AlzChem bouwt een magazijn met een automatische Pallet Shuttle in Trostberg

06/05/2019

Het chemische bedrijf AlzChem zal in Trostberg (Duitsland) een nieuw automatisch magazijn bouwen van 25 m hoog, en uitrusten met het Pallet Shuttle-systeem. De totale opslagcapaciteit zal meer dan 5.000 pallets bedragen. Om de processen van dit grote project te beheren, zal de onderneming Easy WMS installeren, het krachtige Warehouse Management Systeem ontwikkeld door Mecalux.

Magazijn van AlzChem met automatische Pallet Shuttle in Trostberg (Duitsland)

Het entrepot zal over één gangpad beschikken waarbinnen een magazijnkraan met Pallet Shuttle circuleert. Twee stellingblokken van 10 of 11 m diep, waar in elk kanaal zeven of acht pallets kunnen worden opgeslagen, zullen aan beide zijden van het gangpad geïnstalleerd worden. Het magazijn zal met het productiecentrum verbonden worden, via een circuit van transportbanden dat de grondstoffen vervoert. Het eindproduct zal direct in het magazijn afgeleverd worden via een tweede transportband.

Het WMS van Mecalux zal de in- en uitslag van de goederen moeten organiseren en de opslagplek van de pallets moeten bepalen. Om een betere productiviteit van het logistieke centrum te garanderen, zal Easy WMS constant bidirectioneel communiceren met de ERP (Enterprise Ressource Planning) van AlzChem.

Andreas Hensel - Logistiek Manager materialen
« Mecalux heeft ons overtuigd met een zeer competitief project. Door deze oplossing zullen we 24 uur per dag kunnen werken, 7 dagen per week, en dit zonder magazijnmedewerkers in de nachtdienst ».

Over AlzChem

AlzChem Group AG is een bedrijf dat verticaal geïntegreerd is en dat chemische producten maakt waarvan de samenstelling gebaseerd is op de ACA keten (stikstof, koolstof en stikstof), wat in vele industriële sectoren gebruikt wordt. Leider in nichemarkten zoals de levensmiddelenadditieven of de voedingssupplementen. Het bedrijf heeft momenteel meer dan 1500 medewerkers; en bezit vier fabrieken in Duitsland en drie daarbuiten.