Digitaliseert zijn magazijn om het orderverzamelen te verbeteren

29/09/2021

Yari, een distributeur in multicultural beauty products, implementeert het warehouse management systeem Easy WMS van Mecalux in zijn magazijn in de Nederlandse plaats Berkel en Rodenrijs. De prioriteit van de onderneming is het orderpicken dynamischer te maken en een nauwkeurige real-time voorraadcontrole in te stellen.

Easy WMS in het magazijn met multicultural beauty products van Yari in Nederland

De software van Mecalux, geïntegreerd met de ERP Exact Globe van Yari, is bedoeld om de goederen in het magazijn te traceren. Allereerst worden de goederen, zodra deze in het magazijn zijn ontvangen, geïdentificeerd. Vervolgens wordt aan de hand van de kenmerken en de vraag, een opslaglocatie toegekend. Het systeem wijst de magazijnmedewerkers de weg naar de opslaglocatie van willekeurig welk product. Wanneer de producten verplaatst worden, dan wordt dit automatisch bijgehouden.

Met dit WMS zal de onderneming de ordervoorbereiding efficiënter maken. Easy WMS geeft de magazijnmedewerkers aan waar ze heen moeten en hoeveel artikelen ze bij elke opslaglocatie moeten ophalen. Wave-picking: hierbij worden verschillende bestellingen tegelijkertijd op dezelfde route en binnen een bepaalde tijdsperiode klaargezet, waardoor een grotere snelheid en kortere verzendtijden kunnen worden verkregen.

We hebben besloten om Easy WMS te implementeren om zo onze activiteiten te verbeteren. Dankzij deze oplossing zullen wij een beter zicht hebben op wat er in het magazijn gebeurt en zullen wij de in- en uitslag van goederen sneller en veiliger kunnen laten verlopen. Ook zullen wij de kosten verlagen door de tijd te verkorten die nodig is om alle handelingen te verrichten.

Wajahat Malik, Director Yari

Passie voor beauty products

Yari is een groothandel gespecialiseerd in multicultural beauty products, d.w.z. voor mannen én vrouwen, ongeacht leeftijd en huidskleur. Het hoofdkantoor is gevestigd in de Nederlandse plaats Berkel en Rodenrijs onder de rook van Rotterdam, en is sinds de oprichting in 2010 uitgegroeid tot één van de grootste groothandels in cosmetica in Europa, met meer dan 100 artikelen van bekende merken.