Movirack verrijdbare stellingen, het hoogtepunt van het diepvrieshuis van Mooijer-Volendam B.V.

18/09/2017

De Nederlandse visgroothandel Mooijer-Volendam B.V. heeft een nieuw diepvrieshuis gebouwd van 40 m lang, 31,5 m breed en 11 m hoog. Mecalux heeft via Toyota Material Handling, een Movirack-opslagsysteem geleverd dat bestaat uit acht dubbele stellingen op mobiele onderstellen en twee vaste stellingen, dat een totale opslagcapaciteit van meer dan 2.500 pallets biedt.

Op de Movirack-stellingen zal de wekelijkse productie van Mooijer-Volendam B.V. worden klaargezet, in afwachting van distributie in Europa. Dit systeem voor compacte opslag maximaliseert de opslagcapaciteit en biedt directe toegang tot de goederen wanneer de overeenkomstige gang wordt geopend.

 

Het diepvrieshuis zal werken bij een constante temperatuur van -25°C. Een van de grootste voordelen van de Movirack-stellingen, is dat het volume van de ruimte volledig benut wordt, wat zich vertaalt in een besparing op het energieverbruik dankzij de optimale verdeling van koude lucht tussen de pallets.

 

Mooijer-Volendam B.V. is een Nederlandse groothandel in zeevruchten, gerookte vis en diepgevroren groenten en heeft een uitgebreid productaanbod. Het bedrijf geldt als één van de meest invloedrijke leveranciers in de sector en beheerst de volledige productieketen: van de vangst, de conditionering en de opslag tot en met de distributie met eigen vrachtwagens.

Guardar