgeslagen
  De gebruikersinterface maakt inventaris op en geeft de afhandelingen weer
 • Technische kenmerken
 • PDF Downloaden

Een innovatief bedrijf dat zijn tijd vooruit is

Huijbregts Groep is een bedrijf dat zich bezighoudt met het beheer en het verpakken van poeders voor de levensmiddelenindustrie. De geschiedenis van de onderneming is getekend door een constante ontwikkeling, vernieuwing en aanpassing aan de veranderingen in de markt.

In 1936 richtte Wim Huijbregts dit bedrijf op, dat aanvankelijk voedingsvervangers op de markt bracht. Na de Tweede Wereldoorlog begon deze pionier met de productie van kruidenmengsels voor slagers in de regio Eindhoven (provincie Noord-Brabant).

Maar het is vooral sinds 1973, toen zijn zoon Frans Huijbregts bij het bedrijf kwam werken, dat de onderneming een uitzonderlijke groei doormaakte die doorgaat tot op de dag van vandaag. Tegenwoordig bevat 80% van de voedselproducten in Nederland een poedermengsel van Huijbregts Groep. Sterker nog, ze verwachten te blijven groeien, zelfs internationaal.

Meer opslagcapaciteit voor een bedrijf dat constant blijft groeien

In 2010 opende Huijbregts Groep een groot distributiecentrum in Helmond met een oppervlakte van 5000 m2. Het betreft een zeer moderne installatie, voorzien van de laatste technologieën die zorgen voor een optimale productiviteit bij alle activiteiten, inclusief het mengen van de poeders, het klaarzetten en verpakken van de bestellingen, en ten slotte de opslag. Volgens Erik van den Nieuwelaar, Innovation Manager bij Huijbregts Groep: « Ons bedrijf beheert ongeveer 2500 grondstoffen en daarnaast 14.000 eindproducten. »

« Ons bedrijf groeit met grote sprongen », geeft Erik van den Nieuwelaar toe. In korte tijd is het distributiecentrum te klein geworden. Het bedrijf moest daarom zijn opslagcapaciteit vergroten door middel van een oplossing voor de opslag van grondstoffen en eindproducten.

« We hadden niet de ruimte om een nieuw magazijn te bouwen, dus moesten we elke millimeter benutten van de ruimte die we al bezaten », erkent Erik van den Nieuwelaar. « Bovendien moesten de magazijnstellingen in een recordtijd worden gemonteerd omdat we de opslagruimte zo snel mogelijk nodig hadden. »

Dagelijks ontvangen wij ongeveer 200 pallets met grondstoffen die naar de productiezone worden gestuurd. « Deze pallets komen van over de hele wereld, voornamelijk uit Europa (binnen een straal van 1000 km), en maar 30% van de pallets komt van elders », verteld Erik van den Nieuwelaar. Daarnaast worden er ook tussen de 250 en 300 pallets met eindproducten verzonden naar klanten over de hele wereld. Hoewel Huijbregts Groep de goederen die ze naar hun klanten versturen beschouwen als eindproducten, zijn ze dat niet voor hun klanten.

In feite zijn het halffabricaten die worden gebruikt om onder andere margarine, brood, yoghurt, soepen, sauzen of borrelhapjes te bereiden. Rekening houdend met de hoeveelheid pallets heeft Mecalux het warehouse uitgerust met magazijnstellingen die voorzien zijn van het Pallet Shuttle-systeem. De montage en installatie is in een periode van ongeveer vier maanden afgerond, zodat Huijbregts Groep haar activiteiten op geen enkel moment hoefde te onderbreken.

Ook is het krachtige warehouse management systeem Easy WMS geïnstalleerd, dat alle activiteiten van het distributiecentrum beheert, en de Pallet Shuttle-besturingssoftware, die is ontworpen om de automatische shuttles van dit opslagsysteem aan te sturen.

« Het is de eerste keer dat we met Mecalux werken. Voordat we onze beslissing namen, hebben we hun voorstel vergeleken met dat van twee andere aanbieders van opslagoplossingen. Uiteindelijk hebben we voor Mecalux gekozen omdat ze beter aan onze behoeften tegemoetkwamen. En natuurlijk hebben we ook rekening gehouden met de prijs », zegt Erik van den Nieuwelaar.

Kenmerken van de Pallet Shuttle

De magazijnstelling is 13 meter hoog, met in totaal 85 opslagkanalen van 26,5 meter diep en een opslagcapaciteit van 2295 pallets met een maximaal stuksgewicht van 1100 kg.

