Mecalux heeft het geautomatiseerde magazijn van Becton Dickinson gebouwd

30/09/2008

Mecalux, wereldwijde leverancier van opslagsystemen, heeft het nieuwe geautomatiseerde magazijn ontworpen en gebouwd dat in gebruik is genomen door Becton Dickinson op hun werf in Fraga, Huesca, en dat verbonden is met het productieproces van de fabriek. Het nieuwe magazijn van deze multinational, die medische technologie levert, zorgt voor verbeteringen in hun distributiesysteem, voor minder kosten en voor een belangrijke rentabiliteit van de opslagruimte. Het totaal van de eerste investering die door Mecalux is gedaan was 7,1 miljoen euro voor een geheel geautomatiseerd magazijn. De automatisering van magazijnen als weg naar een betere efficiëntie in de logistieke controle van bedrijven is één van de belangrijke inzetten van Mecalux. Deze divisie voor magazijntechnologie omvat software, robotica en onderhoud en ondervindt momenteel een sterke groei.

De productie beantwoordt automatisch de vraag, MECALUX EASY systeem
Dit intelligente magazijn stelt de distributiebehoeftes af op de productiemogelijkheden en -ritmes. Dit gebeurt door middel van specifieke software, het systeem MECALUX EASY, een eigen beheersysteem van Mecalux. Hierdoor kan de productie aangepast worden aan de eisen van de vraag van de verschillende klanten. Mecalux heeft alle elementen die in dit magazijn voorkomen ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd: de controlesoftware, de beheersoftware, de zelfdragende stellingen, de magazijnkranen, de transport-, palletiseer- en communicatiesystemen, het brandbeveiligingssysteem en de nodige sluitingssystemen. Deze nieuwe uitrusting bevat tevens antropomorfische robots, robots met een aanpasbare configuratie waarmee ze obstakelzones makkelijk kunnen betreden. De totale capaciteit van het magazijn is 25.200 binnenkomende pallets van 1.500 en 2.300 mm hoog, equivalent aan 28.000 uitgaande pallets, dankzij de conversie in de lijn van de pallets van 2.300 naar 1.500 door een antropomorfische robot die ze automatisch aanpast aan de formaatvereisten van de bestellingen van de klant. Vandaag de dag kunnen er 3.300 pallets worden gehuisvest, terwijl er 24 uur per dag wordt gewerkt. Hiervoor is er een zelfdragend magazijn dat bediend wordt door 6 magazijnkranen die gecoördineerd en bestuurd worden door het systeem MECALUX EASY. Dit systeem is verbonden met het ERP-programma van het bedrijf.

Belangrijke cijfers
Investering door Mecalux: 7,1 M euro.
Hoogte van de hal: 36 meter.
Totale lengte van het magazijn: 99,8 meter.
Breedte van het zelfdragende magazijn: 43,75 meter
Volume: 149.544 kubieke meter.
Totaal aantal pallets: 25.200 pallets.
Magazijnkranen: 6.

Becton Dickinson
BD is de toonaangevende ontwikkelaar en leverancier van materieel voor de gezondheidszorg, diensten in de gezondheidszorg en diagnostische systemen. Deze zijn bestemd voor artsen en verplegend personeel, industriële laboratoria, onderzoeksinstituten en patiënten over de hele wereld. Het bedrijf is opgericht in 1897. De hoofdkantoren liggen in New Jersey, Verenigde Staten, en het bedrijf heeft 28.000 professionals in dienst in 50 landen over de hele wereld. De fabriek in Huesca is opgericht in 1978 en heeft meer dan 500 mensen in dienst. (Meer informatie over Becton Dickinson kunt u vinden op www.bd.com).