Twee opslagsystemen voor de dekbedden van Lestra in Frankrijk

15/02/2019

Lestra, Franse fabrikant van dekbedden, kussens en slaapzakken gaat zijn nieuwe magazijn in Château-Renault (Indre-et-Loire) uitrusten met de stellingen van Mecalux. Met een opslagcapaciteit van meer dan 13.200 pallets, zal dit magazijn twee logistieke oplossingen combineren: palletstellingen en inrij- of doorrijstellingen voorzien van vier pallet shuttles.

Palletstellingen met Pallet Shuttle voor het magazijn van Lestra

Dit magazijn zal in twee modules worden opgedeeld.

In de eerste module worden palletstellingen met 14 gangpaden geïnstalleerd met een enkelvoudige diepte, een hoogte van 9,5 m en een opslagcapaciteit van 5.816 pallets.

In de tweede module, worden drie inrij- of doorrijstellingen geplaatst uitgerust met het Pallet Shuttle-systeem, alsmede palletstellingen met negen gangpaden. Deze module zal een totale opslagcapaciteit hebben van 7.468 pallets.

De uitvinder van het dekbed in Frankrijk

Lestra is opgericht in 1914 in Straatsburg en bestaat al meer dan 100 jaar. Het bedrijf heeft zijn kennis ter beschikking gesteld aan het welzijn van zijn klanten en aan de kwaliteit van hun nachtrust! Met 220 werknemers, heeft de onderneming meer dan 5.000 artikelen ontwikkeld die gemaakt worden in drie productiecentra.