Het beheer van de goederen voldoet aan het FIFO-principe (first in, first out). De pallets worden aan één kant van het stellingblok ingeslagen (bijvoorbeeld aan de kant van de laadperrons) en worden aan de andere kant (in dit geval aan de kant van de productie) uitgeslagen. In het geval van eindproducten die klaar zijn voor verzending kan het in- en uitslaan ook in tegenovergestelde richting plaatsvinden (van de productiekant naar de kant van de laadperrons).

Het magazijn beschikt over vijf Pallet Shuttles die dagelijks alle afhandelingen verzorgen. Aan één kant van het magazijn zijn twee palletstellingen van 14 meter hoog en met zes laadniveaus geïnstalleerd. Deze dienen als buffer. Dit betekent dat tot 303 pallets stand-by kunnen blijven tot ze door de Pallet Shuttle in de magazijnstellingen worden ingeslagen.

Krachtige software om de Pallet Shuttle aan te sturen

Mecalux heeft specifieke software geïnstalleerd om de Pallet Shuttle aan te sturen. Het belangrijkste voordeel is dat de software helpt bij het beter controleren van de producten en bij het organiseren van de uit te voeren opslagtaken. « Het is een zeer complete software en gemakkelijk in het gebruik », verteld Erik van den Nieuwelaar. De magazijnmedewerkers hebben een afstandsbediening met wifi-connectie waarmee opdrachten aan de Pallet Shuttles worden doorgegeven (in- of uitslaan van de pallets). De interface is zeer gebruiksvriendelijk, waardoor de magazijnmedewerkers geen specifieke opleiding nodig hebben om ermee te kunnen werken. Het stelt hen in staat om vele handelingen te verrichten, zoals bijvoorbeeld het selecteren van de hoeveelheid pallets die ze willen uitslaan, of het opmaken van een inventaris. Bovendien kunnen de magazijnmedewerkers tijdens het in- en uitslaan van de pallets de instructies raadplegen die daarna moeten worden uitgevoerd.

Het is een veelzijdig en flexibel softwarepakket dat is aangepast aan de bijzonderheden en kenmerken van het magazijn van Huijbregts Groep: in het bijzonder het feit dat zowel de inkomende grondstoffen als de uitgaande eindproducten in dezelfde zone worden beheerd. Het Pallet Shuttle-systeem van Mecalux, zorgt voor een beter beheer en een betere controle en veiligheid bij het in- en uitslaan van pallets.

Easy WMS: een hulpmiddel om te groeien

« Normaal gesproken ontwikkelt onze innovatieafdeling onze eigen software. Door de evolutie van het bedrijf en de komst van nieuwe projecten hebben we echter de hulp van Mecalux ingeroepen », zegt Erik van den Nieuwelaar.

In eerste instantie bestelde Huijbregts Groep «Easy WMS Pro», de eenvoudigste versie. Deze oplossing beheert en coördineert alle handelingen en processen in het magazijn: ontvangst, opslag en verzending van bestellingen.

Maar, geeft Erik van den Nieuwelaar aan: « We hadden een flexibel systeem nodig dat communiceert met ons ERP-systeem. » Het bedrijf besefte dat Easy WMS een aanzienlijk potentieel bezat en besloot de meer complete en geavanceerde versie, « Easy WMS Enterprise » te implementeren om alle activiteiten in het Helmondse distributiecentrum te beheren.

We zijn zeer tevreden met het Pallet Shuttle-systeem, de besturingssoftware voor de shuttles en Easy WMS van Mecalux. Sinds hun installatie levert het magazijn zeer goede resultaten op. Het is erg moeilijk om exacte cijfers te geven, maar tussen februari en augustus 2018 is onze omzet met ongeveer 8% gestegen.

Erik van den Nieuwelaar, Innovation Manager Huijbregts Groep

Voordelen voor Huijbregts Groep

 • Efficiënt beheer van alle handelingen: Het warehouse management systeem Easy WMS van Mecalux is ontworpen om de handmatige en automatische activiteiten van het hele centrum van Huijbregts Groep te optimaliseren, en kan zich aanpassen aan toekomstige veranderingen.
 • Snel functionerend groeperingssysteem: het Pallet Shuttle-systeem is de meest efficiënte compacte opslagoplossing, aangezien de shuttle de afhandeling van pallets vergemakkelijkt.
 • Optimaal gebruik van de beschikbare ruimte: de installatie maakt optimaal gebruik van het beschikbare oppervlak en biedt een opslagcapaciteit van 2295 pallets.
Magazijn voor Huijbregts Groep
Opslagcapaciteit: 2598 pallets
Afmetingen pallets: 800 x 1200 mm of 1000 x 1200 mm
Max. gewicht pallets: 1100 kg
Hoogte magazijnstellingen: 13 m
Diepte magazijnstellingen: 26,5 m
Aantal Pallet Shuttles: 5

Gebruikte producten