Meclux richt het magazijn voor brickvellen van Les Mille Et Une Feuilles in

Meclux richt het magazijn voor brickvellen van Les Mille Et Une Feuilles in

Opslagcapaciteit en snelle in- en uitslag met het Pallet Shuttle-systeem

Les Mille Et Une Feuilles

Les Mille Et Une Feuilles, een Franse onderneming en fabrikant van brickvellen, heeft een nieuw magazijn geopend met inrij- of doorrijstellingen die voorzien zijn van het Pallet Shuttle-systeem van Mecalux. Deze installatie heeft een dubbele functie: de verzending van de grondstoffen naar de productiezone en de opslag van de eindproducten. De Pallet Shuttle is een semi-automatische oplossing die de in- en uitslag van de goederen buitengewoon versnelt.

  • Afbeeldingen
  • Technische kenmerken
  • PDF Downloaden

Over Les Mille Et Une Feuilles

Dit Franse familiebedrijf met meer dan 30 jaar ervaring, houdt zich bezig met de fabricatie en de verkoop van brickvellen. Deze behoren tot één van de fijnste brickvellen die op de markt verkrijgbaar zijn en worden gemaakt dankzij een specifiek kneedproces. Dit garandeert hun soepelheid en ze zijn zodoende veel gemakkelijker te vouwen. Buiten Frankrijk is Les Mille Et Une Feuilles ook aanwezig in landen als Spanje, Engeland, Italië, België en Duitsland.

De installaties van Les Mille Et Une Feuilles

De moderne installaties van Les Mille Et Une Feuilles zijn geïnstalleerd in de gemeente Gonesse (vijfentwintig kilometer ten noorden van Parijs). Voor deze onderneming gaan innovatie en kwaliteit samen. Het bedrijf voert voortdurend verbeteringen door in alle processen, om de kwaliteit van zijn producten te verbeteren, en zodoende de consumenten tevreden te stellen.

Automatisering is de beste oplossing gezien het hoge werktempo waarmee Les Mille Et Une Feuilles dagelijks te maken heeft. Tegenwoordig bezit het bedrijf twintig geheel geautomatiseerde productielijnen en produceert het dagelijks meer dan 75.000 eenheden, dat wil zeggen, meer dan 20 miljoen brickvellen per jaar.

Onlangs heeft het bedrijf een nieuw magazijn gebouwd naast het productiecentrum. Een goede afstemming tussen beiden is noodzakelijk voor de onderneming, daar het magazijn twee zeer concrete functies moet uitoefenen: aan de ene kant, de opslag van de eindproducten die klaar zijn om te worden verzonden, en aan de andere kant, het leveren van de grondstoffen die dagelijks nodig zijn voor de productie.

« We willen het volume van onze koelcellen optimaliseren, en het aantal artikelen verhogen door inrij- of doorrijstellingen te installeren », legt Dan Bellaiche, Directeur, uit. De onderneming heeft voor de inrichting van zijn magazijn contact opgenomen met Mecalux. Het kon niet anders dan dat de prioriteit van Les Mille Et Une Feuilles lag bij de automatisering van de opslagactiviteiten, om zo een betere doorstroming van de goederen te verkrijgen.

Dan Bellaiche - Directeur Les Mille Et Une Feuilles
« Als zijnde een gerenommeerde opslagspecialist, leek Mecalux de beste partner voor het installeren van onze oplossing! De prijs-kwaliteitsverhouding van de producten, en de uitstekende relatie die we hebben ontwikkeld met de account manager hebben eveneens een rol gespeeld bij het maken van onze keuze. De account manager heeft ons inderdaad hele goede adviezen gegeven, heeft ons veel verschillende voorstellen gedaan, en leverde een uitstekende opvolging. Wij zijn zeer tevreden over deze samenwerking ».

Voordelen van het Pallet Shuttle-systeem

Het magazijn heeft twee ruimtes. Eén ruimte is op kamertemperatuur, hier worden de grondstoffen opgeslagen die naar de productiezone vervoerd moeten worden. De andere ruimte functioneert bij een constante temperatuur van 2 °C en is bedoeld voor de opslag van eindproducten. In beide ruimtes heeft Mecalux inrij- of doorrijstellingen geplaatst, voorzien van het Pallet Shuttle-systeem. De stellingen zijn 8,5 m hoog, en voorzien van opslagkanalen met geleidingsrails waarover de Pallet Shuttle rijdt en waarin pallets worden geplaatst.

Het betreft een semi-automatische inrij- of doorrijstelling die optimaal gebruik maakt van de beschikbare ruimte om een grotere opslagcapaciteit te verkrijgen. In totaal beschikt Les Mille Et Une Feuilles over een opslagcapaciteit voor 1425 pallets. De magazijnmedewerkers hoeven alleen de voorkant van de opslagkanalen te benaderen om pallets in- of uit te slaan, of om, indien nodig, de shuttle van positie te veranderen.

« De Pallet Shuttle onderscheidt zich door zijn eenvoud in gebruik », aldus Dan Bellaiche. De automatische shuttle moet de lading naar de eerst beschikbare vrije plek in het opslagkanaal vervoeren. Terwijl de Pallet Shuttle de pallet transporteert en deponeert, plaatst de magazijnmedewerker een andere pallet op de eerste positie van hetzelfde opslagkanaal. Op die manier kan de Pallet Shuttle heen en weer gaan, en meerdere pallets één voor één vervoeren.

De magazijnmedewerkers sturen de Pallet Shuttle aan met behulp van een WIFI-gebruikersinterface. Het gebruikersinterface heeft een touchscreen waarmee verschillende functies kunnen worden uitgevoerd, zoals het selecteren van het aantal pallets die in- of uitgeslagen moeten worden, het opmaken van de inventaris, enzovoort.

De voordelen voor Les Mille Et Une Feuilles

  • Gebruik van de beschikbare ruimte: De stellingblokken nemen bijna het gehele oppervlak van de twee magazijnruimtes in beslag en leveren een opslagcapaciteit van 1425 pallets.
  • Afhandelingen verlopen vloeiend: Het semi-automatische Pallet Shuttle-systeem realiseert zeer snel de in- en uitslag van de goederen, wat van essentieel belang is voor Les Mille Et Une Feuilles.
De installaties van Les Mille Et Une Feuilles
Opslagcapaciteit: 1425 pallets
Afmetingen van de pallets: 800 x 1200 mm met overhangende ladingen van 1100 x 1400 mm
Maximaal gewicht van de pallets: 1.060 kg
Hoogte van de stellingen: 8,5 m