Marketplaces integratie

Marketplaces integratie

De module Marketplaces integratie verbindt het warehouse management systeem Easy WMS met de belangrijkste marketplaces en e-commerce platforms met het doel het beheer van nieuwe bestellingen te versnellen

Neem contact op met onze expert
Background Gartner
Mecalux in het 2024 Gartner Magic Quadrant for WMS
DOWNLOAD RAPPORT

Synchroniseer uw magazijnvoorraad met uw online catalogusvoorraad

De software van Mecalux maakt het complete beheer van de bestellingen voor e-commerce bedrijven gemakkelijker. De nieuwe geavanceerde functionaliteiten van de module Marketplaces integratie verbindt het warehouse management systeem met de online verkoopplatforms om de online catalogus te synchroniseren met het fysieke magazijn.

Deze module is de ideale oplossing voor bedrijven die via een of meerdere online kanalen goederen te koop aanbieden: de software verwijdert fouten die verband houden met het handmatige beheer en synchroniseert automatisch de voorraden op alle platforms.

De module Marketplaces integratie integreert voortdurend nieuwe platforms. Hij is te combineren met de belangrijkste marketplaces in de sector, zoals Amazon en eBay; of met de populairste e-commerce platforms, zoals Prestashop.

Logistiek proces van de module Marketplaces integratie

Functionaliteiten van de Marketplaces integratie module

Synchronisatie van de catalogus die op de verschillende platforms aangeboden wordt

Invoeren, bewerken en verwijderen van artikelen uit de productdatabase

Snel afhandelen van nieuwe bestellingen

Actualiseren van de staat van de bestelling in het magazijn en online

Automatisch bericht aan de transporteur en ontvangst van een Track en Trace code (functionaliteit van de module Multi Carrier Shipping - Software)

Easy WMS gaat de uitdaging van e-commerce aan

De juiste logistieke beslissingen bepalen het succes of het falen van een e-commerce bedrijf. In een zeer ingewikkelde context, waarbij er 24 uur per dag geleverd wordt en het beheer van retourzendingen een echte uitdaging vormt voor magazijnen, is een perfecte synchronisatie van de voorraad met de verschillende online verkoopplatforms absoluut noodzakelijk om een succesvolle Customer Experience (CX) of klantervaring te creëren.

Veel marketplaces vereisen frequente actualiseringen van de voorraad om via hen te kunnen verkopen. Amazon met SAP (Amazon Seller Performance) bijvoorbeeld, vereist een reeks bindende voorwaarden om via hun platform te verkopen. Waaronder de volgende: Amazon marketplace eist bijvoorbeeld, een percentage foute of gebrekkige leveringen van onder de 1% of een percentage van te laat geleverde bestellingen onder de 4%.

Vandaar dat oplossingen zoals de module Marketplaces integratie onmisbaar zijn geworden voor bedrijven die de voorkeur geven aan deze verkoopkanalen.

Door de implementatie van deze module kan de logistiek manager zich bezig houden met de communicatie via de verkoopkanalen en zich richten op een flexibele en efficiënte klantenservice, wat de groei van de onderneming ten goede komt.

ORGANISEER UW ONLINE VERKOPEN MET EASY WMS

Wat zijn de voordelen van van de module Marketplaces integratie?

Automatische communicatie tussen het magazijn en de online verkoopplatforms. Synchronisatie tussen de bestellingen, de catalogus en de voorraden ein het magazijn en de platforms. Verwijderen van alle fouten in het proces: vanaf de orderbevestiging aan de klant, het beheer van de verzendfase en de aflevering van het product volgens de overeengekomen voorwaarden. Opheffen van tijdrovende taken die geen toegevoegde waarde hebben en die de groei van de onderneming beperken, zoals het beheer van de productdatabase van alle online catalogi.

RICHT UW INSPANNINGEN OP HET VERBETEREN VAN UW LOGISTIEK


Easy WMS: een totaaloplossing voor de e-commerce

Deze module van Easy WMS vult het logistieke softwareaanbod voor e-commerce bedrijven, van Mecalux aan. Marketplaces integratie vult Multi Carrier Shipping - zendingen door multi-transporteurs aan, alsook de WMS module voor de e-commerce met als doel een end-to-end oplossing te bieden voor alle logistieke activiteiten: van online verkoop tot het klaarzetten van de bestellingen en het vervoer door de transporteurs.

Deze gecombineerde oplossingen vereenvoudigen het beheer van zeer complexe situaties zoals de «Click and Collect»: het afhalen van de online gekochte artikelen in de winkel, in het engels BOPIS genoemd (Buy Online, Pick-Up in Store); of het retour sturen van online gekochte producten, in het engels BORIS genoemd (Buy Online, Return in Store).

EASY WMS BIEDT EEN TOTAALOPLOSSING VOOR LOGISTIEKE OMNICHANNELS


NEEM CONTACT OP MET ONZE EXPERT

Vul uw gegevens in, een van onze experts neemt contact met u op

Wanneer nodig, kunt u een afbeelding of document sturen. Het is mogelijk om maximaal 5 bestanden van elk 15 MB toe te voegen.

Waarom kiezen voor Mecalux Software Solutions?

  • Vertrouw op een leverancier van intralogistieke totaaloplossingen met meer dan 55 jaar ervaring

  • Meer dan 400 ingenieurs die zich enkel bezighouden met de ontwikkeling van software-oplossingen

  • Wereldwijd netwerk met meer dan 1.100 uitgevoerde projecten in 36 landen in Europa en Noord- en Zuid-Amerika

  • Grote investeringen in R&D en voortdurende innovatie: regelmatige updates en nieuwe functies