NEX Logistics Europe zal een nieuw automatisch Miniload magazijn installeren

30/09/2019

De logistieke dienstverlener NEX Logistics Europe is zich ervan bewust dat de automatisering van de afhandelingsprocessen direct invloed zal hebben op de productiviteit van zijn distributiecentra. Daarom zal het bedrijf de komende maanden zijn logistieke centrum in Bedburg (Duitsland) uitrusten met een nieuw automatisch magazijn van Mecalux, met een opslagcapaciteit van 4104 magazijnbakken.

Het automatische Miniload magazijn van NEX Logistics Europe

Het magazijn zal bestaan uit twee gangpaden met aan beide zijden dubbeldiepe stellingen van 9 m hoog, verdeeld in 19 laadniveaus. Een grote hoeveelheid artikelen van een printerfabrikant (voornamelijk printeronderdelen en toners) zullen hier worden opgeslagen. Een transportbandensysteem met twee niveaus zal geïnstalleerd worden aan één van de uiteinden van de magazijnstellingen: het bovenste gedeelte voorziet de magazijnmedewerkers van lege magazijnbakken uit de verzendzone voor de orderpicking. Het onderste niveau transporteert de goederen naar de twee verzamelpunten en vervoert de afgeronde bestellingen naar de verzendzone.

De installatie zal eveneens het Warehouse Management Systeem Easy WMS van Mecalux bevatten, een oplossing die zal dienen als interface tussen het bestelsysteem en de WMS van NEX Logistics Europe. Easy WMS zal via de database communiceren met het systeem dat de opdrachten verstuurt naar de elektromechanische elementen van de installatie (heftrucks en transportbanden).

Alfredo Pérez - Algemeen directeur van NEX Logistics
« Wij werken al jaren samen met Mecalux! Voor dit project hebben wij een diepgaande marktanalyse uitgevoerd, maar we realiseerden ons al snel dat de kwaliteit en de klantenservice van Mecalux moeilijk te overtreffen zouden zijn ».

Over NEX Logistics Europe

Met meer dan 50.000 werknemers wereldwijd is Nippon Express een van 's werelds grootste logistieke dienstverleners. NEX Logistics Europe is een van de dochterondernemingen van Nippon Express en is verantwoordelijk voor het logistieke beheer van bekende merken elektronica en kantoorapparatuur. Vanuit zijn logistieke centrum in Bedburg levert NEX Logistics Europa aan meer dan 60 landen.