Een opslagcapaciteit van bijna 52.000 pallets voor Eddi Stobart Logistics in België

16/11/2020

Logistiek dienstverlener Eddie Stobart Logistics heeft zijn magazijn in het Belgische Genk uitgerust met palletstellingen van Mecalux. Deze magazijnstellingen zijn robuust en polyvalent, waardoor een efficiënte opslag van de sportartikelen en -kleding van een gerenommeerd sportmerk is verzekerd.

Eddie Stobart Logistics Europe heeft hun magazijnen voorzien van Mecalux rekken

Het magazijn van 42.000 m² heeft een opslagcapaciteit van 51.975 pallets, met een maximaal eenheidsgewicht van 433 kg, en is verdeeld in drie zones, die allemaal zijn uitgerust met 8,5 meter hoge palletstellingen, met 5 opslagniveaus. In de 118 meter lange gangpaden, die een directe toegang tot de pallets bieden, worden met behulp van heftrucks laadeenheden in een snel tempo in- en uitgeslagen.

Met deze opslagoplossing is Eddie Stobart Logistics niet alleen verzekerd van een snelle orderverwerking. Het kan ook gemakkelijk aangepast worden aan de verschillende afmetingen van de goederen die opgeslagen moeten worden, waardoor tegemoetgekomen wordt aan de behoeften van zijn klant.

Samen met Mecalux, hebben we dit project in 80 dagen gerealiseerd.

Réginald Delmarche, Development Director Europe

Logistiek dienstverlener met internationale bekendheid

Eddie Stobart, opgericht in 1970, is een van de grootste logistieke dienstverleners in het Verenigd Koninkrijk. De onderneming beschikt over 2700 vrachtwagens, ruim 5000 opleggers en 43 distributiecentra verspreid over heel Europa.