Globalway: een e-commerce magazijn voor meer dan 53.000 pallets

20/10/2021

Globalway, het Poolse bedrijf dat de webwinkel Costway.pl exploiteert, heeft 52.000 m² gehuurd in de industriezone Panattoni Park in Gdansk. In overeenstemming met het makelaarskantoor Querco Property heeft de onderneming Mecalux gekozen als toeleverancier voor de opslagoplossingen. Het doel is de groei te versterken, door zijn faciliteit te voorzien van magazijnstellingen waar meer dan 53.000 pallets met speelgoed, meubels en sportartikelen kunnen worden opgeslagen.

Palletstellingen in het nieuwe e-commerce magazijn van Globalway in Polen

Het nieuwe magazijn van Globalway wordt gekenmerkt door een grote opslagcapaciteit voor een grote verscheidenheid aan goederen. De magazijnstellingen met een hoogte van 8,7 m en een lengte van 148 m, kunnen dankzij hun veelzijdigheid en duurzaamheid worden aangepast aan alle soorten ladingen, met verschillende gewichten en volumes.

Een ander kenmerk van deze oplossing is de directe toegang tot de goederen, waardoor de handelingen en de voorbereiding van de online geplaatste bestellingen worden versneld. De orderpicking door de medewerkers geschiedt bovendien rechtstreeks vanaf de pallets op de lagere niveaus. Gezien de omvang van de faciliteit zijn er doorgangen tussen de rekken die de verplaatsingen van de medewerkers vergemakkelijken.

Ons doel voor de komende jaren is het opzetten en ontwikkelen van een modern, geautomatiseerd logistiek distributiecentrum dat ons in staat zal stellen onze eigen merkartikelen per expresse te verzenden en te leveren.

Sean Yao, Algemeen directeur van Globalway

Over Globalway

Globalway is een e-commerce dat deel uitmaakt van de Costway groep, en dat een breed scala aan producten voor thuis, op kantoor en voor vrije tijdsbesteding en fitnesstraining op de markt brengt. Het bedrijf is aanwezig in talrijke landen, zoals Duitsland, de Verenigde Staten, Italië, Polen en het Verenigd Koninkrijk, en wenst in de komende jaren zijn markt verder uit te breiden. Globalway is strategische partnerschappen aangegaan met toonaangevende bedrijven als Walmart, Amazon, eBay, Wish en Home Depot. Het distribueert zijn producten ook via lokale internetwinkeliers.