De Wild Group: een totaaloplossing voor een efficiënte 3PL-dienstverlening

18 jan 2022

De Wild Group installeert de totaaloplossing van Mecalux in het gloednieuwe pand in Waddinxveen in Nederland. In oktober 2021 worden de magazijnstellingen voor pallets, legbordstellingen M3 en het warehouse management systeem Easy WMS in gebruik genomen. Met deze oplossing is De Wild Group klaar om haar 3PL dienstenpakket uit te breiden.

Magazijn van de «De Wild Group» in Nederland uitgerust met Mecalux oplossingen

De palletstellingen van 7,5 meter hoog met een opslagcapaciteit van rond de 10.000 pallets is een veelzijdig systeem. Geschikt voor elk type lading. De legbordstellingen van 2,5 meter hoog bestaan in de start uit zes laadniveau’s. Hier worden kleine artikelen opgeslagen. Beide oplossingen maakt directe toegang tot de laadeenheden mogelijk. Dit versnelt de ordervoorbereiding.

Voor een zo efficiënt mogelijk beheer van het magazijn en het logistieke proces kiest De Wild Group voor de implementatie van Easy WMS-software van Mecalux als SaaS (Software as Service). De Easy WMS-software is geschikt om alle processen te volgen; Van het ontvangst van goederen tot de verzending van de bestelling. Alle handelingen in het magazijn worden bijgehouden door Easy WMS. Zo worden klanten gedetailleerd en overzichtelijk gefactureerd. Easy WMS-software wordt gehost in de Cloud. Magazijnmedewerkers hebben toegang tot het systeem via elk willekeurig apparaat dat is aangesloten op internet.

Easy WMS software draagt bij aan het optimale proces binnen ons bedrijf en het leveren van onze verschillende diensten op een zo efficiënt mogelijke manier.

Wim de WildDirector de De Wild Group

Over De Wild Group

De Wild Group is opgericht in 2021. Nieuw in de markt maar met oude ‘roots’. Onderdeel van De Wild Group is De Wild Trading, voorheen PasschierTerpo B.V. Opgericht in 1686 waardoor dit eeuwenoude bedrijf borg staat voor ruime ervaring in artikelen en klanten.

De Wild Trading B.V. (PasschierTerpo B.V.) is gespecialiseerd in bindmaterialen (zoals elastiek, touw, oogstgarens, kabelbinders, span- en omsnoeringsband en netten) en verpakkingsmaterialen (dozen, wikkelfolie, luchtkussenfolie, tape, gripsealzakken, pakpapier en plastic- en gripseal zakken). PasschierTerpo brengt 6000 artikelen in Nederland en in andere Europese landen op de markt. Andere onderdelen van De Wild Group zijn:

  • De Wild Warehousing
  • De Wild Production
  • De Wild Fulfilment

Met deze diensten vervult De Wild Group de grote behoefte naar import, opslag, logistiek en verzending.