Pallet Shuttle integratie met WMS

Pallet Shuttle integratie met WMS

Eén enkele interface voor het beheer van het WMS en het Pallet Shuttle-systeem in uw magazijn

Neem contact op met onze expert
Background Gartner
Mecalux in het 2024 Gartner Magic Quadrant for WMS
DOWNLOAD RAPPORT

WMS en het aansturen van de shuttle via hetzelfde apparaat

Wat kunt u doen wanneer u niet genoeg opslagruimte meer heeft? Door de schaarste aan logistieke terreinen hebben veel bedrijven behoefte aan inrij- of doorrijstellingen om de beschikbare opslagruimte te vergroten.

Om hun installaties en opslagmethoden te moderniseren, installeren de logistieke distributiecentra geleidelijk aan warehouse management systemen en semi-automatische opslagoplossingen om hun processen veilig te stellen.

Als wereldwijde partner in opslagoplossingen biedt Mecalux een breed scala aan opslagoplossingen om het oppervlak van uw installatie optimaal te benutten. Voor bedrijven die zich in de beginfase van de modernisering van hun installaties bevinden, is een combinatie van de Pallet Shuttle en een WMS een ideale oplossing.

De integratie van het WMS met de Pallet Shuttle is een geavanceerde module van Easy WMS die de taken van de magazijnmedewerker die verantwoordelijk is voor de Pallet Shuttle versnelt en vereenvoudigt. Dankzij de combinatie van de applicatie die de shuttle aanstuurt en Easy WMS op één tablet, krijgt de magazijnmedewerker gedetailleerde instructies van het WMS en kan de Pallet Shuttle tegelijkertijd bedient worden: in- en uitslag van de goederen, beheer van de magazijnbakken, groeperen van pallets, enzovoort.

Integratie van het WMS met de Pallet Shuttle

Wat zijn de voordelen van de integratie van het WMS met de Pallet Shuttle?

Het WMS en de Pallet Shuttle aansturen via één tablet of gebruikersinterface. Een geoptimaliseerde intelligente gebruikersinterface dat in alle omstandigheden te gebruiken is. Met een verbeterde ergonomie voor de magazijnmedewerkers. Minder kosten dankzij het combineren van meerdere functies op één interface waar er tot nu toe meerdere nodig waren.

DE TAKEN VAN DE MAGAZIJNMEDEWERKERS, VERANTWOORDELIJK VOOR DE PALLET SHUTTLE, VERSNELLEN


De activiteiten van de Pallet Shuttle optimaliseren

Het Pallet Shuttle-systeem is een opslagoplossing die pallets groepeert, met het doel de opslagcapaciteit te optimaliseren en de in- en uitslagcycli van de pallets te versnellen. Dit systeem bestaat uit een gemotoriseerde shuttle die in de opslagkanalen geplaatst wordt en de pallets in- of uitslaat.

De gemotoriseerde shuttle wordt in de magazijnstellingen geplaatst en het aantal gangpaden wordt verminderd, waardoor de beschikbare opslagruimte in het magazijn optimaal benut wordt. Deze installaties kunnen overigens, naar behoefte, aangepast worden aan de in- en uitslagstrategie van de goederen: het LIFO- of FIFO-principe.

De implementatie van de module waarbij het WMS met de Pallet Shuttle van Mecalux geïntegreerd wordt vergemakkelijkt het werk van de magazijnmedewerkers enorm dankzij het feit dat er gebruik wordt gemaakt van één eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface of tablet. De magazijnmedewerker wordt stap voor stap aangestuurd door het WMS en behoudt de controle over de Pallet Shuttle waarvan de staat weergegeven wordt op de tablet (niveau van de accu, automatische of handmatige modus, FIFO- OF LIFO-principe).

Dit systeem is zeer geschikt voor bedrijven die een groot aantal pallets hebben met hetzelfde artikelnummer (zoals fabrikanten of groothandelaren).

ONNODIGE VERPLAATSINGEN IN HET MAGAZIJN BEPERKEN


De functionaliteiten van de module waarbij het WMS met de Pallet Shuttle wordt geïntegreerd

Aansturen van de gemotoriseerde shuttle via dezelfde interface of tablet als het WMS.

Beheer van Easy WMS en de Pallet Shuttle via de Wi-Fi van het magazijn.

Opdrachten voor de magazijnmedewerker, verantwoordelijk voor de shuttle, worden weergegeven.

Versnelling van de in- en uitslag-cycli van de pallets.

INTEGRATIE VAN HET WMS EN DE PALLET SHUTTLE IS GESCHIKT VOOR HET LIFO- OF FIFO-PRINCIPEKlantverklaring

« Wij zijn zeer tevreden over het Pallet Shuttle-systeem en Easy WMS van Mecalux voor de aansturing van de automatische shuttles. Het betreft een zeer complete en gebruiksvriendelijke software. Sinds de installatie in ons magazijn hebben we zeer goede resultaten geboekt ».

Erik van den Nieuwelaar - Innovation Manager bij Huijbregts Groep

NEEM CONTACT OP MET ONZE EXPERT

Vul uw gegevens in, een van onze experts neemt contact met u op

Wanneer nodig, kunt u een afbeelding of document sturen. Het is mogelijk om maximaal 5 bestanden van elk 15 MB toe te voegen.

Waarom kiezen voor Mecalux Software Solutions?

  • Vertrouw op een leverancier van intralogistieke totaaloplossingen met meer dan 55 jaar ervaring

  • Meer dan 400 ingenieurs die zich enkel bezighouden met de ontwikkeling van software-oplossingen

  • Wereldwijd netwerk met meer dan 1.100 uitgevoerde projecten in 36 landen in Europa en Noord- en Zuid-Amerika

  • Grote investeringen in R&D en voortdurende innovatie: regelmatige updates en nieuwe functies