alinea opent een nieuw magazijn met een opslagcapaciteit van 80.000 pallets

04/02/2019

Met het oog op zijn sterke groei, heeft het bedrijf alinea, een onmiskenbare speler in de woonbranche, gekozen voor de bouw van een nieuw magazijn met een grote opslagcapaciteit in Nanteuil-le-Haudouin (ten noorden van Parijs). Om tegemoet te komen aan de behoeften van alinea zal Mecalux het magazijn uitrusten met pallet- en legbordstellingen M3, die geïnstalleerd zullen worden op industriële entresol- of tussenvloeren. Deze stellingen zijn bedoeld voor de goederen die online verkocht worden.

Momenteel beschikt alinea over 31 winkels verspreid over heel Frankrijk, waaronder vier franchises, met meer dan 15.000 artikelen (52% meubilair en 48% decoratieartikelen).

Het nieuwe magazijn, met een oppervlakte van 73.000 m², is verdeeld in tien modules waar 81.444 pallets met een afmeting van 800 x 1.200 mm, en met een maximaal gewicht van 800 kg, op palletstellingen van 11 m hoog en met 5 à 6 niveaus, kunnen worden opgeslagen. De modules bieden de mogelijkheid vele artikelen op te slaan, en daar direct toegang tot te hebben. Dit is noodzakelijk voor een bedrijf als alinea, dat een ruime keuze aan meubels en decoratieartikelen heeft.

De legbordstellingen M3 zullen ook geïnstalleerd worden op de industriële entresol- of tussenvloeren bij de laad- en losperrons. Hier zal de orderpicking van kleine artikelen plaatsvinden, die via de webwinkel van alinea besteld zijn.

Het nieuwe magazijn van alinea in Frankrijk

alinea richt al meer dan 30 jaar huizen in

alinea is een Frans woondesign-merk opgericht in 1989, dochteronderneming van de groep Holdinéa. Met momenteel 31 winkels (waaronder vier franchises) en een webshop, claimt alinea zijn mediterrane, vriendelijke en hedonistische imago. Sinds de oprichting in Avignon, heeft het bedrijf ernaar gestreefd een alternatief te vormen, door een andere kijk op de woondesign- en decoratietrends in Frankrijk te hebben. Inspirerend en gewaagd; alinea is een merk dat tijdloos woondesign met moderne objecten durft te combineren.