Mecalux heeft een omzet van 298,2 miljoen euro behaald in het derde kwartaal van 2009

21/10/2009

Mecalux heeft het derde kwartaal van 2009 afgesloten met een omzet van 298,2 miljoen euro, een daling van 39,9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Mecalux schrijft dit gegeven toe aan de verlaagde activiteit in de mondiale economie en het wachten met het nemen van investeringsbeslissingen van veel bedrijven. In deze context heeft het bedrijf een grote inspanning geleverd bij het terugdringen van de kosten, terwijl het aan efficiëntie wint. De Groep blijft inzetten op de nieuwe technologieën en de ontwikkelingsplannen op het gebied van Onderzoek, Ontwikkeling en Technologische Innovatie. Zijn sterproduct, Mecalux Easy is al gelanceerd in de 14 landen waar het bedrijf actief is en is gepresenteerd op vakbeurzen zoals de SIMO Network in Madrid.

Aantal orders in het NAFTA-gebied stijgen met 49%
De incorporatie van het onlangs verworven bedrijf Interlake heeft geleid tot een toename van het aantal orders met 49% in de NAFTA-gebied vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Voor Mecalux wijst dit op een geleidelijk herstel in het NAFTA-gebied, dat reeds goed is voor 22,5% van de omzet van de Groep. Op de Zuid-Europese markten (Spanje, Frankrijk, Italië en Portugal) is de omzet gedaald met 45% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In de Mercosur heeft zich een daling van 46% voorgedaan. Dit gebied vormt 10,5% van de omzet van de Groep.

Nettoresultaat
Het nettoresultaat van de Groep was -11,6 miljoen euro, terwijl dat in het derde kwartaal van 2008 39,6 miljoen euro bedroeg.

Anderzijds bereikte de EBITDA het derde kwartaal 0,3 miljoen euro, hetgeen de verlaagde activiteit weergeeft. Mecalux verwacht in de komende maanden de vruchten te plukken van het kostenbesparingsproces.