Rent a Book heeft minder tijd nodig voor het klaarzetten van bestellingen

19/07/2021

Rent a Book, de Belgische specialist in de verhuur en verkoop van schoolboeken, is sneller geworden in ordervoorbereiding dankzij de upgrade van zijn warehouse management systeem Easy WMS en zijn draagbare tablets.

Rent a Book heeft zijn ordervoorbereiding versneld dankzij Easy WMS

Het Rent a Book magazijn wordt al 3 jaar met succes beheerd met behulp van het warehouse management systeem Easy WMS van Mecalux. Een magazijn van 450 m², waarvan Grégory Bastieans - Projectmanager «het potentieel wil optimaliseren om het toenemende aantal bestellingen dat dagelijks moet worden klaargezet aan te kunnen». Om dit doel in 2020 te bereiken, heeft de Belgische specialist in de verhuur en verkoop van schoolboeken, ervoor gekozen om Easy WMS te upgraden met de nieuwe versie van de software en te investeren in nieuwe terminals met radio-frequency identification (RFID).

De flexibiliteit, aanpasbaarheid en schaalbaarheid van Easy WMS zijn de sterke punten van dit warehouse management systeem van Mecalux, dat zijn waarde steeds weer bewijst. Het kostte de ontwikkelaars van Easy WMS slechts enkele dagen om de Rent a Book software te upgraden, met behoud van de kenmerken van het magazijn, en om de nieuwe functionaliteiten in te stellen.

Waaronder de automatisering van het klaarzetten van bestellingen, die soms plotseling kunnen toenemen. Hierbij kunnen orderregels aangemaakt worden om de ordervoorbereiding te organiseren. Het WMS rangschikt de bestellingen op basis van het feit of ze al dan niet compleet zijn en voor wie ze bestemd zijn. Zo groepeert het systeem complete bestellingen die door BPost naar particulieren of scholen moeten worden verstuurd.

De nieuwe versie van Easy WMS is al enkele maanden in gebruik en wordt door de medewerkers van Rent a Book zeer gewaardeerd. Naast de geavanceerde functionaliteiten, de ergonomie van de nieuwe applicatie en de snelheid van de nieuwe TRF Android, is het vooral de tijdwinst bij de ordervoorbereiding die het verschil maakt: 11 minuten dit jaar vergeleken met 30 minuten in 2019.

Rent a Book hoopt zo in te spelen op de toename van het aantal bestellingen, die aan het begin van elk schooljaar een hoogtepunt bereikt.

Over Rent a Book

Rent a Book is gevestigd in Enghien (België), en is een Belgisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de verkoop en verhuur van schoolboeken via internet. Opgericht in 2013, stelt het Belgische leerlingen in staat hun schoolboeken gemakkelijk te verkrijgen.