Mecalux installeert een innovatieve transelevator (railbedieningstoestel) in het bedrijf Cáceres Galindo

19/03/2008

De transelevator TRB 4000/32 S plaatst een lading met een gewicht van 4 t op een hoogte van 6,5 m tot 30 m gemeten vanaf de vloer. Het is een nieuwe transelevator, van een tot hiertoe ongekend model, dat het bedrijf Mecalux geïnstalleerd heeft in het nieuwe magazijn van de groep Cáceres Galindo.

De nieuwe magazijnhallen van het bedrijf Cáceres Galindo, dat zich bezighoudt met de verkoop van verwarmings-, airco- en gastoestellen, hydraulische apparatuur en zonne-installaties, bevinden zich in Cabanillas del Campo (Guadalajara). Het is een geautomatiseerd magazijn dat de meer dan 14000 posities, die de firma in haar offerte heeft, bedient.

De belangrijkste rol in dit magazijn speelt ongetwijfeld de solide transelevator TRB 4000/32 S met een recht spoor en van een tot hiertoe ongekend model. Deze laat toe een lading te plaatsen gebruikmakend van de volledige diepte van het rek. Het toestel is 32 m hoog en werd gemonteerd in een gang tussen twee rekken voor het opslaan van stapelborden met afmetingen van 2,7 x 6,5 m, die de gebruikelijke afmetingen aanzienlijk overschrijden. Het kan een lading plaatsen met een gewicht tot 4 ton. Het bepalen van de ligging van de goederen gebeurt met behulp van een laserafstandsmeter tijdens de verplaatsings- en heffingsbewegingen en dankzij de absolute encoders van de systemen van het afgeven en opnemen van de stapelborden.

Door de grote afmeting van de laadeenheden kan het toestel cycli van tot 16 stapelborden per uur bedienen met een overdrachtsnelheid van 80 m/min en hefsnelheid van 30 m/min. Het toestel is uitgerust met sensoren die waarschuwen voor het overschrijden van de aangewezen snelheid, het overladen en het bereiken van het einde van het spoor. In de praktijk gebeurt de communicatie met deze sensoren via infrarood met behulp van fotocellen.

De volledige installatie
De nieuw geopende vestiging van de groep Cáceres Galindo bezit een logistiek platform dat uit verscheidene objecten bestaat: een zelfdragend en geautomatiseerd opslagmagazijn met drie stations voor het opnemen en afgeven van goederen, een aflaaddok voor het opnemen van goederen, zes laaddokken voor het afgeven van goederen en zes verticale rekken bestemd voor het klaarmaken van de bestellingen. Bovendien bevindt zich in het gebouw een zone rekken voor het opslaan van lichte goederen, een zone voor het opslaan van lading op de vloer, eveneens bestemd voor het klaarmaken van de bestellingen en een platform met een zone voor het handmatig completeren van het productengamma voor airconditioning. Aanvullend werd nog een „tow line” gemonteerd, een transportsysteem met pompwagens, dat de zone voor het klaarmaken van de bestellingen verbindt met de verscheidene laaddokken.

Over het bedrijf Mecalux
Mecalux is één van de belangrijkste leveranciers van globale magazijnoplossingen in de wereld. De hoofdactiviteit van het bedrijf bestaat uit het ontwerpen, produceren, verkopen en de servicebediening van metalen rekken, geautomatiseerde magazijnen en andere oplossingen betreffende opslagsystemen. De groep Mecalux beschikt over 8 productieplants in 6 landen, rechtstreekse handelsvertegenwoordigingen in 16 landen, stelt 3100 mensen te werk en de inkomst van de groep in 2006 bedroeg 531,1 miljoen euro. Het bedrijf Mecalux neemt een strategische positie in op het gebied van de ontwikkeling van geautomatiseerde opslagsystemen en het lanceren van deze systemen op alle markten waarin het actief is.