Mercadona zal nieuwe supermarkten openen in Portugal met behulp van Mecalux

27/06/2019

Mercadona, leider in de Spaanse supermarktsector, zal vanaf het 2e semester van 2019 tussen de acht à tien supermarkten openen in Portugal. Voor de bevoorrading van deze supermarkten, bouwt het bedrijf een logistiek centrum in de buurt van Porto, dat uitgerust zal worden met palletstellingen en inrijstellingen.

Om zijn uitbreidingsplan uit te voeren, zal Mercadona opnieuw gebruik maken van de magazijnstellingen van Mecalux, zoals de onderneming onlangs gedaan heeft bij het distributiecentrum voor online verkoop in Valence.

In het nieuwe centrum, dat zich in de Portugese havenplaats Póvoa de Varzim bevindt, zullen 24 gangpaden geïnstalleerd worden met 42 m lange palletstellingen, plus drie inrijstroken voor de opslag van droge producten. Daarnaast zullen er twee koelruimtes en een vriesruimte komen met palletstellingen voor de producten die een constante temperatuur nodig hebben. Het nieuwe centrum van Mercadona in Portugal zal over een opslagcapaciteit van in totaal 2461 pallets beschikken.

Het is de eerste keer dat deze keten met 84.000 werknemers en meer dan 1620 supermarkten in heel Spanje, winkels in het buitenland opent. De eerste supermarkten die in Portugal open gaan in de tweede helft van 2019, bevinden zich in de regio’s van Porto, d’Aveiro en Braga.

Het nieuwe magazijn van Mercadona in Portugal met magazijnstellingen van Mecalux

650 nieuwe banen in Portugal

De onderneming opgericht in 1977 als onderdeel van de Cárnicas Roig Groep, is marktleider in de supermarktsector in Spanje. Het bedrijf heeft in 2017 een omzet gerealiseerd van 22.915 miljoen euro, 6% meer dan in 2016, en een stijging van 5% in verkoopvolume. De opening van de eerste supermarkten in Portugal in de loop van 2019 betekent een investering van 100 miljoen euro en schept 650 nieuwe banen.