Nieuwe showroom van Mecalux warm onthaald door professionals uit de logistieke sector

25/04/2017

De showroom van Mecalux, die deel uitmaakt van het nieuwe technologisch instituut in Cornellà de Llobregat (Barcelona), heeft 2016 afgesloten met uitstekende bezoekersaantallen: meer dan 800 personen zijn komen kijken naar de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van oplossingen voor automatische magazijnopslag.

De ruimte, geopend in 2015, werd bezocht door bedrijfsleiders uit zeer uiteenlopende sectoren, zoals de farmaceutische, de voedings- en de automobielindustrie, alsmede uit de e-commerce sector. De bezoekers waren afkomstig uit een dertigtal landen, zowel uit Europese als uit niet-Europese landen (zoals o.a. Australië, Thailand, Argentinië en Saoedi-Arabië). Er waren ook talloze bezoeken georganiseerd voor studenten logistiek. Zij konden zien hoe alles wat ze normaal alleen in theorie leren, in de praktijk werkt.

Het instituut heeft een oppervlakte van 6.500 m² en bestaat uit twee gedeelten: in het ene gedeelte bevindt zich het eigenlijke technologisch instituut waar de eerste tests van nieuw ontwikkelde producten worden uitgevoerd, in het andere gedeelte bevindt zich de showroom van 15 m hoog.

In de showroom zijn verschillende modellen van magazijnkranen, transportbanden en elektrische rails op ware grootte te bezichtigen, alsmede verschillende uitvoeringen van het automatische pallet shuttle-systeem en een automatisch miniload-systeem voor dozen.

Mecalux, gedreven door innovatie en continue verbetering, heeft deze demonstratieruimte gecreëerd zodat klanten zelf kunnen zien hoe de magazijnopslagsystemen en de automatische systemen voor goederenafhandeling werken. Een team van professionals is verantwoordelijk voor de uitleg van elk product en het ter plaatse beantwoorden van alle mogelijke vragen van bezoekers.

Deze showroom vormt een aanvulling op de 2.500 m² tentoonstellingsruimte op het hoofdkantoor van Mecalux, dat zich op enkele meters afstand bevindt. In deze ruimte zijn meer dan 30 verschillende oplossingen voor magazijnopslag te zien: zowel klassieke palletstellingen als automatische magazijnstellingen. Extra aandacht is er voor het klaarzetten van bestellingen (orderpicking), gezien het groeiende belang hiervan voor de e-commerce.

Naast het instituut in Barcelona, heeft Mecalux nog drie andere technologische instituten: in Gijón (Spanje), Gliwice (Polen) en Chicago (Verenigde Staten).

Om een bezoek aan de nieuwe showroom in Cornellà aan te vragen, hoeft u ons alleen maar te bellen op + 34.902 31 32 42 of te schrijven via e-mail: info@mecalux.com

Guardar