Fritel verbetert zijn magazijn met het Pallet Shuttle-systeem van Mecalux

08/06/2017

Het Belgische bedrijf Fritel, gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van friteuses, wafelijzers, grillroosters en andere “fun cooking”-apparaten, alsmede in de distributie van kleine huishoudelijke apparaten, heeft gekozen voor het Pallet Shuttle-systeem van Mecalux om de beschikbare oppervlakte maximaal te benutten en een grotere opslagcapaciteit te verkrijgen.

De installatie van Fritel in Hasselt, een stad in het noorden van België, bestaat uit drie stellingblokken van 7,5 m hoog met een totale capaciteit van 2.496 pallets van 800 x 1200 x 2000 mm. De stellingen worden bediend door drie pallet shuttles.

 

Elk blok neemt een ander oppervlak in beslag aangezien de diepte van de kanalen varieert al naargelang het product dat moet worden opgeslagen. Het eerste blok heeft een diepte van 13 pallets, het tweede van 17 en het derde en grootste blok van 22. De drie blokken nemen een oppervlakte van ongeveer 1.200 m² in beslag. De stellingblokken bestaan uit drie niveaus en hun structuur is zo aangepast dat de elektrische shuttles zich zelfstandig kunnen verplaatsen binnen de opslagkanalen.

De pallet shuttle voert de opdrachten uit die de magazijnmedewerker via een gebruikersinterface met wifi connectie doorgeeft. De werking van dit semi-automatische systeem is snel, eenvoudig en vereist weinig handelingen: de magazijnmedewerkers plaatsen de shuttle in het gewenste kanaal, lossen de pallets op de startpositie van de stellingen en de pallet shuttle transporteert ze zelfstandig direct naar de eerste vrije plaats. Bij het uitslaan van de goederen, wordt ditzelfde proces herhaald in omgekeerde richting.

Via de tablet met een eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface, kan de magazijnmedewerker de volgende taken uitvoeren: de gewenste shuttle selecteren en de status ervan controleren, de pallets continu in- en uitslaan, de shuttles lokaliseren via een akoestisch- en lichtsignaal, de inventaris opmaken, enzovoort.

Het opladen van de batterij wordt uitgevoerd in een oplaadstation dat de drie shuttles tegelijk kan opladen, maar het is ook mogelijk om elke shuttle apart op te laden, de lege batterij wordt dan verwijderd en wordt vervangen door een andere batterij die al opgeladen is. Op die manier zijn de shuttles altijd operationeel.

Over Fritel

Fritel werd opgericht in 1991 als een bedrijf gespecialiseerd in de productie van friteuses. Binnen zeven jaar werd Fritel marktleider in België, en is dat nog steeds. Met de tijd heeft het bedrijf zijn producten verbeterd en een uitgebreid assortiment artikelen ontwikkeld en geproduceerd, zoals wafelijzers, grillroosters, fonduesets, raclettes en ander keukengerei. Dankzij de flexibiliteit van het Pallet Shuttle-systeem van Mecalux, heeft Fritel de in- en uitgaande goederenstroom aanzienlijk kunnen verhogen met minimale menselijke tussenkomst, waardoor de benodigde tijd voor het uitvoeren van de goederenafhandeling is verminderd.

Guardar