3D automatisch Pallet Shuttle-systeem

3D automatisch Pallet Shuttle-systeem

Compact systeem voor de opslag van pallets dat gebruik maakt van autonome shuttles die in alle richtingen kunnen rijden, om de magazijncapaciteit, productiviteit en flexibiliteit te maximaliseren.

Het product

De ultieme oplossing voor automatisering met maximale opslagdichtheid, productiviteit en flexibiliteit in een magazijn voor pallets

Het 3D automatische Pallet Shuttle-systeem is een oplossing voor opslag met hoge dichtheid en maakt gebruik van een innovatieve elektrische shuttle die de pallets met grote efficiëntie en absolute precisie in de stellingen plaatst en eruit haalt. De shuttles werken volledig autonoom en rijden door de gangpaden en kanalen die samen de stellingen vormen, zonder hulp van andere transportvoertuigen, zoals magazijnkranen of karren. Een reeks liften maakt het bovendien mogelijk om van het ene naar het andere niveau te gaan.

Het 3D automatische Pallet Shuttle-systeem van Mecalux is een ultramodern systeem dat voorop loopt in magazijnautomatisering. Het verhoogt niet alleen de productiviteit van magazijnen maar maakt ook optimaal gebruik van de ruimte om de opslagcapaciteit te vergroten. Daarnaast is het erg veelzijdig om te voldoen aan de eisen van dynamische scenario's, zoals pieken in de vraag of taken met hoge prioriteit. Daarnaast zorgt het volledig modulaire ontwerp voor een snelle schaalbaarheid om de capaciteit en prestaties van het systeem aan te passen aan de groei van het bedrijf.

Het 3D automatische Pallet Shuttle-systeem optimaliseert de ruimte en verhoogt de capaciteit

Voordelen van het 3D automatische Pallet Shuttle-systeem

  • Hoge productiviteit: dankzij de hoge doorvoersnelheid en operationele veelzijdigheid van de 3D shuttles die in alle richtingen kunnen werken, wordt de doorvoercapaciteit van het magazijn aanzienlijk verhoogd.
  • Maximale flexibiliteit: de shuttles verplaatsen zich tussen niveaus en gangen. Er kunnen ook meerdere shuttles tegelijkertijd in dezelfde gang werken, waardoor het systeem zich kan aanpassen aan dynamische scenario's, zoals het uitvoeren van prioritaire taken of omgaan met pieken in de vraag.
  • Meer capaciteit en diversificatie: door de hoge opslagdichtheid wordt de ruimte maximaal benut en de magazijncapaciteit verhoogd. Bovendien kan elk kanaal meer dan één SKU en palletformaat opslaan.
  • Autonome en intelligente werking: de shuttles bewegen door gangpaden en kanalen zonder hulp van andere transportvoertuigen. Fleet Management Software ontwikkeld door Mecalux beheert de werking van de shuttles in het stellingenblok. Zo kunnen de shuttles continu en vlot circuleren, zonder blokkades of botsingen.
  • Efficiëntie en operationele wendbaarheid: sensoren kunnen de pallets veilig en efficiënt detecteren, hanteren en positioneren. Het ontwerp van de wielen en geleiders zorgt er ook voor dat de shuttles vlot kunnen rijden en dat ze soepel en stabiel van richting veranderen.
  • Schaalbaarheid: het modulaire ontwerp maakt toekomstige uitbreiding van het magazijn mogelijk als het bedrijf groeit. De productiviteit kan worden verhoogd door nieuwe shuttles toe te voegen of de capaciteit uit te breiden door nieuwe gangpaden of niveaus te creëren.
  • Groot temperatuurbereik: de shuttles kunnen ook bij lage temperaturen werken, waardoor ze geschikt zijn voor koel- en vrieshuizen. De compacte opslag maakt dus aanzienlijke besparingen op de energiekosten mogelijk.
  • Integrale oplossing: Mecalux draagt zorg voor het ontwerp, productie, installatie en opstart van alle onderdelen van het systeem: van de shuttles, liften en stellingen tot de transportbanden, Fleet Management Software en Warehouse Management Software.
Het 3D automatische Pallet Shuttle-systeem is een oplossing voor maximale flexibiliteit

Toepassingen van het 3D automatische Pallet Shuttle-systeem

Automatische opslag met hoge opslagdichtheid en maximale productiviteit

Het 3D automatische Pallet Shuttle-systeem is de automatiseringsoplossing die het best geschikt is voor magazijnen met veel laad- en loscycli of een sterk wisselende vraag. Dankzij het compacte design wordt de beschikbare oppervlakte maximaal benut en de veelzijdigheid van het systeem maakt het geschikt voor bedrijven in veel verschillende sectoren.

Het 3D APS-systeem stroomlijnt ladingbeheer in magazijnen met een hoge omloopsnelheid

Magazijnen met een grote omloopsnelheid van producten

Het systeem is perfect geschikt voor magazijnen met grote dagelijkse volumes aan inkomende en uitgaande ladingen op pallets.

Het 3D Pallet Shuttle-systeem is ideaal voor bedrijven die veel pallets moeten opslaan

Magazijnen met veel opslag

De ideale oplossing voor bedrijven die grote hoeveelheden pallets per SKU moeten opslaan met producten waar veel vraag naar is. Dankzij dit compacte systeem wordt de capaciteit van het magazijn vergroot en de werksnelheid van de shuttle garandeert maximale prestaties.

