Mecalux creëert een software voor elk magazijn: Mecalux Easy WMS

27/02/2009

Mecalux lanceert zijn vlaggenschip product, de Mecalux Easy WMS op de markt. Dit is een nieuw warehouse management software die zeer eenvoudig kan worden aangepast aan elke klant. De lancering van de Mecalux Easy WMS zal gelijktijdig worden uitgevoerd in de 16 landen waar Grupo Mecalux directe commerciële aanwezigheid in heeft. Mecalux richt zich op bedrijven van elke omvang en gewijd aan de meest uiteenlopende sectoren van activiteit omdat deze software past in elke onderneming: Van een klein bedrijf met een conventioneel magazijn tot de logistieke controle van een luchthaven zouden hun behoeften op een van verschillende levels kunnen bevredigen. De eenvoudigste levels, waarop ook hoge rendementen kunnen worden behaald, kunnen in slechts twee weken worden geïmplementeerd.

De Mecalux Easy WMS beschikt over 6 verschillende levels, het eerste en tweede level komen overeen met de conventionele magazijnen, het derde level komt overeen met een basic automatisch magazijn en vanaf het vierde level is een grotere specificiteit, mate van automatisering en analyse van de specifieke behoeften van de bedrijven vereist. Mecalux is reeds meer dan 150 applicaties aan het ontwikkelen en heeft de doelstelling om deze software tot de industriestandaard te maken vanwege de eenvoudige installatie. Bovendien zal er een permanente technische 24-uursdienst beschikbaar worden gesteld voor alle bedrijven die tot de aankoop van het product overgaan. De belangrijkste voordelen van de Mecalux Easy WMS zijn: Stijging van het rendement in het magazijn, het verhogen van de rotatie frequentie, het optimaliseren van het voorbereiden van bestellingen, het verbeteren van de online inventarisatie en het reduceren van de benodigde tijd voor het beheer van de voorraden.

Vereenvoudigt het leven in het magazijn
Mecalux Easy WMS “vereenvoudigt het leven in elk magazijn” als resultaat van onderzoek en uitgebreide ervaring in magazijnbeheer. Door het gebruik van gestandaardiseerde systemen is het compatibel met elk systeem dat in bedrijven wordt gebruikt. Mecalux Easy WMS is in zijn geheel gemaakt, ontwikkeld en gepatenteerd door Mecalux. Het vermindert de logistieke kosten in ruimte, tijd, productiviteit, de materiële en menselijke resources en verlies, tegelijkertijd draagt het bij aan de volledige controle over het magazijn om de kwaliteit van de klantenservice te verbeteren met grote flexibiliteit.

Klantenservice 24 x 7; Mecalux heeft een Remote Support service die 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 per jaar beschikbaar is om elk operationeel magazijn van dienst te zijn, het oplossen van twijfels, vragen en incidenten en het verkrijgen van het maximale rendement van de installaties van elke klant.

Easy WMS is een systeem met een groot potentieel omdat het kan worden uitgebreid naarmate de complexiteit en reikwijdte van de geleidelijke automatisering van het magazijn. Level 1 biedt gemakkelijk en in korte tijd te installeren logistieke oplossingen, terwijl level 2 ideaal is voor middelgrote handmatige magazijnen met gemiddelde behoeften. Het management van beiden is niet slechts voor de geautomatiseerde installaties, ook conventionele opslag centra kunnen ze implementeren. Vanaf level 3 is de installatie voor geautomatiseerde magazijnen, met speciale kenmerken aangepast aan de behoeften van de cliënt vanaf level 4, wat een onderzoek vereist voorafgaand aan de uitvoering. Level 5 is voor complexe systemen, en is een uitbreiding van level 4, maar met meer functies, perfect voor magazijnen met een grotere mate van automatisering. Ten slotte is level 6 bedoeld voor bijzondere of exclusieve magazijnen. Uiteraard voert Mecalux in deze gevallen een gehele studie uit om de speciale behoeften in kaart te brengen. Tot de toepassingen behoren luchthavenbeheer of high-performance opslagcentra met grote verkeersstromen.

Technologisch Centrum in Gijón
Naast de afdeling automatisering in Barcelona, wordt Mecalux Easy WMS gevoed door zijn nieuwe Technologische Centrum in Gijón. Voor Mecalux gaat het om het beantwoorden van de behoeften van bedrijven die hun concurrentiepositie en efficiëntie willen verbeteren voor de laagste kosten. De Easy WMS zorgt voor een duidelijke verbetering in de efficiëntie van de productieprocessen, distributie en voorraadbeheer waardoor bedrijven hun productie aan te passen. Mecalux is een investeringsplan aan het ontwikkelen voor de fabriek in Gijón van bijna 23 miljoen euro, waardoor het een van de belangrijkste centra wordt voor de expansie en technologische ontwikkeling van de gehele onderneming.