MECALUX zal de aankoop van activa van Interlake voor 30 miljoen dollar formaliseren

06/04/2009

MECALUX heeft vanmorgen aan de CNMV gemeld dat het binnen een paar dagen overgaat tot de aankoop van activa van de bedrijven UFC Interlake Holding Co., United Fixtures Company Inc., Interlake Material Handling Inc. en Conco-Tellus Inc. ter waarde van $ 30 miljoen gefinancierd uit eigen vermogen. Onder de activa die worden verworven bevinden zich de fabrieken van Pontiac (Illinois), en Sumter (South Carolina) en de Mexicaanse dochterondernemingen van de groep, de eigenaren van de fabrieken in Mexicali en Matamoros. Met deze aankoop verwerft MECALUX ook het netwerk van kantoren en alle industriële-eigendomsrechten. De Amerikaanse divisie van MECALUX zal de bedrijfsnaam veranderen in de nieuwe naam INTERLAKE MECALUX.

Volgens de Amerikaanse wet (§ 363 van de Bankruptcy Code), aangezien geen enkele andere onderneming een bod heeft uitgebracht voor de aankoop van deze activa, is het niet nodig een publieke veiling te houden en blijft MECALUX als enige contractant over.

MECALUX vestigt zich als een potentiële leider van de Amerikaanse markt
Voor MECALUX is dit een gelegenheid die een groei in aanwezigheid in de Verenigde Staten en Mexico betekent, markten waarin MECALUX zijn toekomstige uitbreiding wil concentreren.

Er moet in acht genomen worden dat UFC Interlake Holding Co. historisch gezien altijd de marktleider in de Verenigde Staten van Amerika is geweest qua netto-omzet en technologie. MECALUX verwerft met deze mogelijkheid het klantenbestand van UFC Interlake Holding Co., waarin de grootste bedrijven in de Verenigde Staten van Amerika zijn opgenomen, waardoor MECALUX zich kan ontwikkelen in de Amerikaanse markt en de best mogelijke diensten kan leveren aan deze cliënten in andere internationale markten. Tot deze klanten behoren WALL-MART, HOME DEPOT, TOYOTA ... Bovendien zijn met deze activa ook een lijn van zakelijke diensten en de uitvoering van magazijn automatisering gemoeid.

Incorporatie van 4 fabrieken met geavanceerde technologie
De 4 fabrieken die MECALUX in de Amerikaanse markt zal opnemen zijn technologisch zeer geavanceerd, met de capaciteit om het meest complete gamma van stellingen te produceren op de Amerikaanse markt, in aanvulling op het bestaande assortiment van MECALUX. Het zijn fabrieken met een hoogwaardige technologie en flexibiliteit in productie, in staat om in alle behoeften van de klant te voorzien. Deze 4 fabrieken zullen worden toevoegen aan de 2 reeds actieve fabrieken die MECALUX al in het gebied bezit (Chicago en Mexico). Op deze manier zal MECALUX 6 productieve fabrieken bezitten in deze markt, zodat op een efficiënte manier het gehele territorium in de VS en Mexico is gedekt.

Overname van alle octrooien, merken en technologie van INTERLAKE
Alle octrooien en handelsmerken, alsmede alle technologie die nodig is voor de verdere ontwikkeling van de basis van producten van UFC Interlake Holding Co. zijn onderdeel van het intellectuele eigendom dat MECALUX verwerft. Zo ook het toonaangevende merk op de Canadese markt REDIRACK dat momenteel gelieerd is aan de Canadese marktleider in stellingen. INTERLAKEN MECALUX verwacht, wanneer de marktomstandigheden dat toelaten, een zeer belangrijke ontwikkeling in de Verenigde Staten en Mexico, zowel in het volume van de verkoop van stellingen als voor de nieuwe technologische divisies om geautomatiseerde magazijnen en software in de gehele markt Amerikaans aan te bieden.

De Amerikaanse markt zal met de toekomstige ontwikkeling van de groep één van de meest belangrijke zijn en zal de positionering van de groep in balans brengen, met in het vooruitzicht een toekomstige verkoop van 50% in Europa en 50% in de Verenigde Staten.

MECALUX zal over in totaal 12 fabrieken beschikken
Met deze transactie zal de groep MECALUX van 8 bestaande productie-installaties naar 12 fabrieken in totaal gaan, waardoor het een van de wereldleiders in capaciteit en technologie wordt in de magazijnsector.