Mecalux zal de twee nieuwe magazijnen van Lanxess in Duitsland inrichten

03/04/2019

De multinational in de chemische industrie Lanxess, rekent op zijn partner Mecalux, om aan de groeiperspectieven te kunnen voldoen. De twee ondernemingen onderhouden nauwe banden, wat geleid heeft tot twee nieuwe projecten in Duitsland: een magazijn in Dormagen, bestaande uit pushback stellingen plus een semi-automatisch Pallet Shuttle-systeem, en een tweede magazijn in Leerkusen, dat nog in aanbouw is, en dat uitgerust zal worden met het automatische Pallet Shuttle-systeem.

Het magazijn in Dormagen, in het Ruhrgebied, werkt al volop. Mecalux heeft dit magazijn uitgerust met pushback stellingen en met het semi-automatische Pallet Shuttle-systeem, dat een opslagcapaciteit biedt van 200 pallets in totaal. De snelheid van de goederenafhandeling en de daarmee gepaard gaande tijdwinst zijn de belangrijkste kenmerken van deze twee opslagsystemen. In het geval van het pushback-systeem worden de pallets ingeslagen door ze « te schuiven », en bij het Pallet Shuttle-systeem, is het de shuttle die de lading in het opslagkanaal verplaatst en deze neerzet op de zo ver mogelijk gelegen beschikbare plek.

Gezien de uitstekende resultaten die verkregen zijn met deze installatie, heeft Lanxess opnieuw een beroep gedaan op Mecalux voor het inrichten van zijn nieuwe magazijn in Leverkusen (op zestien kilometer afstand van Dormagen). Deze keer is ervoor gekozen het Pallet Shuttle-systeem wederom te installeren, maar nu geheel geautomatiseerd. Dit magazijn zal bestaan uit één enkel gangpad met een stellingblok van 9 m hoog aan de rechter- en linkerzijde van het pad, die gezamenlijk een opslagcapaciteit van 233 pallets bieden. In het gangpad zal een magazijnkraan circuleren die de goederen automatisch tot aan het correcte opslagkanaal vervoert. Vervolgens zal de Pallet Shuttle de goederen op de toegewezen plek deponeren.

Mecalux zal de twee nieuwe magazijnen van Lanxess in Duitsland inrichten

Een onderneming aanwezig in meer dan 25 landen

Lanxess is een van de grootste multinationals in de chemische sector, met meer dan 19.200 werknemers en ongeveer 70 productiecentra over de hele wereld. Zijn activiteit is gebaseerd op de ontwikkeling, de productie en de verkoop van chemische producten en plastic.