MECALUX breidt het logistieke centrum van de PORCELANOSA GROEP uit, dat een van de grootste automatische magazijnen ter wereld wordt

01/06/2011

Barcelona, 1 juni 2011.

MECALUX, wereldwijd marktleider op het gebied van opslagsystemen, is verantwoordelijk voor de uitbreiding van het logistieke centrum van de PORCELANOSA GROEP in Villareal, Spanje. Met deze nieuwe faciliteiten, zal het keramische bedrijf over het grootste automatische magazijn ter wereld beschikken, met een totale opslagcapaciteit van 275.000 pallets.

Het nieuwe magazijn, met een oppervlakte van 10.600 m², zal gebruikt worden voor het bedrijf VENIS, dat zich toelegt op de vervaardiging van keramische vloeren en coatings. Het gaat om een gebouw van 32 meter hoog en 278 meter lang, met een opslagcapaciteit van 65.300 pallets.

De nieuwe faciliteiten worden uitgerust met 10 automatische tweekolom hefsystemen, waarmee 20 stellingen bediend worden, elk met een lengte van 160 meter.

Vice-president van MECALUX, Javier Carrillo: "We hebben een automatisch opslagdepot geconstrueerd, waarmee zowel inkomende als uitgaande goederen snel verplaatst kunnen worden. Op grond van onze berekeningen kunnen de magazijnsystemen 474 pallets per uur verplaatsen".

Om snel en effectief werken mogelijk te maken, zullen er op 8 locaties picking systemen met pneumatische handlers geïnstalleerd worden, dankzij de grijpers kan de bediener de geselecteerde goederen gemakkelijk aanpakken. Tevens zorgen de stellingen voor een grote snelheid bij de inkomende en uitgaande pallets.

Het magazijn is verbonden met de fabriek van de Porcelanosa Groep, door middel van een ondergrondse tunnel van 300 meter lang en 3 meter diep. De pallets, die geladen worden in de fabriek, en tot 1.600 kg per stuk kunnen wegen, worden verlaagd met behulp van een lift en op een transportband geplaatst die ze naar het einde van de tunnel verplaatst. Op dit punt bevinden zich enkele geautomatiseerde lijnen, die ervoor dienen om de goederen naar het hoofdmagazijn te transporteren.

 

Tweekolom hefsystemen

MECALUX installeert 10 krachtige tweekolom hefsystemen van gelijke hoogte aan de stellingen (31 meter), die zich met hoge snelheid verplaatsen door gangen van 1,75 meter breed en die pallets optillen met een snelheid van 48m/min. De hefsystemen worden bestuurd aan de hand van een software programma waarmee alle bewegingen gecoördineerd worden.

Elk hefsysteem beschikt over een afzonderlijke lift, om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren en om het hefsysteem handmatig te kunnen bedienen.

Bovendien beschikt he VENIS magazijn over voldoende ruimte voor uitbreiding in de toekomst,  het is mogelijk nog 5 hefsystemen te installeren.

 

PORCELANOSA GROEP

De Porcelanosa Groep is actief in bijna 100 landen wereldwijd, dankzij het unieke bedrijfsmodel dat berust op een sterke bedrijfsstrategie.

Met meer dan 35 jaar ervaring, is de Porcelanosa Groep een toonaangevend bedrijf op de nationale en internationale markt, gebaseerd op standaarden zoals innovatie en kwaliteit, maar vooral ook op het vertrouwen dat wordt geplaatst in het omvangrijke team, dat uit bijna 5.000 personen bestaat, en op de aandacht voor de sociale omgeving.

VENIS is een bedrijf dat wordt gekenmerkt door zijn innovatieve technologie en is een pionier als het gaat om het lanceren van nieuwe producten. Het bedrijf richt zich op de productie van vloeren en coatings in een grote verscheidenheid van formaten, soorten en afwerkingen. VENIS is pionier in de internationale keramische industrie en onderscheidt zich door de variatie van de ontwerpen en het gebruik van vernieuwende technologie voor de vervaardiging van keramische en porseleinen tegels.