Het 3D automatische Pallet Shuttle-systeem verlaagt de energiekosten in koel- en vrieshuizen

Koel- en vrieshuizen

Het 3D shuttle-systeem kan in erg uiteenlopende temperaturen worden ingezet. Hierdoor is het systeem geschikt voor koelruimten en wordt de te koelen ruimte beperkt door de hoge opslagdichtheid van het systeem. Dit bespaart kosten en vermijdt dat operatoren moeten werken bij lage temperaturen.

Hoe werkt het 3D automatische Pallet Shuttle-systeem

De 3D shuttles kunnen in alle richtingen door het stellingblok rijden. Hierdoor is het systeem erg flexibel bij het laden en lossen van pallets en kan het zich makkelijk aanpassen aan verschillende soorten specificaties.

Onderdelen van het 3D automatische Pallet Shuttle-systeem

In het 3D automatische Pallet Shuttle-systeem zorgen de shuttles en liften voor alle palletbewegingen door het stellingenblok. Hierdoor is het systeem veel eenvoudiger te ontwerpen en te implementeren in vergelijking met andere automatiseringsoplossingen met hoge opslagdichtheid, omdat er geen hulpapparatuur nodig is, zoals magazijnkranen of karren.

Met zijn compacte ontwerp, grote autonomie en hoge laadcapaciteit is de 3D shuttle het operationele centrum van het systeem. De 12 zwenkwielen maken een beweging in meerdere richtingen mogelijk en zorgen ervoor dat de shuttle vlot en stabiel kan bewegen.

De stellingen van het 3D-systeem zijn compact en robuust met een hoge opslagdichtheid. Ze beschikken over een uitgebreid circuit met rails, ontworpen om de shuttles in alle richtingen te laten rijden.

Met het hefplatform kunnen pallets binnen de kanalen worden vervoerd

Hefplatform

Dit platform bevindt zich bovenaan de shuttle en tilt de pallet iets op zodat die door de kanalen kan worden getransporteerd. Er zijn twee opstellingen: een die compatibel is met pallets van 800 x 1200 mm en 1000 x 1200 mm en een andere die naast de bovenstaande afmetingen ook pallets van 1200 x 1200 mm kan vervoeren.

De sensoren van de 3D shuttle zorgen voor een precieze en efficiënte werking

Sensoren

De shuttle is uitgerust met sensoren die de werking verbeteren. Deze sensoren vervullen verschillende functies: ze controleren of de pallet correct op de shuttle staat, detecteren de laatste pallet in het kanaal of berekenen de afstand tot een andere shuttle.

De 3D shuttle heeft 8 wielen die in het kanaal lopen

Loopwielen in het kanaal

Een geheel van 8 zwenkwielen (4 aangedreven en 4 niet-aangedreven) loopt op rails in de kanalen zodat de shuttle zich kan voortbewegen.

De 3D shuttle heeft 6 wielen in het kanaal

Geleidewielen in het kanaal

Een set van 6 wielen die de geleiding van de shuttle versterken wanneer deze zich binnen de kanalen beweegt.

De 3D shuttle heeft 4 wielen om door het gangpad te bewegen

Loopwielen in het gangpad

Een set van 4 wielen (2 aangedreven en 2 niet-aangedreven) die op de rails in het gangpad rusten en de shuttle door het gangpad laten bewegen.

De 3D Pallet Shuttle heeft 4 geleidewielen om door de gang te rijden

Geleidewielen in het gangpad

Geheel van 4 wielen die de shuttle langs de gangpaden leiden en stabiliteit geven.

De accu's geven de shuttle een grote autonomie

Batterij

De shuttle beschikt over accu's die een groot bereik bieden en zeer snel opladen. Het oplaadniveau van deze batterij wordt voortdurend bewaakt, zodat de shuttle indien nodig automatisch naar een oplaadstation kan rijden.

De antenne van de 3D shuttle maakt het mogelijk om instructies te ontvangen die door de software van het systeem worden verzonden

Antenne

Hiermee ontvangt de shuttle instructies via wifi die afkomstig zijn van de Warehouse Management Software (WMS) en de Fleet Management Software.

De jukken en liggers vormen de stellingen waarop de pallets worden geplaatst

Jukken en liggers

Verticale en horizontale profielen die samen met de rails het raamwerk van de stellingen vormen, waarlangs de 3D shuttles door de gangen en opslagkanalen rijden om pallets te plaatsen en op te halen.

Dankzij de rails kan de 3D shuttle door gangen en kanalen rijden

Rails

Horizontale profielen waarlangs de 3D shuttles rijden en die zich op de verschillende niveaus van het hoofdpad en in elk opslagkanaal bevinden. De pallets worden ook op de rails in het kanaal geplaatst.

Liften verplaatsen de shuttles van het ene naar het andere niveau

Liften

Krachtige hefsystemen die de verschillende niveaus met elkaar verbinden. Er worden minimaal twee liften geïnstalleerd (een inkomende en een uitgaande). Het aantal liften kan echter worden uitgebreid om de verwerkingscapaciteit van het systeem te vergroten.

Netten voorkomen dat de ladingen vallen

Valbeveiliging

Beveiliging die bestaat uit een metalen net dat voorkomt dat ladingen vallen. Dit net wordt over de volledige hoogte van het stellingblok geplaatst als het grenst aan loopgangen.

Beschermingsgaaswanden begrenzen het werkgebied van de Pallet Shuttle 3D

Gaaswanden

Metalen afscherming die het blok met stellingen,het werkgebied van de 3D shuttles en de liften afbakent. Ook het transportcircuit aan de kopse kant van de installatie wordt hiermee afgezet.

Catalogi

APS3D_2024_NL

3D automatisch Pallet Shuttle-systeem

Maximale opslagdichtheid en productiviteit in een palletmagazijn

Download

Vraag een deskundige