Marketplaces & Ecommerce Platforms Integration - Easy WMS module

Deze module is de ideale oplossing voor bedrijven die via een of meerdere online kanalen goederen te koop aanbieden

Marketplaces & Ecommerce Platforms Integration - Easy WMS module

Videotranscriptie

De e-commerce streeft voortdurend naar optimale klanttevredenheid, wat vooral betekent dat bestellingen op tijd moeten worden geleverd.

Daartoe is het belangrijk dat de verzendingen goed worden georganiseerd, en dat bepaalde handelingen die inherent zijn aan het magazijn, correct worden uitgevoerd:

  • Beheer van alle artikelen die op voorraad zijn.
  • Synchronisatie van de online catalogus en de voorraden.
  • Beheer van één of meerdere platforms of marktplaatsen, afhankelijk van de behoeften van de onderneming.

De «Marketplace & Plateforme E-commerce Integration Module» is een aanvullende applicatie van het warehouse management systeem Easy WMS van Mecalux dat alle processen automatiseert.

Zodra een klant een bestelling plaatst op een van de e-commerce platforms, wordt deze door de module automatisch doorgestuurd naar het magazijn, waar de bestelling onmiddellijk wordt klaargezet en zo snel mogelijk wordt verzonden.

Door de communicatie kunnen de bestelgegevens tussen de verschillende applicaties gedeeld worden, en worden de voorraden van ieder e-commerce platform in real-time bijgewerkt.

Bovenstaande module is ook gekoppeld aan de module «Voorbereiding en beheer van Multi-Carrier Shipping» van Easy WMS, die het track & trace nummer van elke zending gegenereerd met behulp van de module «Marketplace & Plateforme E-commerce Integration». Dit nummer wordt via het aankoopplatform verkregen en vervolgens verzonden naar de klant.

De nieuwe functionaliteiten die deze module aan Easy WMS toevoegt, stellen online winkels in staat zich aan te passen aan een markt die steeds veeleisender wordt, en garanderen bovendien:

  • Een automatische communicatie tussen magazijn en platform.
  • Het vermijden van van fouten in het end-to-end beheer van de bestelling. Synchronisatie tussen de verschillende magazijnen en platformen, aangaande de bestellingen, de catalogus, en de voorraden. Het schrappen van overbodige taken die het productieve potentieel van het personeel verminderen.

Met meer dan 50 jaar ervaring in de logistiek, heeft Mecalux deelgenomen aan de succesvolle voltooiing van duizenden projecten, door het bieden van innovatieve oplossingen die aan de behoeften van de markt tegemoetkomen.