Bijna 52 000 palet plaatsen in België voor Eddie Stobart Logistics

16/11/2020

Eddie Stobart Logistics Europe heeft hun magazijnen in Genk (België) voorzien van Mecalux rekken. Veelzijdigheid en weerstand zijn de sterke kenmerken van deze rekken, die zonder enige twijfel ervoor zorgen dat een efficiente opslag van het materieel gegarandeerd kan worden. Het gaat hier over sportkleding van een grote gewaardeerde sportfirma.

Eddie Stobart Logistics Europe heeft hun magazijnen voorzien van Mecalux rekken

Met een capaciteit van 51 975 paletten en een maximaal gewicht van 433kg/palet wordt de 42.000m² grote magazijnen opgedeeld in drie zones. De drie zones zijn allen voorzien van rekken met een hoogte van 8,5m met 5 opslag niveaus. De beladen reachtrucks gaan zich door de gangen van wel 118 m lang bewegen. De omslagsnelheid kan hier gegarandeerd worden door de de directe toegang van elke pallet.

Bestellingen kunnen met deze oplossing niet enkel op een snelle en efficiente manier gereed gemaakt worden, maar ook kan Eddie Stobart hier als logistieke speler de nodige flexibiliteit en veelzijdigheid aanbieden, om zich aan verschillende producten en afmetingen aan te passen. En zo in te spelen op de eisen van hun klant.

Réginald Delmarche - Business Development ESL Europe
“Met onze partner Mecalux zijn we erin geslaagd om dit Eddie Stobart-project binnen de 80 dagen op te leveren!”.

Logistieke speler met een internationele aanwezigheid

Opgericht in 1970, is Eddie Stobart één van de grote logistieke spelers in het Verenigd Koningkrijk. Eddie Stobart beschikt over 2 800 voertuigen, meer dan 5 000 opleggers en 43 distributiecentra in Europa.