Mecalux construeert een van de grootste logistieke platformen ter wereld voor HAYAT KIMYA in Turkije

29/04/2011

Barcelona, 29 april 2011.

Mecalux, marktleider op het gebied van magazijnsystemen, is reeds gestart met de constructie van het logistieke platform voor Hayat Kimya. Het Turkse bedrijf, gevestigd in Izmit en gewijd aan de vervaardiging van chemische reinigingsmiddelen, gezondheids- en hygiëneproducten, is de marktleider in de Turkse en Aziatische markten.

Met het doel alle beschikbare middelen te optimaliseren en haar internationale concurrentiepositie te versterken, heeft zij Mecalux de opdracht gegeven om een magazijn te construeren met een oppervlakte van 12.500 m² en een hoogte van 45 m. Dit op een bestaande faciliteit van 50.000 m², en uitgerust met de nieuwste technologie wat betreft het zelfvoorzienende energiesysteem.

De nieuwe faciliteit van Hayat Kimya zal in staat zijn om 850 paletten per uur te verplaatsen, zowel ingaand als uitgaand, alsook bewegingen te realiseren voor het laden en lossen van 30 zware voertuigen. Dit betekent een beheer van meer dan 400 inkomende vrachtwagens en expedities in één dag. Wanneer deze gegevens naar een maand worden geëxtrapoleerd, zal het Turkse bedrijf meer dan 500.000 pallets verplaatsen, wat, wanneer deze naast elkaar geplaatst zouden worden, gelijk is aan de afstand tussen Madrid en Barcelona.