Mecalux is voor het derde opeenvolgende jaar opgenomen in het Gartner® Magic Quadrant™ van 2023

10 mei 2023

Voor het derde opeenvolgende jaar staat Mecalux in het Gartner Magic Quadrant 2023 voor Warehouse Management Systemen met haar Easy WMS Warehouse Management Software.

Easy WMS in het 2023 Gartner Magic Quadrant for Warehouse Management Systems-rapport

De analyse van het technologieadviesbureau Gartner geeft een diepgaand beeld van de belangrijkste leveranciers van magazijnbeheersystemen op de markt.

"Dat Mecalux voor het derde opeenvolgende jaar in het Gartner-rapport voorkomt, bevestigt onze inzet om technologische oplossingen te ontwikkelen die de logistiek van bedrijven over de hele wereld aandrijven ", zegt Javier Carrillo, CEO van Mecalux.

Het Warehouse Management Systeem van Mecalux, Easy WMS, is een digitale oplossing die bedrijven in alle sectoren helpt de winstgevendheid van hun logistieke processen te versterken. De software werd ontwikkeld door 370 gespecialiseerde ingenieurs en wordt in meer dan 1000 magazijnen in 36 landen gebruikt.

Easy WMS beheert activiteiten in allerhande magazijnen, van handmatig bediende installaties tot grote volledig geautomatiseerde logistieke centra. De software beschikt over geavanceerde functionaliteiten om aan elke behoefte voldoen en garandeert de traceerbaarheid van producten in real time, verhoogt de logistieke efficiëntie en minimaliseert de kans op fouten.

Meer dan 70% van de nieuwe klanten van Mecalux kiezen voor de cloud-versie van Easy WMS. Hierdoor kunnen bedrijven de implementatietijd verkorten en zich snel aanpassen aan veranderende marktbehoeften.

Easy WMS verhoogt de productiviteit bij activiteiten zoals productontvangst en -opslag, orderpicking en verzending van goederen. De digitale oplossing van Mecalux helpt bedrijven om hun logistiek te optimaliseren en zo te groeien.

Klik hier om een gratis exemplaar van het Gartner-rapport te downloaden.

Gartner disclaimer

Gartner en Magic Quadrant zijn geregistreerde handelsmerken en dienstmerken van Gartner, Inc. en/of zijn Amerikaanse filialen. Deze worden met toestemming gebruikt in dit document. Alle rechten voorbehouden.

Originele publicatie: Gartner, Magic Quadrant for Warehouse Management Systems, Simon Tunstall, Dwight Klappich, Rishabh Narang, Federica Stufano 8 mei 2023.

Gartner onderschrijft geen enkele leverancier, product of dienst die in zijn onderzoek wordt afgebeeld en adviseert technologiegebruikers niet om enkel te kiezen voor de leveranciers met de hoogste scores of andere soortgelijke aanduidingen. Analyses gepubliceerd door Gartner zijn gebaseerd op de meningen van Gartner als organisatie en mogen niet worden beschouwd als absolute waarheden. Gartner wijst alle garanties, expliciet of impliciet, met betrekking tot deze studie af, met inbegrip van garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over Mecalux

De Mecalux Groep, met hoofdkantoren in Chicago en Barcelona, is één van de belangrijkste spelers op de markt van opslagoplossingen en logistieke software. Met meer dan 50 jaar ervaring, ontwikkelt Mecalux automatische opslagoplossingen, warehouse managementsystemen en metalen magazijnstellingen voor alle sectoren. De Mecalux Groep beschikt over een uitgebreid distributienetwerk over de hele wereld, 11 productiecentra, 7 R&D centra voor technische ontwikkeling en heeft meer dan 5000 medewerkers.