Mecalux introduceert een innovatief blokkeringssysteem dat de veiligheid van zijn metalen stellingen verhoogt

15/03/2017

De veiligheid in het magazijn is de basis voor een efficiënte en risicoloze uitvoering van de dagelijkse taken, zowel voor de magazijnmedewerkers als voor de installatie. Daarom investeert Mecalux een groot deel van zijn middelen in R&D om de veiligheidssystemen van al zijn producten te verbeteren.

Ilustración de la nueva grapa de Mecalux

De meest recente ontwikkeling op dit gebied is de integratie van een door Mecalux ontwikkeld nieuw verbindingssysteem tussen liggers en staanders in de palletstellingen: een bevestigingspin met een blokkeringssysteem dat is ontwikkeld om het geheel zo veilig mogelijk te maken.

Opmerkelijk is dat het blokkeringssysteem deel uitmaakt van de bevestigingspin zelf, wat twee belangrijke voordelen heeft: ten eerste is het onmogelijk om te vergeten de bevestigingspin te plaatsen of deze per ongeluk kwijt te raken, ten tweede is het na installatie van de bevestigingspin niet mogelijk deze te verwijderen zonder de ligger volledig te demonteren. Hierdoor kan de bevestigingspin niet per ongeluk (bijvoorbeeld door een aanrijding met de heftruck) of met opzet verwijderd worden. Zo wordt de verplaatsing van de ligger en de mogelijke gevolgen daarvan, zoals het vallen van de lading, vermeden.

Na de succesvolle introductie van dit nieuwe blokkeringssysteem in de Verenigde Staten, waar Mecalux leider is op de markt van palletstellingen, wordt het systeem nu ook geïntroduceerd in Europa, waar Mecalux de enige fabrikant is die dit nieuwe blokkeringssysteem ontwikkelt en integreert in zijn oplossingen voor magazijnopslag.

 

 

Aplicación real nueva grapa para estanterías de paletización

 

Mecalux: voortdurende innovatie

De activiteiten van Mecalux bestaan uit het ontwerpen, het produceren, het verkopen en het leveren van diensten op het gebied van metalen stellingen, automatische magazijnen, beheersoftware voor magazijnen en intralogistieke oplossingen in het algemeen.

Met 4 technologische instituten en 11 productiecentra in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, en met verkoopactiviteiten in meer dan 70 landen, richt het bedrijf zich voor zijn groei op voortdurende innovatie en gebruikt het de meest geavanceerde technologieën in de sector.

Mecalux investeert een groot deel van zijn middelen in zijn technische en R&D&I-afdelingen. Daardoor speelt het bedrijf een leidende technologische rol in de ontwikkeling van nieuwe producten en geavanceerde oplossingen voor magazijnen, waarbij de veiligheid van alle installaties absolute prioriteit heeft.

Guardar